E5000-PC scsi transfer problem

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 20 kvě 2008 20:24

jumper na hdd je na "master or single drive"

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 00:44

monogram : pockaj pockaj .. to vyzera ze to je IDE (PATA) disk .. nie SCSi .. potom ho nemozes vidiet na SCSI zbernici !

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 21 kvě 2008 09:43

Pytkin: a teda riesenim je?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 13:12

pytkin : no riesenim je , ze nikdy neuvidis cez SCSI iterny IDE disk zo zaplera .. neni na to ziadna moznost ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 21 kvě 2008 18:28

ok. na ladovanie na hdd se.. zabudam /aspon docasne, kym sa mi pod ruky nepripletie daky nevyuzity disk/. tak reku, napalim si mile nelooppointovane .wav-ka na cedo a pripojim na scsi ext. mechaniku.
ake vsak moje prekvapenie, ked scsi cdromka obsah ceda nevidi /obsah tych par orig sample cdz, ktore boli k sampleru, zasa nevidi interna mechanika v pc/. neviete poradit, v akom formate napalovat /resp. "vyrabat"/ pre-emu-viditelne sample cds? mno a navyse, tie sample, ktore vcera cital z diskety /klasika 1.44/, dnes pri loadovani okomentuje znamym "unknown error".

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 21 kvě 2008 20:11

mno, takze "chicken systems translator" vie poriesit convert do nativneho
emu .eos formatu. nuz ale - nie je citanie .wav vdaka poslednemu EOS 4.7 tak trochu samoucelna funkcia?

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 22 kvě 2008 07:01

Nojo, ted se koukám, že E5000 má sice SCSI, ale interní harddisk je na IDE sběrnici.......to by jsme ho přes SCSI hledali dlouho........Doporučuji externí cd-romku a sázet samply v PC na cédéčko s pomocí CDXtract nebo něčeho podobného. Navíc E5000 bere akai i roland knihovny.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 22 kvě 2008 08:27

8O) sorry chlapi, klamal telom. no skusam ten Translator - vie to konvertovat prakticky medzi vsetkymi bezne dostupnymi/pouzivanymi formatmi. len mne
islo prave o to jednoduche skopnutie .wav-iek na cedo. SCSI mechaniku mam, ale samotne CD musi byt vraj v nejakom formate ISO 9660 tusim. daky obraz by to mal byt. po vypaleni v nerovi /ako klasicke datove cd/ mi mechanika to cd nerozpozna.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 22 kvě 2008 09:43

interni disk muze bezet i na scsi je tam oboje...

jako tohle budes muset stejne vyresit,az si vyrobis nejakej synth preset tak kam ho chces ulozit? treba sezen zipku nebo scsi disk...ale ten ide disk ti v tom musi behat...kdyz sem mel e5OOO tak tam byl ide a slo to, ale uz sem ho s nim koupil...

hele ty si to formatoval primo v tom sampleru a dalo v emu a dalo ti vybrat FAT?ja kdyz sem mel interni disk formatovanej na fat tak sem ho v sampleru nevidel...i kdyz mam starsi eos 4.6

Edit:koukam ze ta 4.7 je furt jen beta ty ji mas?beha bez problemu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2008 13:24

monogram : tak daj do vnutra SCSI disk .. a uvidis ho z oboch .. otazne ci bude fungovat FAT na nom ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 22 kvě 2008 20:08

MonkeyFighter: ano, mam EOS4.7 a neviem, ci prave problem s tym transferom hovori v prospech jeho stability a funkcnosti. ten IDE na interne ukladanie funguje.
Pytkin: skusim cekovat nejaky starsi na vyskusanie

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 23 kvě 2008 14:24

monogram:pockej tak jestli na ten disk muzes ukladat v sampleru tak co resis,samply s pocitace do sampleru musis dostat treba pres sounforge nebo tak neco...mozna se ti to nejak povede pres ten eos 4.7 primo ale s 4.6 urcite neslo ze by si videl disk ze sampleru i pocitace a jen tak prehazoval soubory...

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 25 kvě 2008 11:10

monkeyfighter: sample mozem natahat do samplera cez soundforge aj napriek tomu, ze pc disk nevidi?????

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 25 kvě 2008 12:43

jj,ja to tak mam, disk v sampleru z pc nevidim...staci ze pres scsi vidis ten sampler...myslim ze to je tools>sampler... a tam nastavis ze chces posilat pres scsi(jde to i pres midi ale je to straaasne pomaly) a pak uz jen napises cislo samplu a das transmit/send bo jak to tam je...sampl se ti obevi rovnou v ramce sampleru...jde to i ve wavelabu,recyclu...jinde nevim...jo a pokud to neposlape skus jiny ovladace treba v recyclu mi to nechtelo behat nez sem stah novy...

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 25 kvě 2008 16:26

MonkeyFighter: 40mb za cca 30 sek. parada. vdaka! este poriesit hromadnu posielacku /kedze primarne don potrebujem dostat niekolko stoviek kratkych impulzov/

Odpovědět