Crane Song HEDD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 lis 2007 19:30

zvlast

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 lis 2007 19:34

Ivo píše:Udělal jsem před nějakou dobou dost komplexní set vzorků A/B nahráváno v 96/44 a převedeno do 44. Dal jsem to na GS (tam se to asi ještě někde dá najít) i na Recforum do Lavryho fora. To rozdíly byly DOST zjevné a neslyšet je mohl jen ten, kdo nemá uši. Poslední teoretici (zejména na Lavryho foru) pak ještě argumentovali tím že ty vzorky mohly být pokaždé zahrány trochu jinak. Pak jsem tedy vzal synták a pustil stejný kus sekvenceru (držel jednu klávesu) v 96/44. Pak už neměli co dodat ani poslední teoretici.
Pro mě zůstává směrodatné to co slyším, než to co někdo říká :-) Rozdíl tam rozhodně je.

BTW - ten GS thread je tady: http://www.gearslutz.com/board/high-end ... ctice.html Bohužel se tam už ale nezachovaly ty audio vzorky

Pytkin: asi to byly ještě chvíle kdy jsem byl uprostřed zkoumání ... :wink:

Teoreticky není důvod proč by 96k mělo znít jinak (lépe) než 44k. Jediné podané vysvětlení zjevných rozdílů od teoretiků z Lavryho táboru uvažuje o rozdílu ve filtrech.

Prostě ten rozdíl když zahraju na housle, flétnu, buben, kytaru atd. 96/44 je pro mě tak zjevný a výrazný, že nahrávat ve 44 už nedokážu ...

Ale chápu, že někomu to může být úplně jedno ...
jo, tohle si pamatuju, rozdil byl dost znatelnej.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 29 lis 2007 19:48

matucha píše:zvlast
Co to teda v praxi znamena. Ze pri nahravani muzu pouzit AD konverze ale ne DA. To znamena, ze nebudu slyset rpi nahravani to co nahravam? Omlouvam se jestli je tato otazka uplne priblbla. Nikdy jsem nepouzival externi A/D/A prevod. Pouzivam DIGI 003 a ty prevodniky v te zvukovce.

Dik!

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 29 lis 2007 20:30

120BPM píše:
matucha píše:zvlast
Co to teda v praxi znamena. Ze pri nahravani muzu pouzit AD konverze ale ne DA. To znamena, ze nebudu slyset rpi nahravani to co nahravam? Omlouvam se jestli je tato otazka uplne priblbla. Nikdy jsem nepouzival externi A/D/A prevod. Pouzivam DIGI 003 a ty prevodniky v te zvukovce.

Dik!
Je to principiálně úplně to samé ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 29 lis 2007 20:46

Brooklyn / juanita juarez píše:
jo, tohle si pamatuju, rozdil byl dost znatelnej.
A to jsem ještě tehdy používal r8Brain free SRC. Ted používám Pro verzi a ta je ještě mnohem čistější, zachovává více detailů z originální 96k verze po SRC) , čili to zní ještě lépe a rozdíl je ještě větší ...

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 lis 2007 20:59

To ze je to nezavisly znamena, ze AD muze nahravat na 44.1 a DA u toho prehrava 48k... nebo vic u novejsi verze. Jinak se takova vec chova fakt stejne jako kdyz pouzivas tu svoji zvukovku, jen se ti signal objevuje na digitalnich vstupech a posilas to do digi vystupu. Do externiho prevodniku zapichnes digi kabely z karty a z prevodniku vedes analog kabely tam kam potrebujes (preamp, bedny...)

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 29 lis 2007 21:01

matucha píše:To ze je to nezavisly znamena, ze AD muze nahravat na 44.1 a DA u toho prehrava 48k... nebo vic u novejsi verze. Jinak se takova vec chova fakt stejne jako kdyz pouzivas tu svoji zvukovku, jen se ti signal objevuje na digitalnich vstupech a posilas to do digi vystupu. Do externiho prevodniku zapichnes digi kabely z karty a z prevodniku vedes analog kabely tam kam potrebujes (preamp, bedny...)
Aha. Dik! Tak snad to chapu spravne. Nepotrebuji tedy nic jineho abych mohl nahravat a pritom slysel z beden to co nahravam? Kdyz uz je to nahrany, tak to snad uz neni problem.

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 lis 2007 21:12

tvoje zvukovka urcuje, jak se to chova... jediny co je trochu nezvyk je, ze na AD je treba prepnout vzorkovaci frekvenci... parkrat se mi stalo, ze jsem resil nejaky 48khz veci a strasne sem se divil, ze mi to furt nejak divne praska a hledal sem problem v kabelech atd atd... ale problem byl v tom, ze prevodnik byl nastavenej na 44.1 ;-)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 29 lis 2007 21:36

Ono záleží jak máš nastavený clock, pokud jde z AD (Lavry, HEDD) tak musíš přepínat frekvenci, pokud ne, tak nemusíš a můžeš přehrávat 96k sessions s nastavenou 44k frekvencí. S tím že DA se nastaví automaticky.

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 lis 2007 22:25

DA se vzdycky nastavi automaticky... AD se musi prepnout

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 29 lis 2007 22:41

matucha píše:DA se vzdycky nastavi automaticky... AD se musi prepnout
Pokud je clock nastavený "internal" ( v mém případě Lynx) a ne digital, hraje to v jakékoliv frekvenci. Pokud je clock Lavry, nehraje to pokud není synchronizováno. Pokud ovšem nemyslíš vlastní nahrávání přes AD, pak to samozřejmě musí být příslušně nastaveno.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 01 pro 2007 09:40

Tady asi najdeš odpovědi ohledně HEDD: http://www.gearslutz.com/board/high-end ... stion.html

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 pro 2007 13:23

Ivo píše:Teoreticky není důvod proč by 96k mělo znít jinak (lépe) než 44k. Jediné podané vysvětlení zjevných rozdílů od teoretiků z Lavryho táboru uvažuje o rozdílu ve filtrech.
No ja nevim, pokud si dobre pamatuju, tak primo Lavry v tom svym paperu pise, ze idealni vzorkovaci frekvence je nekde lehce pres 50kHz...

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 01 pro 2007 14:00

myslim, ze to bylo 60Hz... protoze tech 50 docela splnuje 48kHz... a debata byla o tom, jak jsou ty samplovaci frekvence spatne vybrany (kvuli ekonomice)

Odpovědět