MSK píše:To nema no, ale nekde jsem slysel neco tom, ze se dela nejaky midi kabel do tech portu pro joystick..
To asi myslíš redukci MIDI kabelu do "game portu" co bývá na některých zvukovkách. To je ale něco úplně jinýho. Komodorek má úplně jiný konektory... byly tuším kompatibilní s herníma konzolema z té doby (joysticky se daly koupit u čongů na tržnici). K C64 se prodával nějakej speciální MIDI interface, tehdy stával asi 600,- Kč - pamatuju si to jako dnes, protože jsem vůbec nevěděl k čemu je to dobrý a hrozně jsem to chtěl
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
no ma neco jako PS2 u PC, JOY0 a JOY1 a prej se do toho dalo taky posilat nejak midi, ale nevim no.. Ted mi kamos psal ze bylo taky UR4 - nejaky univerzalni rozhrani, na tom midi asi taky nebude co? prej to ma mozna jeste doma..
nj, to vypada spis jako rs-232, ale to co mam ja faakt vypada jako PS2.. mam uplne jinak vypadajici krabici nez na ty fotce, vsechny konektory jsou vzadu a oznaceni to ma commodore C64 plus\4 tak nevim.. jdu ho otevrit jestli tam vubec ten SID je..
tak ted teda vubec nevim, SID ve smyslu MOS6581 (SID6581) se v mym commodoru nenachazi.. pritom to je commodore C64 revize A jak jsem zjistil.. nejpodobnejsi integrac jsem nasel akorat 6529, nevite nekdo jestli nemel SID jeste i jiny oznaceni nez 6581?
MSK píše:tak ted teda vubec nevim, SID ve smyslu MOS6581 (SID6581) se v mym commodoru nenachazi.. pritom to je commodore C64 revize A jak jsem zjistil.. nejpodobnejsi integrac jsem nasel akorat 6529, nevite nekdo jestli nemel SID jeste i jiny oznaceni nez 6581?
no - boli c64-ky starsie - tie s tym duhovym logom komodoru a novsie - tie skatule sive hranate - v tych starsich je 6581 a v tych novsich je 8581. ja idem robit z 8581 - tie maju ine napajanie ako 6581 a tie novsie typy komodorov s 8581 tu byvali k zohnaniu castejsie...
ps: je tam len jeden cip s typickym poctom noh, ako ma sid:)
a odkud mas schema podle ktereho budes stavet? z ucapps.de?
no je tu jeden cip co by mohl vypadat jako SID, ale ma oznaceni 8551.. dokonce je podle schematu i na miste kde by mel byt SID tak nevim..