drum mašina + sampler
drum mašina + sampler
He.. cus vsem
mam takovej dotaz specifickej.. rad bych koupil naky elektricky bici domu (rozumnej jen krabici se samplama, zadnej set s triggerama ;). Ale aby to zas nebyla naka obyc krabice, premejslel sem, ze by mohla mit naky dalsi vlastnosti - editaci linky, efekty a ve finale treba sampler (o sequenceru ani nemluve)... moje tipy: AKAI MPC1000 (2500), Roland SP606, MC808 (???!!)... jeste me dost dostal DTXtreme II SU od Yamahy... rad bych samo, aby clovek moch operativne v realu menit polohu (notu) samplu a zaroven aby se to dalo namapovat taky v midi sequenceru v cubase... o digitalnim IN/OUT ani nemluve :D
nema pls nekdo zkusennosti s temahle masinama? popr. nekdo by vedel o dalsich alternativach? diky
mam takovej dotaz specifickej.. rad bych koupil naky elektricky bici domu (rozumnej jen krabici se samplama, zadnej set s triggerama ;). Ale aby to zas nebyla naka obyc krabice, premejslel sem, ze by mohla mit naky dalsi vlastnosti - editaci linky, efekty a ve finale treba sampler (o sequenceru ani nemluve)... moje tipy: AKAI MPC1000 (2500), Roland SP606, MC808 (???!!)... jeste me dost dostal DTXtreme II SU od Yamahy... rad bych samo, aby clovek moch operativne v realu menit polohu (notu) samplu a zaroven aby se to dalo namapovat taky v midi sequenceru v cubase... o digitalnim IN/OUT ani nemluve :D
nema pls nekdo zkusennosti s temahle masinama? popr. nekdo by vedel o dalsich alternativach? diky
2 bluem: fakt to de upgradovat na tu dvojnasobne drazsi verzi jen za 30 babek?
sleha....
nicmene na SOS (soundonsound.com) se vyjadrovali docela zvlastnim zpusobem o ty mpc2500
hlavne prej ze je prej jak strizena pro hip hop, kt ja teda vubec nemusim a zabejvam se hlavne bicima nad 140 bmp .. (ne drumec).. muzu se te zpetat, kolik tam je tech drumkitu? diky moc!

nicmene na SOS (soundonsound.com) se vyjadrovali docela zvlastnim zpusobem o ty mpc2500

mpc vo vseobecnosti je sampler. zavisi na tebe kolko a akym drumkitov si tam chces dat. da sa tam supnut hdd z notebooku, napr.30gb ja mam a tam sa toho vojde pozehnane. sample sa natahuju do ramky, ktora je sice max. rozsiritelna na 128mb, ale tak staci si myslim...
ps: ja na tom hiphop nerobim urcite:)
ps: ja na tom hiphop nerobim urcite:)
Tym reciam ze hento je sampler na hiphop absolutne never to su rozpravky starej matere. Na nich je pravda asi tak ako keby sa ti niekto snazil nahovorit ze toto auto je super na ceske dialnice a hento na slovenske.
Bluem to vystihol presne. Vo vseobecnosti by som byt tebou nekupoval drum mashine, lebo kazdej jednej drummashine si uz niekto dal tu robotu a vysamploval kompletny drukit do nejakej banky. Mne sa tiez na disku povaluje asi tona 808 kitov, dalsia tona 909 kitov a dlasich X ton inych drummasin. Ak mas silny zaujem, daj mi PM a poslem ti ich
Ja by som na tvojom mieste pouzil taketo banky a pouzival bud SW sampler (Kontakt alebo Halion) alebo ak mas specialny dovod tak HW sampler - ci uz nejake akaiacke MPCcko, alebo hocico ine. Moj tip je Roland 808, tam mas plnohodnotny sampler, synth s bankami ktore obsahuje aj kopec drumkitov a sequencer. Proste polnohodnotna masina. Ak sa ti nebudu pacit drumy co mas zabudovane v synth-e, doplnis naladujes si svoje vlastne drumy do sampleru. Dokonca ju niekto predaval na midi.cz ze 16 ceskych, co je IMO super absolutne po<> deal.
Bluem to vystihol presne. Vo vseobecnosti by som byt tebou nekupoval drum mashine, lebo kazdej jednej drummashine si uz niekto dal tu robotu a vysamploval kompletny drukit do nejakej banky. Mne sa tiez na disku povaluje asi tona 808 kitov, dalsia tona 909 kitov a dlasich X ton inych drummasin. Ak mas silny zaujem, daj mi PM a poslem ti ich

Panove, stydte se neznat historii MPCcek. Byly navrzeny pro praci s bicimi koncem 80. a zacatkem 90.let prevazne pro potreby hip hopovych producentu. Na vsech jejich radach co se tyce designu spolupracovali hip hopovy producenti a beatmakeri. Takze odtrhnout tuhle krabici od hip hopu je stejne zvlastni jako rict ze Roland MV-8000 nenavrhoval RZA z Wu-Tang Clanu.
kej kej, diky moc za tipy, mpc tea zrejme asi splni vsechny moje pozadavky... (spdif, sampler, banka kvalitnich drumkit samplu /?/ a efekty /ma treba i naky distort, pitch, vocoderovy filtry??/)....
po diskuzi s jednim znamym ale premejslim, ze by mozna ve finale bylo lepsi poridit nejakej zvukovej procesor s sirokou zakladnou efektu.. neco jako kaoss pad 3? (nebo nakou jinou alternativu?)
2 hawkens1: pls ty mas zkusennosti s tou 808??
sry, ze to tu takhle rozmazavam, ale sam nevim, co by vlastne pro me mohlo bejt lepsi.. (ke vsemu v cechach proste neni nikde mozny ani ruzny masiny vyzkouset, aniz by je clovek musel koupit
()
po diskuzi s jednim znamym ale premejslim, ze by mozna ve finale bylo lepsi poridit nejakej zvukovej procesor s sirokou zakladnou efektu.. neco jako kaoss pad 3? (nebo nakou jinou alternativu?)
2 hawkens1: pls ty mas zkusennosti s tou 808??
sry, ze to tu takhle rozmazavam, ale sam nevim, co by vlastne pro me mohlo bejt lepsi.. (ke vsemu v cechach proste neni nikde mozny ani ruzny masiny vyzkouset, aniz by je clovek musel koupit

Cheche43 píše:sry, ze to tu takhle rozmazavam, ale sam nevim, co by vlastne pro me mohlo bejt lepsi.. (ke vsemu v cechach proste neni nikde mozny ani ruzny masiny vyzkouset, aniz by je clovek musel koupit()

W.Cable: to co pises to su marketingove recicky pre decka. Osobne je mi luto kazdemu, kto tomu veri. Proste deckam tlacia do hlavy a oni uveria ze ked si kupis MPCcko bude z teba ten spravny hip-hoper, vtedy a len vtedy. Alebo ty veris ze vonavku "Paris Hilton" alebo "Antonio Banderas" navrhovali osobitne spominane celebrity? Asi tazko, oni len dostali peniaze za to ze privolili marketingove vyuzitie ich (slavneho) mena.
BTW "koncom 80-tych rokov" si ty mal 6 rokov, neviem ci si v tom veku mal schopnosti posudovat rozvijajucu sa historiu MPC-cok.
Avsak vyssie spomenute vobec neznizuje kvalitu a schopnosti MPC-ciek ako nastrojov. Osobne som tiez jedno vlastnil, nemozem povedat na neho ani jedno krive slovo ... no, mozno par slabin by sa naslo. Jedine tak vseobecne trosku prestrelena cena ... - to asi suvisi s tym kultom co si okolo nich ludia vytvorili.
BTW "koncom 80-tych rokov" si ty mal 6 rokov, neviem ci si v tom veku mal schopnosti posudovat rozvijajucu sa historiu MPC-cok.
Avsak vyssie spomenute vobec neznizuje kvalitu a schopnosti MPC-ciek ako nastrojov. Osobne som tiez jedno vlastnil, nemozem povedat na neho ani jedno krive slovo ... no, mozno par slabin by sa naslo. Jedine tak vseobecne trosku prestrelena cena ... - to asi suvisi s tym kultom co si okolo nich ludia vytvorili.