Dlouhé prodlužovací kabely (dvi, hdmi, usb, firewire)
Dlouhé prodlužovací kabely (dvi, hdmi, usb, firewire)
Rad bych si dal počitač do komory, což by znamenalo 10-15 metru kabelu dvi, usb, firewire...
Mate s tim nejak zkusenosti? Koukal jsem, ze 15m dvi se prodavaji od 400,- do 2000,-.
Na wikipedii je psano:
"Obecně platí, že délka kabelu do 4,5 m bude pracovat pro zobrazení v rozlišení 1920 x 1200. Toto zobrazení bude fungovat až do 10 m, za předpokladu, že bude použit speciální kabel. Kabel o délce do 15 m je možné použít v kombinaci s rozlišením maximálně 1280 x 1024. Pro větší vzdálenosti je nutno použít zesilovač DVI signálu, aby se zmírnila degradace signálu. DVI zesilovače mohou použít i externí napájení z elektrické síťe."
Jake s tim mate zkusenosti? Jak je na tom Firewire?
Diky!
Mate s tim nejak zkusenosti? Koukal jsem, ze 15m dvi se prodavaji od 400,- do 2000,-.
Na wikipedii je psano:
"Obecně platí, že délka kabelu do 4,5 m bude pracovat pro zobrazení v rozlišení 1920 x 1200. Toto zobrazení bude fungovat až do 10 m, za předpokladu, že bude použit speciální kabel. Kabel o délce do 15 m je možné použít v kombinaci s rozlišením maximálně 1280 x 1024. Pro větší vzdálenosti je nutno použít zesilovač DVI signálu, aby se zmírnila degradace signálu. DVI zesilovače mohou použít i externí napájení z elektrické síťe."
Jake s tim mate zkusenosti? Jak je na tom Firewire?
Diky!
-
- Profesionál
Re: Dlouhé prodlužovací kabely (dvi, hdmi, usb, firewire)
Jo mám s tim velký zkušenosti. Na prodlužování jednotlivejch portů se vykašli a použij dvi extender a pro usb stačí pro oživení signálu zařadit do cesty hub. Dost věcí už na 5m blbne tzn. odhašuje se myš atd.
Btw. ještě jsem dřív používali tzv. DVI boostery, ale ty stály dost peněz.
Btw. ještě jsem dřív používali tzv. DVI boostery, ale ty stály dost peněz.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
bezne tieto veci riesim ..
DVI neni problem .. na 10-15m sa da kupit ak kabel , ale bude hrozne drahy .. pouzivam extendery cez 2 Ethernet cable .. funguje to do 60m a ten extender stoji cca 40 EUR ..
na USB by som tiez dal extender .. je cez jeden kabel .. to stoji par korun ..
Firewire sa da tiez kupit dlhy kabel .. tam 15m neni problem .. extendery su moc drahe ..
DVI neni problem .. na 10-15m sa da kupit ak kabel , ale bude hrozne drahy .. pouzivam extendery cez 2 Ethernet cable .. funguje to do 60m a ten extender stoji cca 40 EUR ..
Firewire sa da tiez kupit dlhy kabel .. tam 15m neni problem .. extendery su moc drahe ..
-
- Profesionál
Máme v práci ve šuplíku tyhle DVI 10m kabely. Ono to ten obraz ta ten vzdálenej screen dovede, ale úplně rozostřenej popř. jinak narušenej. Neni to vono, proto jsem sám rovnou doporučil extender. Pasivnímu prodloužení bych se vyhnul.Pytkin píše:bezne tieto veci riesim ..
FW je doporučovanej na max 4,5m a už při týhle dýlce mi na tom karty nefungovaly korektně (Presonus Firestudio [mimojiné nejhorší věc, co jsem měl kdy v ruce s nulovym supportem], MAudio Lightbridge) resp. mizely bez vyzvání - to bych rozhodně nedělal.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
ja mam v praci tusim 20m HDMI kabel (=DVI) .. ale ten kabel stal asi 100 EUR .. obraz je OK .. ale lacnejsie je to riesenie s extendermi .. je to rana istoty
hlavne na taku malu vzdialenost ..
v praci mam RME FIREFACE 800 na asi 10m .. ale priznam sa , musel by som sa pozriet co tam je .. ci to je len daky kabel , alebo su tam dake extendery ..

v praci mam RME FIREFACE 800 na asi 10m .. ale priznam sa , musel by som sa pozriet co tam je .. ci to je len daky kabel , alebo su tam dake extendery ..
Pytkin: jaky extender presne pouzivas?
... mno takze spolehlivy reseni na firewire teda neni?
... mno takze spolehlivy reseni na firewire teda neni?
povodne sme pouzivali tieto : http://www.medinco.eu/?page=detail&id=42 ... ale dost sa nejak casom kazily a nasiel som omnoho lacnejsie , ktore funguju omnoho lepsie .. http://datacomp.sk/extender-hdmi-na-60m ... 47646.html
na FW sa ti zajtra pozriem v praci , ako to mame predlzene ..
este ma napada .. absolutna spicka na tieto veci je GEFEN .. a pozeram ze na FW to neni az take drahe ..
http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=1329
na FW sa ti zajtra pozriem v praci , ako to mame predlzene ..
este ma napada .. absolutna spicka na tieto veci je GEFEN .. a pozeram ze na FW to neni az take drahe ..
http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=1329
-
- Profesionál
Jo od Gefenu jsme měli DVi boostery, to svym způsobem fungovalo, ale vyšlo to furt dráž jak extender.
-
- Profesionál
Btw. dočetl jsem se tohle
A cable of about 5 meters (16 ft) can be manufactured to Category 1 specifications easily and inexpensively by using 28 AWG (0.081 mm²) conductors.[58] With better quality construction and materials, including 24 AWG (0.205 mm²) conductors, a HDMI cable can reach lengths of up to 15 meters (49 ft).
o tom nic nevim, ale možná by stálo za to, něco vo tom nastudovat. HDMI totiž až 15m a na webu jsem ho našel za míň jak 500 Kč.
A cable of about 5 meters (16 ft) can be manufactured to Category 1 specifications easily and inexpensively by using 28 AWG (0.081 mm²) conductors.[58] With better quality construction and materials, including 24 AWG (0.205 mm²) conductors, a HDMI cable can reach lengths of up to 15 meters (49 ft).
o tom nic nevim, ale možná by stálo za to, něco vo tom nastudovat. HDMI totiž až 15m a na webu jsem ho našel za míň jak 500 Kč.
jo doniesol kolega z vystavy z nemecka AWG24 kabel 100metrove spulky .. robili sme s tym rozne pokusy a fakt to je rozdiel ..
takze som dnes kukal v studiu .. mame ten FIREFACE vzdialeny 12m od pocitaca .. su tam 2 zosilovace .. jeden je gefen a jeden taky noname biely ..
takto to vyzera v serverovni .. v lavej casti videno tie extendery ..
- Přílohy
-