Elektron fanklub (digitakt, digitone, octatrack, analog 4, ..)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
fruitr

Re: Elektron fanklub (digitakt, digitone, octatrack, analog 4, ..)

Příspěvek od fruitr »

Ještě Polyend chystá snad groovebox

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

https://www.reddit.com/r/synthesizers/c ... n_syntakt/

niektori ludia by mali mat zakazane mat cokolvek spolocne s hudbou, hoci maju peniaze na gear, toto je asi top shitpost ever :)

dendy

Příspěvek od dendy »

haha

tak si treba opravit chut, tuto Mr.Dataline spravil demo set ako najvacsi kral

fruitr

Příspěvek od fruitr »

Také doporučuji pěknou ukázku

divokymoriak

Příspěvek od divokymoriak »

Tieto masinky su velmi zaujimave citim ze sa mi otvara nova silna hudobna buducnost a uz vidim presvitat cez moju produkcnu hmlu slnecne luce.
For demsky to video je top,ale ved kazdy musime zacat a myslim ze kazdemu znas ked sa dostane pod ruku tato masinka prvy krat tak to bude zniet nejak takto :)

dendy

Příspěvek od dendy »

toto bol moj prvy pattern spraveny na Digitone asi den po tom co som ho kupil :-)
a ked som mesiac na to dokupil digitakt, po par dnoch toto:

divokymoriak

Příspěvek od divokymoriak »

Klobuk dole.Pekne ti to hra a ma to aj fajny fat sound.
Mne bude stacit len digitone a ipad myslim.Chem len vyskusat trochu iny pristup k produkcii pretoze moja predosla bohata vybava hardware korg synthov a superdrahy daw ma k vrcholu svetovych hitparad nepriblizili. :)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Hlásím se do klubu Elektron a poptávám Analog Rytm za rozumnou cenu, pokud by ho třeba někdo chtěl vyměnit za II, stačí mi verze 1 ale v bezvadném stavu, dík.
Měl jsem už Elektron Analog Four Keyboard verzi, Digitone Keys, Cycles, Samples, ale chyběl mi u nich Song mode a user kity s uložením do paměti, on-the-fly ruční řazení patternů do songu je málo... A jako synťák na live hrané leady mi teda hraje líp Moog 37 i DSI Mopho, než co šlo dostat z A4 nebo Digitone, tak jsem všechny Elektrony prodal, ale Analog Rytm chci :D

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Tak už Analog Rytm nepoptávám, koupil jsem si AR II a po XXté se biju do hlavy, proč jsem si ho nekoupil hned když vyšel už AR verze I a místo toho ztratil desítky tisíc Kč a roky času zbytečným zkoušením všech jeho levnějších variant (Elektrony Digitone a A4 keys, Cycles, Samples a kupy grooveboxů Akai, Arturia, Korg, Roland, MPC, NI Maschine...) :evil:

Jo, tohle "hraje" když se použije pure analog kit, případně nějaký zvuk ještě vyšperkovaný vrstvou samplu a pak oboje prohnaný VCF a FX. No a user interface a možnosti pohoda jako u Analog Four, režim Song včetně automatický změny kitu (zvuků), tempa a FX nastavení dle nastavení patternů v songu, ehm asi fakt nejlepší hračka na světě na rytmy a doprovody pro live jamování.

Zatím jsem si udělal jen jeden kit z analog VCO - základní vintage charakter drums, neutrální bass zvuk (nahrávaný z ext midi klávesnice) a pár VCO+sample zvuků, do toho se jamuje na vintage a analogový synty samo, ty zvuky z AR II jsou výrazný a posazený stejně vpředu jako ty nejjedovatější leady z Mooga :mrgreen:
Analog Rytm II - Main - VCO kit.mp3
(1.55 MiB) Staženo 109 x

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Farky : Ty si ozajstny kral zvukovkych ukazok !!! MEGA !!!

dendy

Příspěvek od dendy »

Fantazia, presne to ukazuje moznosti Analog Rhythm .... :mrgreen:

A teraz seriozne, keby si chcel naozaj niekto spravit predstavu ako to hra:

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Pytkin píše:
14 zář 2022 00:05
Farky : Ty si ozajstny kral zvukovkych ukazok !!! MEGA !!!
To se omlouvám, ta moje krátká mp3 rozhodně neměla být ukázkou co všechno AR II umí, ale pouze jak jsem u příspěvku uvedl, ukázkou toho, jak analogový zvuk z AR II je posazen čitelně a výrazně vpředu, jedná se o přímý náběr z výstupu do mp3 recorderu, bez úprav a masteringu, s tím by to pochopitelně mohlo znít ještě líp. Nicméně měl jsem kupu dalších Elektron s FM syntézou i samply a i drahé Akai MPC nebo Maschine+ a tak výrazný a vpředu posazený a čitelný celkový zvuk neměly ať jsem se snažil sebevíc. Je to cca jako srovnávat Moog SUB37 a jeho imitace na třeba Korgu Opsix nebo Rolandu se Zencore engine :wink: Prostě je to nebe a dudy :D

Odpovědět