drum sampler
drum sampler
mam dotaz na uzivatele MPCcek - uvazuji o koupi MPC5000, ale jelikoz mam knihovnu samplu v 24bit/96kHz, rikam si jak to bude fungovat, kdyz ta novinka bude umet jen 16/44,1 - jestli ty samply budu muset v nejakym programu degradovat nebo zda-li je ta 5000ovka bude umet nacist a sama si je upravi - pripadne myslite si, ze pro bici staci 16/44.1? uvazuji totiz jeste o koupi MPC4000 pres ebay... potrebuji vsak nutne neco na live a z compu hrat zive se mi moc nezda
Zdar, pokud je to na live 16bit by melo stacit, zalezi jestli jde o orchestralni zvuky, nebo spis bici, basy, klasicke elektronicke beaty a "spinave" drum breaky.. sem tam vocal shot. Na bici by to melo byt v pohode (kdyz 16 a mene bitu stacilo do ted). Ale obecne na zivo se drobre rozdily stiraji, jedine co by mohlo potencionalne vadit je odstup signalu od sumu.
Jen muj nazor, muzete nesouhlasit
Jen muj nazor, muzete nesouhlasit

Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

-
-
Fakt:
Sound Generator
Sampling rate: 44.1kHz
Memory capacity: 64MB standard, expandable to 192MB
Recording time: 12m 48sec. (64MB, MONO), 38m24sec. (192MB, MONO)
Memory expansion slot: 1 x for optional EXM-E3
Data format: 16-bit linear
Polyphony: 64
Dynamic filtering: 1 State Variable Filter per voice (up to 8 pole, depending on type)
Filter types: LOW PASS, BAND PASS, HIGH PASS, BAND BOOST, BAND STOP, ANALOG MODELING, VOCAL FORMANT
Preset sound memory: 16 MB
Number of programs: 128
Sound Generator
Sampling rate: 44.1kHz
Memory capacity: 64MB standard, expandable to 192MB
Recording time: 12m 48sec. (64MB, MONO), 38m24sec. (192MB, MONO)
Memory expansion slot: 1 x for optional EXM-E3
Data format: 16-bit linear
Polyphony: 64
Dynamic filtering: 1 State Variable Filter per voice (up to 8 pole, depending on type)
Filter types: LOW PASS, BAND PASS, HIGH PASS, BAND BOOST, BAND STOP, ANALOG MODELING, VOCAL FORMANT
Preset sound memory: 16 MB
Number of programs: 128
o MPC 4000 jsem slysel, že se jim to nepovedlo ten 24 -bit...jak AP řika tak na beaty stačí 16 bit. Na novym akaii mě sere ta cena předražený až až...za 50 ani omylem!!!a navíc se zatim neprovedly žadný objektivní testy a srovnání třebas s 4000. V K-audiu zatim ani nepřemejšlí o tom že by to dovezli prý se to musí kupovat po deseti a že neni zájem 

-
jimyjones: Muzu se te zeptat kdyz to potrebuje hlavne na bicí/live hraní tak proc tak drahou novinku MPC5000? Vzdyt by ti stacila dvou a pul tisícovka, která má také full velikost padu, a stojí nová do 35 000. A co takhle midi controler MPD32 (8000) a nejakej HW sampler? No ale jestli máš peněz dost
tak klidne 5k.
Mimochodem mám pocit že MPC4000 stojí 80 000 když už jsme u toho.

Mimochodem mám pocit že MPC4000 stojí 80 000 když už jsme u toho.
2fly_illusion: slo mi o to, ze vetsinu vzorku mam prave v 24/96, takze abych nemusel vse prevzorkovavat - proto jsem chtel tu 5000 - tu dvouapulku ne - ma malo kontroleru... ale uz mam rozhodnuto - seru na drum sampler a kupuji elektron machinedrum pro zivý kurveni bicich a na staticky smycky bicich vezmu z ebaye asi Z8 - sice to vyjde o nejakych 20 vic dohromady nez nove 5000, ale momentalne mam ten elektron zapujcen a je to narez!! na konci roku ho jeste asi doplnim novym linndrumem a bude vystarano kompletne - samply zivych bicich ze Z8 - analogovy z linndrumu II a synteticky z machinedrumu