EDIROL PCR driver problem.
EDIROL PCR driver problem.
nainstaloval sem drivery pro edirol pcr m30 na notebook a na "velky" PC. na notebooku se to spusti korektne, v nastaveni zvukovek to nabidne moznost "EDIROL PCR MIDI" via USB a proste to funguje. Na velkym kompu se sice drivery nainstalujou, ovsem nejak nefungujou, tudiz to nenabizi ani moznost edirol midi, ani to nejak nedetekuje klavesnici. setkali jste se nekdo s timhle u nejakyho edirol pcr modelu?
edirol
Mne moja PCR M30 bezi v pohode...pocitac zdetekoval, nainstaloval som drajvre a fici...
biscuit:
samozrejme ze pokial to potom strcis do ineho portu po instalacii tak budes musiet instalovat znova, lebo to windows detekuje ako novy hardware...
LUPO: a z coho potom napajas Edirol na velkom PC?...problem moze byt v tom, ak stavu beries cez USB, mne to takto nefunguje, musim pouzit adapter a stavu brat tym padom zo siete...ale pozor, musis prepnut vzadu ten prepinac do polohy pre adapter, nie USB...
biscuit:
samozrejme ze pokial to potom strcis do ineho portu po instalacii tak budes musiet instalovat znova, lebo to windows detekuje ako novy hardware...
LUPO: a z coho potom napajas Edirol na velkom PC?...problem moze byt v tom, ak stavu beries cez USB, mne to takto nefunguje, musim pouzit adapter a stavu brat tym padom zo siete...ale pozor, musis prepnut vzadu ten prepinac do polohy pre adapter, nie USB...
bassline: jo to mas pravdu
taky jsem to zjistil
a k druhymu bodu - me jede napajeni pres usb bez problemu, nastesti musim konstatovat, protoze kablik od adapteru by me lezl na nervy...
a k druhymu bodu - me jede napajeni pres usb bez problemu, nastesti musim konstatovat, protoze kablik od adapteru by me lezl na nervy...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 28 úno 2006 17:20, celkem upraveno 1 x.
ve zvukovych zarizenich to spravne najde EDIROL PCR, pise ze "zarizeni funguje" ale kdyz kliknu na vlastnosti napise "Stav:ovladac je povolen ale radne nefunguje". USB edirola po zapnuti pocitace "pozna" ale uz ho pak neukazuje jako midi zarizeni. zkousel sem i verzi bez usb, s napajecem, zadna zmena. zajimave ovsem je ze kdyz ho pripojim na notebook tak jede uplne normalne, ale na velkem pc dela tenhle problem a nejde
edirol
No mne to robi pri napajanii cez USB take problemy, ze ked zapnem Edirol, chova sa chaoticky, displej zobrazuje bludy a chaoticky blika a Windows Edirol nezdetekuje a tym padom ti ani neponukne instalovat drajvre, lebo nenasiel novy HW...ale v tvojom pripade bude problem asi inde...LUPO píše:a jak by melo napajeni vliv na to jestli se driver načte nebo ne?
PROBLEM VYRESEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale byl KRUTEJ!!
takze. windows XP sou limitovany POUZE (!!!!!!!) 10 usb zarizeni. kdyz sem v systemu zatrhl moznost zobrazit skryte zarizeni, mel sem ve slozce usb asi pres 20 USB zarizeni a ve zvukovych zarizenich asi 35. Je dulezite vsechny tyhle napul zobrazene zarizeni jedno po druhym odmazat. XP sou totiz svine, a pamatujou si kazdy pripojey usb zarizeni a jeho driver si ukladaji pro budouci pouziti. jak mile sem tohle vsechno pomazal, vymazal edirola a znovu nainstaloval........... OBJEVIL SE MI jako midi zarizeni. VOILA!!!!! budiz tohle napomocno ostatnim , kteri e s timto nebo podobnym problemem potkaji. Driver proste byl nainstalovanej ale kvuli STARYM driverum, udrzovanym XPckama, nebyl schopen se nahrat. Diky vsem co sem napsali.
tady je link ktery mi pomohl: http://support.rolandus.com/temp_mojo/k ... _ID=103868
takze. windows XP sou limitovany POUZE (!!!!!!!) 10 usb zarizeni. kdyz sem v systemu zatrhl moznost zobrazit skryte zarizeni, mel sem ve slozce usb asi pres 20 USB zarizeni a ve zvukovych zarizenich asi 35. Je dulezite vsechny tyhle napul zobrazene zarizeni jedno po druhym odmazat. XP sou totiz svine, a pamatujou si kazdy pripojey usb zarizeni a jeho driver si ukladaji pro budouci pouziti. jak mile sem tohle vsechno pomazal, vymazal edirola a znovu nainstaloval........... OBJEVIL SE MI jako midi zarizeni. VOILA!!!!! budiz tohle napomocno ostatnim , kteri e s timto nebo podobnym problemem potkaji. Driver proste byl nainstalovanej ale kvuli STARYM driverum, udrzovanym XPckama, nebyl schopen se nahrat. Diky vsem co sem napsali.
tak to me pos*r. to bych teda netipoval.
ty jo mozna mi to pomuze k odstraneni driveru od moji usb dvb-t tv a budu moct pouzit drivery, ktery mi to doted neakceptovalo, to by bylo cool. kazdopadne poucne - dekuju
ty jo mozna mi to pomuze k odstraneni driveru od moji usb dvb-t tv a budu moct pouzit drivery, ktery mi to doted neakceptovalo, to by bylo cool. kazdopadne poucne - dekuju
Naposledy upravil(a) biscuit dne 28 úno 2006 23:28, celkem upraveno 2 x.