samozrejme hodne zalezi na vkusu a na stylu hudby co delas, ale me se treba zvuk SIDstation od elektronu libi dost. Poslechni demace od ruznych skupin na webu elektronu a uvidis ze z toho nelezou jen strasny zvuky..
MSK píše:nj, to vypada spis jako rs-232, ale to co mam ja faakt vypada jako PS2..
Není to ani jedno ani druhé. Je to klasický digitální joystickový port, co byl snad ve všech domácích počítačích a konzolích v průběhu víc než 15 let. U některých počítačů šly stavy jednotlivých pinů nejen číst, ale i nastavovat, takže se to dalo používat i jako jednoduché paralelní rozhraní (viz třeba osmibitové Atari a tiskárna BT100 nebo alfigraf), ale na MIDI bych spíš použil jiné rozhraní, třeba pro disketovku nebo prostě něco plácnout na vyvedenou sběrnici.
MSK píše:nj, to vypada spis jako rs-232, ale to co mam ja faakt vypada jako PS2..
Není to ani jedno ani druhé. Je to klasický digitální joystickový port, co byl snad ve všech domácích počítačích a konzolích v průběhu víc než 15 let. U některých počítačů šly stavy jednotlivých pinů nejen číst, ale i nastavovat, takže se to dalo používat i jako jednoduché paralelní rozhraní (viz třeba osmibitové Atari a tiskárna BT100 nebo alfigraf), ale na MIDI bych spíš použil jiné rozhraní, třeba pro disketovku nebo prostě něco plácnout na vyvedenou sběrnici.
Okay, rikal jsem ze tomu nijak moc nerozumim, proto rikam jak to vypada. a to ze to u myho comodore vypada jako PS2, to je pravda protoze to je uplne standartni mini DIN ze kteryho v podstate PS2 vychazi..
Ale to kdybych chtel pripojit klasicky midi kontroler tak bude potreba nejaky driver, nebo ne? Nebo to si rozpozna uz primo aplikace o jaka data se jedna?
U osmibitů se nedá mluvit o driverech tak jak je známe dneska. Aplikace si skoro všechen hardware obluhují samy. V ROM jsou jenom rutiny na nejzákladnější věci a ty se navíc často stejně obchází. Google mi vyplivnul tohle: http://www.ftp.funet.fi/pub/cbm/documen ... ERFACE.TXT
Je to na bázi 6850, což je stejnej brouk, co obsluhuje MIDI (a klávesnici) u Atari ST a výš. Podrobně jsem to nezkoumal.
no jak na to tak koukam tak bude asi nejschudnejsi z commodoru vykuchat
SIDy a postavit midibox sid.. schema toho prevodniku jsem vubec nepochopil, je to cely naky zmateny...
MSK: nejschudnejsi je podle me koupit SIDstation... pokud je pro tebe schudny na nej vydelat Ale kdyby se ti zachtelo MIDIboxu a nechtel jsi to sam stavet, muzu ti vyhrabat kontakt na lidi z Cech co by ti to postavili, chystaj se na to...
Naposledy upravil(a) Cyril dne 15 úno 2007 09:41, celkem upraveno 2 x.
Cyril: to podle me neni, kdyz mam tu schopnost si ho vyrobit. Stavba me vyjde maximalne tak na dva tisice a tri tydny prace a budu tam mit tolik kontroleru kolik si udelam a zvuk prinejmensim stejnej jako ma sidstation. a
A Sidstation stoji momentalne na e-bay 810 dolaru, to bych si koupil radsi nord rack 3 kdyz uz vyhodit tolik penez.. nemluve o tom ze jsem na vysoky a jeste si na to vydelavam:)
Cyril: Jojo, tohle je prave docela jednoducha zalezitost, navic k tomu je i obraz DPS. Mno bez toho PICu (kterej jsem jeste nezjistoval kolik stoji) tak asi 400-600Kc )
No jo, ona tam je potom draze placena ta prace, ja bych to pod 5000 taky neprodal po tom co bych nad tim sedel kazdou noc mesic.. ty soucastky co v tom jsou nestojej nic, nejdrazsi tam bude ten SID, pac nejde moc dobre sehnat.. ja jsem treba ted dal 500 za dva commodory a on jeden z nich je ta blba +4 verze:(