Drum recording

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
strejda9822

Drum recording

Příspěvek od strejda9822 »

Zdravím,
chci se zeptat, jak správně propojit bicí do PC. Myslím tím, když snímám bicí přibližně 7 mikrofóny, tak je je mám dostat do pc.? Momentálně tuto externí zvukovku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83739. Nahrávání do PC jsem se nikdy více nezabýval, ale chtěl bych tím začít. Viděl jsem na koncertech, že bubenící mají všechny mikráky do nějaké krabičky, a pak vedou jeden drát do zesáku. Něco takového bych chtěl, ale aby to šlo propojit s PC. A ještě k té zvukovce. Chápu, že je to nouzový model. Rád si poslechnu rady od znalců. Co by taková správna karta měla obsahovat na takové to domácí nahrávání. :D Budu rád když pošlete i nějaké konkrétní návrhy s odkazy. :lol: Děkuji moc za odpovědi

matucha

Re: Drum recording

Příspěvek od matucha »

To creative je na to (samozrejme) uplne nevhodny. Nez se tu zacneme rozepisovat... jakej mas rozpocet?

Nejlevnejsi kousky jsou zhruba tohodle razeni http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,3800,!PVS,3800 ...jestli chces tocit dema, tak to uplne staci...

jackies

Příspěvek od jackies »

Pokud snímáš (jak říkáš) 7mi mikrofony, tak ty vedou většinou do nějakého mixpultu který také kolem tebe bude.
Tam si upravíš poměr hlasitosti, barvy a panorámy každého mikrofonu a z pultu vyvedeš ve stereu signál do zvukovky kterou také už máš.
Budeš mít stereo stopu celé smíchané sady bicích, ve které už ale těžko budeš nějak editovat konkrétní buben.
Možná by ti to pro tvojí potřebu ale s velkou přípravou a pokusy stačilo.

Pokud chceš nahrávat naráz celou sadu, s každým buben do vlastní samostatné stopy, tak samozřejmě potřebuješ tolikakanálovou zvukovku kolik máš nástrojů.
V tvém případě 8 kanálovou jak podotkl matucha.

Na tom koncertu jsi také mohl vidět i klidně to, že měl bubeník na bicích trigery (převedou audio signál na midi) které vedly do nějakého zvukového drum modulu vedle bicích a z něho dále už stereo audio signál .

To znamená, že je i možnost (pokud máš na hovno nástroj) použít pouze trigery a natáčet bicí do PC přes midi a pak teprve při playbacku na ně pověsit zvuky třeba z DW nebo Sonorů.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

jackies: Ta krabice na koncertech byl zjevně párák :wink:

jackies

Příspěvek od jackies »

Jasně, z drtivé většiny :wink:
Jen sem chtěl "vypichnuť" ty trigery.

Odpovědět