Dave Smith koupě

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Tom Šen

Dave Smith koupě

Příspěvek od Tom Šen »

Ahoj chci si zakoupit analog synth. Rozhoduju se mezi Dave Smith Instruments Prophet 08 Module PE nebo Slim Pathy od Moog.
Moog je o dost levnější, ale D. Smith mě dost láká. Máte někdo prosím s uvedenýma syntakama zkušenost?

U DS mě trochu nesedí u specifikace věta: Prophet 08 Module je osmihlasý analogový syntetizér, v jehož útrobách zniká zvuk za pomocí dvou digitálně řízených analogových oscilátorů. Je to teda vlastně analog?

Poradili byste mi když tak ještě jinou variantu (tak kmax. kolem 30tisic)

Díky, ahoj z Brna,
Tom

Brenda Walsh

Re: Dave Smith koupě

Příspěvek od Brenda Walsh »

To že sou digitálně řízený, je už dnes běžná věc. Odpadají ti tak i případný starosti s lazením atd. Že je to digitál to rozhodně neznamená.
Každej z Tebou uvedených přístrojů má specifickej zvuk. Každopádně ale slim pathy od moog je jen nejosekanéjší monofonní moog a možnosti jak pracovat s jeho zvukem jsou oproti Prophetu dost omezené. Když ti jde o cenu, tak Co Mopho, nebo Tetra?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ja mam s Prophet08 jen jednu zkusenost, kdyz jsem si s nim asi pul hodiny hral na jednom ezone srazu a hodne me to sklamalo. Zvuk sice asi pevnej a pruraznej, ale naprosto sterilni. Mel jsem pocit, ze vic zajimavyho zivota dostanu i z vstcek. Podle me ztrata penez.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Ne z vlasní zkušenosti, ale z toho co tu v obdobných případech radili zkušení análové..
myslim ze atomix..

Studio Electronics SE-1 ( SE 1X) - na ebayi sou poměrně často okolo cca 700 - 800 USD = 15 tis..
Dost lidí se shoduje že v kategorii monofoního analogu je to lepší řešení než Slim Phaty.
Druhá věc, že když tam nějaká je, tak sou dost často v USA a málo kdy je shiping worldwide..
Asi je o otázka vyčkání pravého okamžiku.

No a k tý Tetře - Když jí vemeš třeba od thomanna přez známýho co ti ztáhne jejich dph - ak tě vyjde cca 14 tis...
No a co sem pochopil ze stránek dsi tak zvuky propheta a tetry se liší jen v tom že tetra má 4 hlasy... a nevim co se editace týče..

Pak stojí šě za zmínku Oberheim Matrix 1000 - analogovej modul s tisíci presetama - kvalitní brasový zvuky a plochy a zbytek aky použitelnej..
dá se koupit na ebayi cca 7 tis kč

biscuit

Příspěvek od biscuit »

+1 4 tetr4

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

prihrejem si polievku - mam na predaj analogovy synth v rackovej verzii - Marion Prosynth - navrhovany Tomom Oberheimom.

navod a info -

http://feldkir.ch/marionsystems.htm

http://www.gearslutz.com/board/electron ... -08-a.html
- tu sa porovnava aj s prophet-om 08

http://www.soundonsound.com/sos/1995_ar ... synth.html

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Brenda Walsh píše:To že sou digitálně řízený, je už dnes běžná věc. Odpadají ti tak i případný starosti s lazením atd. Že je to digitál to rozhodně neznamená.
Každej z Tebou uvedených přístrojů má specifickej zvuk. Každopádně ale slim pathy od moog je jen nejosekanéjší monofonní moog a možnosti jak pracovat s jeho zvukem jsou oproti Prophetu dost omezené. Když ti jde o cenu, tak Co Mopho, nebo Tetra?
to Brenda Walsh: mopho i tetra se mi libí. Není ale dost velkou nevýhodou, že dražší Tetra nemá Audio In. A naopak levnější Mopho jej má. To trochu nechápu...Myslíš, že je to velký problém?

matucha

Příspěvek od matucha »

Chces procesovat zvuky skrz syntakovej filtr? Jestli jo, tak absence audio in je na skodu. Nemas potrebu filtrovat externi veci skrz syntak? pak tu funkci nepotrebujes. Problem? Tezko. Preference, jasne.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Taky se mi Prophet08 vubec nelibil, navic me hodne zklamalo mechanicky provedeni. SE-1X mi prisel super, pevnej, zabavnej.

ADDyS

Příspěvek od ADDyS »

Porovnavat poly Prophet s Moog Slim Pathy je jako porovnavat hrusky s jabkama...
Pokud chces klasicky analog bez digitalniho rizeni tak mrkni na novou Vermonu Mono Lancet, o te ja osobne uvazuju...

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

pokud chceš levnej analog, se zajímavým zvukem, tak se podívej po MFB synth II, ale z druhý ruky, pač už se nevyrábí. Má to i to audio in. Asi by sis měl ujasnit co od toho očekáváš, jaký zvuky a styl s tim chceš páchat, jestli chceš polyfonní, nebo monofoní, chceš aby sis tam mohl ukládat presety (pro mě třeba hodně duležitý) atd. Za peníze za který koupíš mfb, mopho těžko seženeš nějakej současně vyráběnej polyfonní synťák. Když si koupíš starej Ob. Matrix, kterej je levnej, tak na něm zase neuděláš bassu jako na mopho.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

doepfer dark energy

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

a co teda tohle?

http://www.users.globalnet.co.uk/~concuss/

telemark - nejde primej link

http://www.youtube.com/watch?v=vWNBT0N0 ... r_embedded

proste kdyby tohle melo moznost ukladani patchu, tak je to pro mne jasna volba..

Odpovědět