EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 dub 2007 16:47

Pokud mě paměť neklame, tak DSP efekty se dají používat jenom na 44.1 a 48kHz.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 15 dub 2007 17:25

Dr.Jajbolí: jestli ti ve fruity ty dsp efekty praskají, musíš v takvé šipce dolů v tom emu powerfx zapnout Extra Buffers...pak to praskat nebude...šedé můžou být z důvodu, že už jsi použil veškerou výpočetní sílu toho procesoru, možná sis zapnul pár efektů v tom centrálním patchmixu, takže si je povypínej - jiný důvod mě nenapadá (nebo jak píše ctirad)...no a ikdyž ty efekty rozchodíš, tak počítej s tím, že když je použiješ na jiný než master kanál, tak tam bude oproti zbytku skladby kde nejsou použité, zpoždění a to lze kompenzovat přes emu delay comprensator - nastavení a použití hledej v manuálu...

to že sem do téhle sekce dlouho nikdo nepříspívá je normální - tak když nikdo nemá nic na srdci, tak co by se sem psalo že - ale důležité je, že když sem někdo napíše, tak ten kdo to sleduje (jako třeba já), ví o nové zprávě...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 16 dub 2007 12:08

Pokud jsem nikdo nepise znamena to ze jsou vsichni uzivatele se svymi kartami EMU spokojeni ;-))) to mam nejradsi ;-DD .

Jinak FL neznam, ale potvrzuji, ze DPS akcelerovany efekty fungujou jen na 441/48k .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 16 dub 2007 12:48

safa: jj, se ti nedivim :)

btw, mě by docela zajímalo, jestli je nějaká možnost se dostat k beta driverům pro Vista pro 1212m a spol...mám pocit, že už jsou venku, nebo že za pár dní budou, ale nevidím způsob, jak je ze stránek emu stáhnout...bohužel, plná verze driverů bude až ve třetím čtvrtletí 2007...docela bych ty beta drivery zkusil...safa, nemáš k těm beta driverům přístup?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 27 dub 2007 14:24

K prodeji EMU - tady se psalo, že ji bude EMU stahovat z prodeje tu EMU 1212M .. to je nejaky divny.. vsude ji maj porad v prodeji. Nejde o to, ze stahli 1212M a misto ni je ted ta 1212M v.2 ?? Nejaky podstatny rozdil ? a ma nekdo tu Verzi 2? Ja chci neco koupit mam esi juli@ ale ta pude do jinyho kompu tak chci neco lepsiho za rozumnou cenu. Nic lepsiho nez EMU sem nenasel.. RME je moc draha a ani bych to nevyuzil.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 27 dub 2007 14:30

Změnila se ta hostitelská PCI karta. Na té starší je víc součástek, má Firewire řadič a jde k ní připojit 1820(M) dock. Ta současná FW nemá a jde k ní připojit jenom 1616(M) microdock.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 27 dub 2007 14:38

Ctirad: aha diky, ja vyuziju hlavne IN/OUT symetricky + low latency + DSPcko pac s powercorem bych uz nemusel pouzivat moc SW VST efektů.
Jediny ceho se bojim, aby to dobre slapalo na cubase ty drivery a aby to nejak nepadalo neprskalo apod. U JULI@ me obcas prskne nebo divne zabruci kdyz tahnu celym masterem out a obcas lupne pri prepinani sample rate apod.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 27 dub 2007 14:40

TOM-Thak píše:Ctirad: aha diky, ja vyuziju hlavne IN/OUT symetricky + low latency + DSPcko pac s powercorem bych uz nemusel pouzivat moc SW VST efektů.
Jediny ceho se bojim, aby to dobre slapalo na cubase ty drivery a aby to nejak nepadalo neprskalo apod. U JULI@ me obcas prskne nebo divne zabruci kdyz tahnu celym masterem out a obcas lupne pri prepinani sample rate apod.
pouzivam E-mu 1212M, a zatim no problem. latenci mam kolem 3ms a slape jak hodinky.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 27 dub 2007 15:00

BS: tak skvele :) chci ji vzit este s BM5A monitorama, abych vylepsil poslech oproti ESI JULI@ a esi nEar05 :)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 27 dub 2007 15:49

TOM-Thak: no doufam,ze jsem te tedka nenavnadil,tak abys pak nebyl nastvanej, kdyz ti to nebude chodit :-0
Mel jsem z toho taky strach ze zacatku, protoze po netu docela hodne lidi na ty karty nadava,ale mne to funguje zatim bez problemu. Jediny co mne stvalo, ze kdyz jsem tu E-MU strcil do staryho komplu misto stary zvukovky, tak se to furt tvarilo jako by to byla furt Audiophile,kterou jsem tam mel puvodne. No tak jsem pak koupil novej kompl, a uz v poho,hehe.

Dr.Jajbolí
Příspěvky: 30
Registrován: 15 dub 2007 10:07

Příspěvek od Dr.Jajbolí » 27 dub 2007 17:37

Zdravím, mám nejaké otázky ohladne tejto karty tak mudre hlavy pls answerujte-
Otázka numero Uno: ked pracujem v 96khz tak nejde exportovat mp3 tam je potreba spec kodek alebo to je uplne unreal? ked som si daval z FL Studia 7ky exportovat wavko na 32 bit float 16.8 tak bol zvuk praskany-no des bes----pri 32bit float 0.24 to bolo OK-mozete mi niekto prosim objasnit tieto pojmy? :-)
Otazka numero Duo: ako je to s nastavenim volume u 1212m. myslim to tak ze patchmix mi je jasny ale ako je to s nastavenim volume na control panely v zvukoch-tam som to mal-ked som tam prvy krat vliezol volume wav na skoro minime coz ale bolo dost pri nastaveni monitorov na polovicu a patchmixe na default a -priklad vo winapme alebo media monkey som mal na full posuvnik bvolume a zdalo sa mi to ok- ale ked som dal volume na wav v nastaveni contol panelu na viac ako to bolo ked som tam 1x vliezol tak mi to prislo az moc prevolumovane--taktiez pocujem ked posuvam posuvnikom volume trebarz vo winampe trochu obcas praskanie..je to vada..alebo to ma tna to vplyv nastavenie toho spominaneho volume--je to zvysenie volume z o zosilovaca zvukny alebo ako?? asi trocha matuca otazka ale snad ma niekto chapete :-)) diky za kazdu odpoved...

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 27 dub 2007 18:26

Dr.Jajbolí: jestli ti to spíš nepraskalo po tom renderingu kvůli tomu, že jsi použil ty DSP efekty - s těmi totiž renderovat nemůžeš, ty jsou jen pro realtime...jinak já 96 khz ještě ani nezkoušel, takže jestli to je kvůli tomu, tak to nevim, kdyžtak se to taky rád dozvim...

Dr.Jajbolí
Příspěvky: 30
Registrován: 15 dub 2007 10:07

Příspěvek od Dr.Jajbolí » 27 dub 2007 18:53

nathanael píše:Dr.Jajbolí: jestli ti to spíš nepraskalo po tom renderingu kvůli tomu, že jsi použil ty DSP efekty - s těmi totiž renderovat nemůžeš, ty jsou jen pro realtime...jinak já 96 khz ještě ani nezkoušel, takže jestli to je kvůli tomu, tak to nevim, kdyžtak se to taky rád dozvim...
No prave ze jsem DSP effecty karty vubec nepouzival, protoze to jsem tady taky resil drive a dozvedel jsem se ze DSP effecty karty jdou max na 48Khz, takze rendering nebyl s nima-nastaveni patchmixu mam vzdy pri praci na Asio direct monitoring a pouzil jsem ten 16.8 float 32 bit..tak nevim teda..:-(

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 dub 2007 01:17

Ctirad píše:Změnila se ta hostitelská PCI karta. Na té starší je víc součástek, má Firewire řadič a jde k ní připojit 1820(M) dock. Ta současná FW nemá a jde k ní připojit jenom 1616(M) microdock.
... mmno to beru spis jako vyhodu protoze microdock je pripojitelny taky EMU PCMCIA karte, takze ho muzes pouzit jak se stolnim kompem doma tak na cestach s PCMCIA (Microdock i karta se daji dokoupit zvlast).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 28 dub 2007 10:46

To bylo konstatování, ne stížnost. I když na druhou stranu docela by mě potěšilo, kdyby k mému staršímu typu šel připojit microdock, protože 1820m dock už nikde neseženu.

Odpovědět