Efektor s realtime vrstvení vokálů(looper)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
patagonix
Příspěvky: 3
Registrován: 21 zář 2008 20:27

Efektor s realtime vrstvení vokálů(looper)

Příspěvek od patagonix » 21 zář 2008 20:33

Sháním Efektor který umí vrstvyt realtime vokál(zpěv) a měl základní efekty
Poradí někdo?Dík

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 zář 2008 21:18

Looper s efektama asi nebude. Musí to být v jedné škatuli? Podle mě je daleko jednoduším mít VoxFX procesor a za ním looper. Pokud je podmínkou jeden box, tak to umí GNX nebo BNX 3 (4) od DigiTech, ale jednak je to navrhované pro nástroje (XLR vstup tam ale je) a druhak to zní dost bídně (měl sem BNX 3).

A pokud to má být na zpěv, tak by tě možná zajímaly automaticky generované dvouhlasy, to umí třeba Lexicony (Pitchshifter) lépe než DigiTech potažmo DOD, byť všichni tři divize jsou vlastně Harmann...

Případně máš nejjednodušší si vytipovat vystupujícího, který něco takového používá...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 zář 2008 21:21

Jo, a zapomněl sem na Electro Harmonix Memory Man with Hazarai... Je to echo/delay (i nějaká modulace) a má i looper. Je to malilinko krkolomé, ale vcelku použitelné... Mám ho, a ze zvuku jsem nadšen, krásný harmonický a čistý zvuk.. Generuje z mono stereo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 zář 2008 22:38

nestaci efektak ktory ma hodne dlhy delay (niekolko s)?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 21 zář 2008 23:00

taky se zacinam zajimat - zatim mi jako nejflexibilnejsi vychazi realtime sampling do abletonu.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 22 zář 2008 00:18

Zkuste mrknout na tc helicon, radu VoiceTone, tam jsou zajimavy vecicky.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 zář 2008 12:45

Na SW looping už jsem se tady nedávno ptal, uspokojující odpověď sem ale nedostal...

Brooklyn: Jak tam řešíš BPM a délku toho loopu... ideální by bylo, kdyby nijak, ale jde to vůbec? A vrstvíš to do jedný stopy, nebo to jde do více? (Ableton nepoužívám).

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 zář 2008 13:31

Myslim ze potrebujes nieco taketo... Neviem co su to za zariadenia, ale snad je to ono.. mozno chalani budu vediet co to tam ma.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 22 zář 2008 13:55

Ja pouzivam od Tweakbench plugin yoink. Je to free plugin, muzes si jich otevrit kolik chces a navrstvit efektu taky kolik chces. Jednoduse drzis tlacitko a nahravas, az ho pustis, zacne sam prehravat a muzes menit body start a end samplu, kdy zacne loop a podobne. Vychytana hracka:) Link se mi hledat nechce, pokud chces, poslu ti instalacku (resp. .dll:)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 zář 2008 13:57

Tento typek tam ma 2x RC-20XL od Bossu....to patrilo k Ventiho prispevku....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 zář 2008 14:02

MSK píše:Ja pouzivam od Tweakbench plugin yoink. Je to free plugin, muzes si jich otevrit kolik chces a navrstvit efektu taky kolik chces. Jednoduse drzis tlacitko a nahravas, az ho pustis, zacne sam prehravat a muzes menit body start a end samplu, kdy zacne loop a podobne. Vychytana hracka:) Link se mi hledat nechce, pokud chces, poslu ti instalacku (resp. .dll:)
Díky:
http://www.tweakbench.com/yoink

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 zář 2008 14:20

hubert, vdaka za doplnenie.

patagonix
Příspěvky: 3
Registrován: 21 zář 2008 20:27

Příspěvek od patagonix » 24 zář 2008 16:27

Dík všem za typ :D
nakonec asi půjdu do Electro Harmonix Memory Man
je jednoduchej na ovládání i když není zrovna na vokály ale účel splní
Ještě budu muset vyskoušet Ableton docela mě zajímá jak to vlastně funguje
peace :wink:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 zář 2008 18:27

EHX MM je cool. Jen bacha na ten looping... No so sofisticated.

Odpovědět