ahoj všichni - chci pár názorů prosím. koupil jsem si konečně svůj oblíbený nordrack 3 a zvažuji co k němu za externí efekt - s tímto nemám moc zkušeností, jde mi hlavně o live ale když tak nad tím přemýšlím tak to s tím budu asi nahrávat i do compu. půjde zejména o hally a delaye - ničím jiným asi často tento skvost nebudu prznit. otázka pro mě - co nejlevněji!!!!! ale zase hlavně aby to zvuku pomáhalo - nikoliv škodilo!!!
asi mi doporučte spíš něco staršího z druhé ruky. díky za názory.
martinrx: muzu ti doporucit TC Electronic M300 - skvely reverby + multiefekt... da se sehnat starsi treba za 3500... ostatne poslechni a posud sam: http://synthmania.com/m300.htm
Cyril píše:martinrx: muzu ti doporucit TC Electronic M300 - skvely
... mmno to bych se zrovna skoro hadal, me teda moc skvely neprisly ... ale mozna k syntakum proc ne, to jsem nezkousel (i kdyz jestli uz je to k mani za ty prachy co rikas asi proc ne).
TC M300 je nezajimavej, desne nudnej a studenej. neurazi ale nema nic z toho cim se TC pysni u svejch legendarnich efektu.
k NL3 si kup masinu ktera umi silnej chorus delay, mozna reverb.
Pokud uvazujes signal z NL3 naprimo efektovat pri nahravani do PC mimo mixpult tak zkus treba ENSONIQ DP4 nebo DP4+. je to 4 kanalovej FX, takze muzes do nej primo napichat 4 vystupy z NL3 a efektovat dle libosti. ...no ale rozumejsi bude mit pult a na auxech efekty ktery nakoupis.
MPX-110 i TC M300 jsou chrosne studeny cumaci:)) hlavne ale moc neumej, jsou temer needitovatelny..
Ja tyhle levny jednoduchy fx nemam rad. vzdycky rikam ze za ty penize je lepsi koupit nejakej poradne starej fx, s poradnejma moznostma, s poradnym zvukem a hlavne tyhle starsi efekty maj charakter! At uz ten Ensoniq, nebo nejakej ze starsich SONY, Roland atd ...joo ale kdyby nekdo chtel supr klasiku tak za 30 se uz da sehnat klasika vsech studiovejch klasik EVENTIDE H3000.. starej ale dokonalej (jakejkoli z prvni rady 3000), hlavne ted stoji misto 200 co stal pred lety pouho pouhych 30. skvela investice.
aby jste me pochopili - hlavně jirka - myslím že hledám něco co pouze zvukově usadí nl do prostoru, eventuálně nějaký delay pro pohyb - chorus asi taky občas použiju , nicméně pro mě je nl3 zvukově sám o sobě již dost charismatický a tedy zatím neplánuji jeho zvuk dotvářet pomocí dalších experimentálních postupů. ale hlavně aby mi to spolehlivě přepínalo přiřazené rejstříky při live. některé věci co zde zminujete se hůř shání, nejdostupnější bude asi lexicon.
a ještě - možná naivní dotaz - reverby typu alesis micro - midiverb mám radši úplně vynechat?
DEP 5 je najvacsi sumak co som pocul, pokial nie je zamerom pridavat sum do zvuku tak by som sa mu vyhol.
Ja si myslim, ze hociktory starsi fx vyssej rady bude dobry, nemyslim, ze by si chcel investovat viac ako 10-15litrov a vtej cene tam uz je toho dost, napr. spominany Ensoniq DP4 je vynikajuci, Digitech StudioQuad pre tvoje ucely takisto, ale najlepsi tip ma napada Roland SRV 3030 s digivystupom, ktory som videl predavat za 150eur a usiel mi.
Roland SRV 3030 se mi nepodarilo sehnat (ten s digitalem), tak je to nakonec Boss VF-1 (nedavno ho nekdo prodaval na midi.cz za 5000!) a neni spatny. Digitalni ma jen vystup, je primarne urcen ke kytare, ale krom reberbu a delayu umi ruzne prznit - radio, pod vodou - takovy srandy.
ECSON WALDES píše:
mpx100/200 jsou tak jako M300 standartni efekty, ale M300 je lepsi a i kdyz ne moc editovatelnej fakt vybornej - ja budu porizovat TC M-oneXL, je o neco drazsii ale s plnou editaci a za ty prachy ma fantastickej zvuk!
s dodatkem "za ty prachy" . Krom toho po vyzkouseni doslo k rozcarovani, neni to tak fantasticky jak se na Frankfurtu zdalo pri predvadecce, clovek by to mel mit v ruce, coz jsem mel. Proto jsem napsal nuda! Coz ale neznamena ze je spatnej.
krom toho vytrhavat vety z kontexu je tak trochu, no... Treba muzu napsat pri posuzovani reverbu ze MPX-1 neni moc dobrej, zatim co pri posuzovani multi FX muzu napsat ze je MPX-1 supr. Zalezi co s cim a pro jakej ucel hodnotime.