Zdravím všetkých prítomných.
Chcel by som začať hrávať Tekno live sety a rozmýšľal som nad týmito dvomi mašinami. Mojou prioritou je aby som z nej dokázal vyťažiť maximum a nepotreboval 10 ďalších. Zo začiatku som sa prikláňal skôr k Digiatktu, pretože sa mi páči že sa tam dájú nasamplovať zvuky a tým pádom sa tam dá vždy niečo nové zbúchať, na druhú stranu sa mi páči na E2 to že je to synth a dá sa stým hrať viacej intuitívne. Dosť rozdiel je aj v cene ale radšej investujem do toho teraz viacej ako potom časom riešiť predaj a kúpu nového. Na E2 som mal možnosť si dáky čas zahrať a nepáčilo sa mi, že mi tie zvuky v ňom prišli všetky dosť podobné a znelo to trochu monotonne (ale mohlo sa mi to len zdať lebo to bolo skúšané na repro od PC, ktoré nemajú bohvie aký zvuk). Takže moje otázky sú nasledovné :
1. Ktorá z nich by sa hodila viacej na live hranie ?
2. Z ktorej sa dá "vyťažiť" viac ?
3. Je možné do digitaktu samplovať aj zvuky z mobilu ? (videl som jeden tutoriál na yt ako sa tam dá rýchlo a jednoducho nasamplovať zvuky napríklad aj z PO-Teenage, tak či by to šlo tak isto aj s mobilom)
Otázky sú skôr orientačné čiže, ak niekto z vás mal jednu zo spomínaných "mašín" v klude by ste mi mohli napísať vaše dojmy a postrehy z nej. Poprípade ak mal niekto obe, ktorá sa mu viacej páčila.
Dúfam, že mi toto pomôže sa už rozhodnúť, ktorú z nich si vybrať. Za odpovede vopred ďakujem.
Electribe 2 synth vs Elektron Digitakt
- Jirka Štolfa
Re: Electribe 2 synth vs Elektron Digitakt
1. Je to jedno
2. Z té na kterou budeš víc hrát.
3. Ano
2. Z té na kterou budeš víc hrát.
3. Ano