DIY synths

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

Cyril píše:Acid: no to se proste neda vysvetlit, co se na tom vsem libi, dyt "objektivne" (haha) zni strasne :) Ale strasne nekdy znamena skvele :)
Jo takže se dá říct, že zní specificky a má své kouzlo, které člověka nutí stále se k tomu zvuku vracet, stačilo říct :)

Cyril
Příspěvky: 5734
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Acid: :) Umis si odpovedet lip nez ja tak proc se ptas?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

To je vskutku zajímavá otázka :) ale prostě se dobře remixujes :)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

samozrejme hodne zalezi na vkusu a na stylu hudby co delas, ale me se treba zvuk SIDstation od elektronu libi dost. Poslechni demace od ruznych skupin na webu elektronu a uvidis ze z toho nelezou jen strasny zvuky..

btw. doufam ze z toho nebude zadna flamewar:)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

MSK píše:takze panove verzi commodore C64 plus4 nebrat, verze plus4 neobsahuje cip SID..
Žádnej Commodore C64 verze plus 4 neexistuje. Commodore C64 a Commodore plus 4 jsou dva různé vzájmně softwarově i hardwarově nekompatibilní počítače.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

MSK píše:nj, to vypada spis jako rs-232, ale to co mam ja faakt vypada jako PS2..
Není to ani jedno ani druhé. Je to klasický digitální joystickový port, co byl snad ve všech domácích počítačích a konzolích v průběhu víc než 15 let. U některých počítačů šly stavy jednotlivých pinů nejen číst, ale i nastavovat, takže se to dalo používat i jako jednoduché paralelní rozhraní (viz třeba osmibitové Atari a tiskárna BT100 nebo alfigraf), ale na MIDI bych spíš použil jiné rozhraní, třeba pro disketovku nebo prostě něco plácnout na vyvedenou sběrnici.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Ctirad píše:
MSK píše:nj, to vypada spis jako rs-232, ale to co mam ja faakt vypada jako PS2..
Není to ani jedno ani druhé. Je to klasický digitální joystickový port, co byl snad ve všech domácích počítačích a konzolích v průběhu víc než 15 let. U některých počítačů šly stavy jednotlivých pinů nejen číst, ale i nastavovat, takže se to dalo používat i jako jednoduché paralelní rozhraní (viz třeba osmibitové Atari a tiskárna BT100 nebo alfigraf), ale na MIDI bych spíš použil jiné rozhraní, třeba pro disketovku nebo prostě něco plácnout na vyvedenou sběrnici.
Okay, rikal jsem ze tomu nijak moc nerozumim, proto rikam jak to vypada. a to ze to u myho comodore vypada jako PS2, to je pravda protoze to je uplne standartni mini DIN ze kteryho v podstate PS2 vychazi..
Ale to kdybych chtel pripojit klasicky midi kontroler tak bude potreba nejaky driver, nebo ne? Nebo to si rozpozna uz primo aplikace o jaka data se jedna?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

U osmibitů se nedá mluvit o driverech tak jak je známe dneska. Aplikace si skoro všechen hardware obluhují samy. V ROM jsou jenom rutiny na nejzákladnější věci a ty se navíc často stejně obchází. Google mi vyplivnul tohle: http://www.ftp.funet.fi/pub/cbm/documen ... ERFACE.TXT

Je to na bázi 6850, což je stejnej brouk, co obsluhuje MIDI (a klávesnici) u Atari ST a výš. Podrobně jsem to nezkoumal.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

no jak na to tak koukam tak bude asi nejschudnejsi z commodoru vykuchat
SIDy a postavit midibox sid.. schema toho prevodniku jsem vubec nepochopil, je to cely naky zmateny...

Cyril
Příspěvky: 5734
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

MSK: nejschudnejsi je podle me koupit SIDstation... pokud je pro tebe schudny na nej vydelat :) Ale kdyby se ti zachtelo MIDIboxu a nechtel jsi to sam stavet, muzu ti vyhrabat kontakt na lidi z Cech co by ti to postavili, chystaj se na to...
Naposledy upravil(a) Cyril dne 15 úno 2007 09:41, celkem upraveno 2 x.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

tak se mi vcera v noci podarilo najit tohle:
http://www.meadowfield.freeuk.com/synth/tb303a.html

vypada to fakt dobre, jednoduse a jestli to hraje tak jako ty dema tak neni o cem:) jdu nakreslit DPS..

Cyril
Příspěvky: 5734
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

MSK: to bys umel postavit? Na kolik by to tak mohlo prijit?

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Cyril: to podle me neni, kdyz mam tu schopnost si ho vyrobit. Stavba me vyjde maximalne tak na dva tisice a tri tydny prace a budu tam mit tolik kontroleru kolik si udelam a zvuk prinejmensim stejnej jako ma sidstation. a
A Sidstation stoji momentalne na e-bay 810 dolaru, to bych si koupil radsi nord rack 3 kdyz uz vyhodit tolik penez.. nemluve o tom ze jsem na vysoky a jeste si na to vydelavam:)

Cyril
Příspěvky: 5734
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

MSK: me bylo receno ze ta stavba vyjde na 7-10 tisic :( Tak to na me asi chtelo byti vydelano (ne ze by ta prace za to nestala, ale...)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Cyril: Jojo, tohle je prave docela jednoducha zalezitost, navic k tomu je i obraz DPS. Mno bez toho PICu (kterej jsem jeste nezjistoval kolik stoji) tak asi 400-600Kc :))

No jo, ona tam je potom draze placena ta prace, ja bych to pod 5000 taky neprodal po tom co bych nad tim sedel kazdou noc mesic.. ty soucastky co v tom jsou nestojej nic, nejdrazsi tam bude ten SID, pac nejde moc dobre sehnat.. ja jsem treba ted dal 500 za dva commodory a on jeden z nich je ta blba +4 verze:(

Odpovědět