Cau,
uz je to nejakej ten patek, co jsem sehnal od Creamware zvukovou kartu Pulsar I s DSP procesory. Na tehdejsi dobu to byla bomba, kvalitni prevodnik, realtime efekty a synthezatory, nulova latence, moznost implementace do sekvenceru jako VST (pak ale stoupla latence na nejakych 13ms). Po letech jsem ji opet vyhrabal a premyslim o jeji vyuzitelnosti, treba jako standalone syntak (postavit pro ni malej pocitac bez monitoru) nebo ji nejak propojit s notasem (bohuzel je PCI a Magma apod. redukce jsou drahej a nedostupnej spas). Napada vas nejake vyuziti nebo to v dnesni dobe procesoru a VST instrumentu postrada jakykoliv smysl a mam ji bud zahodit nebo strelit za par supu pres ebay?
Dik za napady
Petr
Creamware Pulsar I vyuzitelnost dnes?
-
Re: Creamware Pulsar I vyuzitelnost dnes?
Já jedu pořád na DSP Factory (Yamaha) a jsem vyloženě happy
a naprosto nejlepší je ten routing včetně on-board DSP REV500 jednotky (2 efekťáky), takže při točení a míchání žádná další zátěž PC.
Asi jde o to, do jakých výšin míříš - takže jde i o převodníky a podobné.
P.

Asi jde o to, do jakých výšin míříš - takže jde i o převodníky a podobné.
P.
myslim si ze tak ako aj vela starsich pluginov alebo aj starsich HW synthov (a nemyslim len analogy) je aj dnes velmi dobre pouzitelnych, tak to iste neni dovod aby neplatilo pre creamware pulsar - co inac imho je zaujimava platforma.
mam tu DSP factory aj s adat kartou , keby o to niekto stal ..
-
Problem je, ze dnes uz kvuli mobilite pouzivam notebook a k tomu Pulsar nepripojim. Pokud byste nekdo vedel o nejakejm levnem reseni (krome jiz zminene Magmy) jak pripojit PCI kartu pres USB, dejte vedet. Take prinos DSP versus dnesni procesory je diskutabilni. Spis slo o to vyuzit tu opravdu ,,nulovou'' latency, kvalitni audiovystup a povedene instrumenty, ktere byly opravdu povedene:)
No diskutabilní - SW má pořád pomalu o řád až dva vyšší latenci než HW DSP......
P.
P.
-
Teoreticky je to samozrejme pravda, jenze kdyz DSP karta ma latency rekneme 0-1ms a SW na dobre karte o rad az dva, tedy 2-3ms, tak je to v realite vlastne stejny (zjednoduesene receno a samozrejme za idealnich podminek). Rad bych se k nekterym z tech Pulsar syntaku a efektu vratil, ale jestli si tim clovek zbytecne nekomplikuje zivot, kdyz asi stejneho muze dosahnout na klasickem VST... A vubec, zkousel jste nekdo neco s PCI sbernici pripojit pres USB k notasu, jak se to potom chova?pavlii píše:SW má pořád pomalu o řád až dva vyšší latenci než HW DSP......
Řád znamená, že HW DSP má 0.5ms a SW má 5ms (například). 2-3ms v SW ti dokáže jaká sestava (počítač + zvukovka) při kolika stopách a efektech?
P.
P.