drum mašina + sampler

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 čer 2008 12:48

msk: BD zatlaci tak, aky tam bude sampel. co to znamena "takovej ten rozplizlej digital"? kopak tlaci ked ma dobry tranzient a spravnu dlzku, nic ine v tom nie je. je uplne jedno z akej krabice hra. akonahle ide groovebox nakrmit samplami zvonka, je dolezite len ako sa ovlada a ake ma fx, nie ake sample vie. to skor ta dendyho poznamka o filtroch by ma znepokojovala, na tvojom mieste. a potom kvalita reverbu, to je zasa hrozne dolezite koli cinelovym zvukom a snaru, nasypat dovnutra nareverbene sample sa da tiez, ale nie je to ono. v tomto smere ma tieto dostupnejsie hw krabice desia v tom, ze maju spravidla len jeden reverb, to je imo malo.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 01 čer 2008 13:35

kexik ma absolutnu pravdu .. proste dobry hw sampler (dobry sampler obecne) sa vyznacuje tym, ze PRESNE to co do neho das z neho lezie von... proste ked do neho narves kopak co dobre kope a pouzijes ho v aranzi v ktorom sa ti nebude bit s niecim inym tak to proste kopat bude. MC808 je relativne novy stroj takze ma urcite relavivne dobre prevodniky a otom to cele je..

k tomu filtru - proste to treba pocut, ja som mal v rukach od rolnadov mc307, sp 606 a mc808 a vo vsetkych mi filter prisiel uplne totozny a pre mna takmer nepouzitelny, osobne pre mna na urovni podpriemernych VST filtrov... samozrejme s hawkensom sme toto riesili a on ma na to uplne iny pohlad takze asi najlepsie bude ked si to vyskusas nazivo a budes pocut :)
tak isto ostatne FX (aj ten reveb) ako spomina kexik mi prisli take ze by som z nich na rit nepadol ale neboli az tak zle ako ten filter. ten mi fakt na rolandackej groovebox/samper rade pride otrasny.

dost zabavna vec na rolandackej groovebox rade je d-beam kontroler :)

este je mozno trosku dolezite aky hudobny styl chces robit... na hiphop by som asi vazne volil radsej to MPC prave koli rokmi overejnej jendoduchosti a intuitivnosti, padom, a koli tomu ze pravdepodobne tie akaie naozaj hraju "Trosku inak" - myslim ze sa to tu uz rozoberalo a doslo sa na to ze fakt robia nieco "divne" zo zvukom (== pravdepodobne pridavaju v basoch a vyskach ;-)) tak ze prave pre HH alebo obecne pre polamany beat je to co s nim robia ziaduce :-) moze to byt specifickymi prevodnikmi pripadne nejakym utajenym processingom este pred D/A alebo dokonca PO D/A koverzii... - to su ale len moje dohady, realne som ziadny akai v rukach nemal ...

fak ale je ze prevodniky vedia kurva poriadne podielat na vysledom zvuku, vid nord rack 2 vs. nord rack 2x :-) (v mojom pripade vyrazne v prospech starsieho nr2 zo "slabsimi" prevodnikmi) v tomto zmysle mi mc808 pri ako velmi prijemne neutralny kusok, ktory ti nic prida ale ani nic neuberie. co je v mojom pripade velka vyhoda.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 01 čer 2008 16:29

Tak k tomu kopaku..rozplizlej digital to je az od tý doby co to pustíš na PA..na domacim poslechu hi-fi, slucátka či monitory je to fain avšak nedejbože když vedle toho do mixu pustíš TR-808 to se potom nestačíš divit :roll: a ta druhá varianta s tím že to tam naleješ tak s tim mam u rolandů taky blbou zkušenost +- ten kopák co tam naleješ s naký sample banky zní stejně to ano možná že to ani na PA nepoznaš, ale když potom tem samej sampl pustíš v kontaktu či jinym soft sampleru tak tam už ten rozdíl slyšet je...navíc jsem došel k tomu že ten převod(degradace) neprobíha vždy stejně zaleží na tom co do toho naleješ nejlíp kvalitu AD/DA převodníku poznáš když to co tam složíš nahraješ(což lze) a potom si to pouštíš a porovnávaš s tim originalem...počase dojdeš k tomu že to není ono ale nadruhou stranu MC-909 je nejlepší mašina z grooveboxu na live hraní třebas oproti korgum, nejlepší je si koupit akaie ten co nahraje to taky přehraje ovládaní není tak user friendly ale po zvukový stránce je to zajisté o poznání lepší.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 01 čer 2008 18:40

je mi jasný že sampler má být 1:1 se samplem co hraje, ale podle me tomu tak moc neni.. presne jak pise COBOLT, doteď jsem dělal se samplama v abletonu. ve sluchatkach i na domacich bednach je to super, pak to pustim na aparatu a je to uplne jiny, hlavne ten BD, to ostatní je v pohodě. Mám Yamahu SU700 a když z toho co mám v abletonu nasekám v soundforge smycky a naladuju tim SU700, tak to pak i na aparatu zni dobre a neskutecne pevne. Ale potrebuju neco na one shot samply s pattern sekvencerem na ovladani jeste dalsich veci a k tomu se mi dobre jevi prave ten MC808. Moc se mi nedari natukat bici na padech SU700 aby byly presne na grid. Zkusil jsem to vyřešit Korgem ES1 MKII, ale tam je to prave ten pripad, kdy si udělám sampl BD dam ho do SU700 a hraje neskutečně a z toho korgu to je o poznani horsi. Zkousel jsem ekvalizovat, komprimovat, vsechno, ale furt to neni ono no.. ale zase jenom na vejkejch bednach. a bednama to neni, jsou to vsechno kvalitni rady mackie a SU na nich hraje fajnove.. proto jsem se ptal jak je na tom ten roland..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 čer 2008 19:30

MSK píše:je mi jasný že sampler má být 1:1 se samplem co hraje, ale podle me tomu tak moc neni.. presne jak pise COBOLT, doteď jsem dělal se samplama v abletonu. ve sluchatkach i na domacich bednach je to super, pak to pustim na aparatu a je to uplne jiny, hlavne ten BD, to ostatní je v pohodě.
blbe bedne a blbe sluchatka, nehraju 40-50Hz. kup si vacsie bedne, alebo subbas. to je lepsi napad, ako kupovat drumsampler, za predpokladu ze si ochotny hrat z laptopu. ak ti ide o vynechanie laptopu, to je zasa ina debata. ale o kopaku to nie je

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 01 čer 2008 20:21

Nový MPCečko bude mít klasickej grid tedy podobná práce jak tr seq. navíc takovej přenosnej notebook vzhledem k 80g disku a naky ty knoby a slidery.....doufam že cena padne z těch padesati časem třeba na 30-40 tam už by to bylo akceptovatelné řešení

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 01 čer 2008 20:30

MSK píše:je mi jasný že sampler má být 1:1 se samplem co hraje, ale podle me tomu tak moc neni.. presne jak pise COBOLT, doteď jsem dělal se samplama v abletonu. ve sluchatkach i na domacich bednach je to super, pak to pustim na aparatu a je to uplne jiny, hlavne ten BD, to ostatní je v pohodě. Mám Yamahu SU700 a když z toho co mám v abletonu nasekám v soundforge smycky a naladuju tim SU700, tak to pak i na aparatu zni dobre a neskutecne pevne. Ale potrebuju neco na one shot samply s pattern sekvencerem na ovladani jeste dalsich veci a k tomu se mi dobre jevi prave ten MC808. Moc se mi nedari natukat bici na padech SU700 aby byly presne na grid. Zkusil jsem to vyřešit Korgem ES1 MKII, ale tam je to prave ten pripad, kdy si udělám sampl BD dam ho do SU700 a hraje neskutečně a z toho korgu to je o poznani horsi. Zkousel jsem ekvalizovat, komprimovat, vsechno, ale furt to neni ono no.. ale zase jenom na vejkejch bednach. a bednama to neni, jsou to vsechno kvalitni rady mackie a SU na nich hraje fajnove.. proto jsem se ptal jak je na tom ten roland..
A ten SU700 se ciste na kopak pri ovladani pres midi z korgu ovladat neda?
Zajima me to hlavne proto, ze shanim nejaky sampler ale k tomu i sekvencer, a vzhledem k cenam mi jako kompromisni varianta vychazi starsi korg co by pres midi ovladal kvalitni sampler, jenom jsem nemel zatim sanci to zkusit.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 01 čer 2008 21:53

sluchadla tu mam nic moc, ale jako monitory tu máme LEM HP 300 MA, což je bi-amp 15+1, nejsou to studiove, ale podiove monitory a spodky hrajou od 45Hz..

To MPC by bylo zajimavy no, tuhle funkci bych bral vsema 10 u moji SU.. nejsem schopnej se trefovat do beatu tak jak bych přál při 143BPM.. bohužel ani s použitím metronomu:(

a sekvencovat SU externím sekvencerem by určitě jít mělo, to umí snad každej lepší sampler, ale zatim jsem nepřišel na to, jak k samplu přiřadit notu, která ho bude spouštět. určitě by to špatný nebylo, ale stejně bych rád patternovej sekvencer, kterej umí trochu víc věcí než ten korg, chci tim sekvencovat i synťáky některý..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 01 čer 2008 21:58

zdalo sa mi akaie sa tu uz niekde riesili a ze z toho vzislo ze proste cela finta akaiov je v tom ze pridavaju basy na vystupe :) ale ruku do ohna za to nedam ci som to pocul tu alebo niekde inde ... takze si chyt hocahy sampler, prezen jeho vystup cez kvalitny EQ a mas to to iste :)))) ... teda nemas, mas to este viac pod kontrolou nez u tajomneho, nikym nepopopisaneho a nenastavitelneho, agorytmu ktori maju pravdepodobne v OS zabudovany akaiaci :-))))))

(len moja spekulacia :))

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 01 čer 2008 22:04

Nejlepší by bylo vypreparovat ze starýho akaie jen ten převodník a ten si píchnout na vystup před PA tož to by taky šlo né :D

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 01 čer 2008 22:41

COBOLT píše:Nejlepší by bylo vypreparovat ze starýho akaie jen ten převodník a ten si píchnout na vystup před PA tož to by taky šlo né :D
Ten napad se mi libi, zrovna ted nekdo nabizi na midi.cz Akaie 1000 PB, ktery je playback only, takze zadna skoda z nej vyrvat chipy a pouzit jako master prevodniky pro PA :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 čer 2008 22:44

MSK píše:sluchadla tu mam nic moc, ale jako monitory tu máme LEM HP 300 MA, což je bi-amp 15+1, nejsou to studiove, ale podiove monitory a spodky hrajou od 45Hz..
to si ako robis prdel, nie?
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -48766.php
toto? to nezahra ani 60Hz poriadne...

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 02 čer 2008 00:11

acid punk: to je nesmysl, to byla jenom prdel;)

kexik: nj, maji to v manualu.. mozna jsem mel napsat meli by;) to je jedno, hrajem na dvou mistech, jedno je zvuk kompletne od mackie, jsou tam bedny, ktery hrajou od 18Hz a to druhy misto, tam hosi z francie koupili zase vsechno od EAW, tam nevim kde je spodek, ale vsichni asi tusime.. Z yamahy totoznej sampl na obou aparatech hraje lip (niz) nez z korgu. nechci se nejak dohadovat.. slyseli to vsichni kdyz jsme to zkouseli, neni to jen muj nazor.. Kamos ma doma adamy, stejna situace.. uz bych to dal neresil, ten MC808 koupim a uvidim..
Naposledy upravil(a) MSK dne 02 čer 2008 00:17, celkem upraveno 3 x.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 čer 2008 00:13

MSK píše:acid punk: to je nesmysl, to byla jenom prdel;)
A o prdel, legraci, jde v hudbe predevsim ;)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 02 čer 2008 00:15

dyk ja vim:) ale uz jsem kdysi nekde videl nejakej lofizer na bazi jenom AD-DA

Odpovědět