Controller pre DAW

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od boolocks » 13 bře 2012 08:17

v cubase lze nastavit jaký input bude mít nový midi track, nemusí to být vždycky all

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od pavlii » 13 bře 2012 09:09

Hammond píše:Mne robi BCF to iste. V Mackie mode kazde tlacitko ma nejaky ton, ktory zahraju VST alebo HW nastroje, ak je signal z BCF na ne smerovany. Nikdy som to obzvlast neriesil, stacilo v prislusnom tracku nastavit spravny Input namiesto "All inputs" ktore Cubase nastavi ako default pri pridani tracku.
Zajímavé - jakoby ty první databyty odpovídaly MIDI povelu note-on. Řekl by to až zmiňovaný MIDI monitor třebas.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2012 09:57

To je divne s tymi tonmi.. Vyskusam to v praci dnes..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od pavlii » 13 bře 2012 10:06

Určitě - písni potom!

P.

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od TTT31 » 13 bře 2012 14:18

Hammond píše:Mne robi BCF to iste. V Mackie mode kazde tlacitko ma nejaky ton, ktory zahraju VST alebo HW nastroje, ak je signal z BCF na ne smerovany. Nikdy som to obzvlast neriesil, stacilo v prislusnom tracku nastavit spravny Input namiesto "All inputs" ktore Cubase nastavi ako default pri pridani tracku.

a co teda myslíš tím správným inputem? Mám tam na výběr allmidiinputs( takhle to vydává tóny), BCF2000( takhle to taky vydává tóny).... Pro mě je vyhovující all midi inputs protože, chci zároveň mít k dispozici klávesy i BCF2000.

To stím monitoringem midi klidně zkusím, hned co bude chvilka času, ale myslím, že je to zbytečné, to že z controleru leze Note ON, je zřejmé, z faderu dokonce leze i dynamika ( čím rychleji faderem pohnu tím hlasitější je tón).

Využití Note-ON na controleru mi už dává smysl , neuměl jsem si to namodelovat na nějaký případ použití . Diks za osvětlení Pytkin a Pavlii.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od pavlii » 13 bře 2012 14:32

Jen pro formu - ty máš klávesy zapojené do poče přes BCF? Asi ne - takže bys měl mít v nabídce možnosti All MIDI Inputs, BCF a "něco" kde to "něco" bud etřeba "EDIROL USB In" a podobně. Teda za předpokladu, že máš ty klávesy zapnuté a připojené k počítači ;-)

P.

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od TTT31 » 13 bře 2012 14:53

pavlii píše:Jen pro formu - ty máš klávesy zapojené do poče přes BCF? Asi ne - takže bys měl mít v nabídce možnosti All MIDI Inputs, BCF a "něco" kde to "něco" bud etřeba "EDIROL USB In" a podobně. Teda za předpokladu, že máš ty klávesy zapnuté a připojené k počítači ;-)

P.
Mám usb klávesy, to je jasné, že tam jsou, když je používám :) Jak sem zkoušel to BCFko, tak sem je připojenéé neměl tak tam nebyly.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2012 16:49

no tak ja to teraz skusam .. a nech robim co robim .. tak mi to ziadne noty neposiela .. vsetko som pozapinal .. aby behringer bol aj v ALL inputs .. vsetky porty som rozsvietil .. magam vsetky tlacitka na BCF2000 .. a nic .. ticho ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2012 16:52

jaj hovno .. hraaa to :) .. musim ale zapnut ARM record na stope , co ide do instrumentu .. aby to THRUovalo :) .. je to haluz :) hlavne ked tahas fadre ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2012 16:59

no da so odstranit tak , ze sa to da prec z ALL INPUTS ..

na porte USB Audio DEVICE
Přílohy
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (63.51 KiB) Zobrazeno 612 x

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od TTT31 » 13 bře 2012 17:05

Pytkin píše:jaj hovno .. hraaa to :) .. musim ale zapnut ARM record na stope , co ide do instrumentu .. aby to THRUovalo :) .. je to haluz :) hlavne ked tahas fadre ..

No když vypneš REcord-enabled, tak to přestane chytat, jenomže jak pak rozklikneš keyeditor pro ten track, tak to zase zvuky dělá a když ho zavřeš tak zas ne :-DDDDDDD Toto je dobrá haluška, asi si to budu muset nechat trochu rozležet v hlavě, protože teď mi to příjde jako úplná mimóza a řešení mě nenapadá vůbec žádné :mrgreen:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2012 17:07

no ved uz som ho napisal ..

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od TTT31 » 13 bře 2012 17:09

Pytkin píše:no ved uz som ho napisal ..
super moc dík , odeslali sme to zároveň :)

Drsně funguje to , já myslel, že je to potřeba mít zaškrtlé kvůli tomu, aby ten track přijímal midi zprávy jak z kláves tak z BCFka...

A napadá někoho nějaké vysvětlení, proč to tak dělá když je to zaplé?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2012 17:37

no ked mas na stope ALL INPUTS .. tak ti tam idu vsetky vstupy .. teda aj teb z toho BCF .. ked si v nastaveni MIDI vypnes , aby port z BCF isiel do ALL MIDI (co som ukazal na tom obrazku) , tak ten port nebude v ALL MIDI .. cize data z BCF ti nepojdu do tej stopy .. ale ostatne porty (midi keyboard) ano .. a vsetko bude fungovat .. ovladanie z BCF sa nastavuje inde , a toto nastavenie ALL MIDI INPUTS to neovlivnuje ..

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od TTT31 » 14 bře 2012 12:07

diks

Odpovědět