EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 31 kvě 2007 20:25

Koupil sem EMU 1212M v.2 a kdyz to dam na 44khz tak se mi pravidelne vypina zvuk kdyz hraje treba mp3 tak kazdy x dobu jako kdyz vypinas a zapinas savli tak to prerusuje a kdyz to dam na 48 tak to sice jde.. ale i ve windowsech se mi seka komp. Pravidelne.. s Juli@ to nedelalo. Co s tim? je to jak nejaky IRQ mi pride, ale v tom se neorientuju. nebo nejaky nastaveni ty karty primo ? A dalsi vec, kde se nastavuje latence?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 31 kvě 2007 20:46

nebo ze by interni synchronizace ? kdyz prepinam sychronizaci tak to zlobi je tam 44 / 48 a adat / spdif na vsech to dela kraviny nekdy se to treba vypne takze kdyz pak prepnu tak se to nahodi. Asi to nejak kraví s tim CORE 2 duem a IRQ pac to ma vliv i na widnows operace.. ty to prerusuje taky ze se mi treba cukne myš.

Dr.Jajbolí
Příspěvky: 30
Registrován: 15 dub 2007 10:07

Příspěvek od Dr.Jajbolí » 02 čer 2007 10:36

TOM-Thak píše:nebo ze by interni synchronizace ? kdyz prepinam sychronizaci tak to zlobi je tam 44 / 48 a adat / spdif na vsech to dela kraviny nekdy se to treba vypne takze kdyz pak prepnu tak se to nahodi. Asi to nejak kraví s tim CORE 2 duem a IRQ pac to ma vliv i na widnows operace.. ty to prerusuje taky ze se mi treba cukne myš.
Cauko ja mam tuhle kartu a s core 2 duo a nemam problem, je pravda ale ze nekdy zvuk praskne v FL Studio 7 ale to si myslim ze bylo nizkou latenci...taky se mi stalo ze jsem nemohl pouzit Emu Power FX-praskalo to i kdyz jsem mal zaply extra buffer, problem byl v nasteveni patchmixu, nevim sice proc ale na 48 digital default to nezlobilo

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 02 čer 2007 12:22

TT) ... v jakym SW to pouzivas ? Dela ti to pri prehravani ve vsech SW a pres jaky ovladace ? Mas spravne nastaveny zdroj hodin ? Atd ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 02 čer 2007 12:55

safa píše:TT) ... v jakym SW to pouzivas ? Dela ti to pri prehravani ve vsech SW a pres jaky ovladace ? Mas spravne nastaveny zdroj hodin ? Atd ...
Zkousel jsem winamp / cubase studio 4.

a tady je nastaveni patch pannelu:

Obrázek

Dela to ve vsech softech i treba kdyz pustim film.

Podle toho jestli tam je 44.1Khz / 48Khz nebo External ADAT nebo SPDIF tak podle toho se mění mezicasy mezi prerusovanim zvuku napr. u ADAT je to naprosto nahodne u internal 48 to zni celkem pravidelne a u 44 se to neda poslouchat to kazdou vterinu zachrasti a neprehraje a tak se to strida.
Jako kdyz mas malou latency na ASIO a nestiha ti to VSTcko tak ti taky chrasti prska a prehrava jen castecne .. tak tohle mi to dela ve vsech programech. A byv. majiteli na te same desce ovsem v pCI nikdy nic nemel tak to dela taky a jednomu typovi z ezone na stejnym chipsetu a stejny desce ta emu beha..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 čer 2007 13:01

Přepínat na ADAT nebo S/PDIF je nesmysl, pokud v nich nemáš připojeného něco, z čeho by si to bralo hodiny. Bez toho se ti to přepne na interní hodiny.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 02 čer 2007 13:54

Ctirad: jo ale karta kdyby byla v pohode tak bys mel zasunout do PCI nainstalovat bez konfilktu ovladac a na 44.1khz by se ti mela prehravat mp3 / CD ve winampu bez problemu aniz bys musel prepinat z internal 44.1 na 48 apod. prece kdyz tam to 44.1 je tak to ta karta musi umět a musi to fungovat :) to je jak kdyby si mel v aute jednicku a rozjizdel ses na dvojku protoze na jednicku to musis roztlacit :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 02 čer 2007 13:55

jinac co sme s klukama resili na ezone ohledne meho problemu najdete jeste zde:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5901

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 02 čer 2007 22:53

Hmmm a dela to jak pod ASIO tak pod WDM ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 03 čer 2007 10:10

safa: Zkousel jsem ASIO Cubase / WDM Wavelab essential / MME Winamp / Power DVD / Windows Media Player. Všude to samé, to same zadrhávání.
Včera sem to otestoval v jinem PC, ale bohuzel taky gigabyte deska.. Takze jsme to testovali na trech PC 3 desky gigabyte 2x core 2 duo a 1x AMD.
Vsude to delal to samy. Takze podle me se to bud nema rado s deskama gigabyte a je tam naka bota a nebo je ta karta proste nejak vadna, ale mechanicky poskozena neni projizdel jsem ji detailne ocima. Takze jedine nakej spatnej firmware ci tak neco na chipu nebo jednoduse neco vadnyho.
Cim se ridi internal clock ? Krystalem? Kazdopadne to vidim asi spis na reklamaci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21487
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 čer 2007 13:13

ja by som to skusil reklamovat ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 03 čer 2007 15:08

Pytkin píše:ja by som to skusil reklamovat ..
Jasny to pude do reklamace.. co s tim jineho.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 03 čer 2007 19:46

TOMThak) ... jestli to mas od nas (koukam, ze primo od nas asi ne) tak se s tim stav, neco vymyslime.

Cetl jsem ze jsi kontaktoval EMU support (http://www.emu.com/support/) ... co ses dozvedel ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 03 čer 2007 20:40

safa: Cao od vas to nemam, ale EMU jeste nenapsali. Uvidime. Hlavne pokud to nejak vyresim tak se aspon predejde dalsim resenim pro ostatni budouci uzivatele :) Jeden typ to koupil v kvetnu u TS Bohemia jenze mu to nevyhovovalo technickejma parametrama tak rikal, ze too jen nejak otestoval proklikal ruzny nastaveni a "nejak to bezelo" ale pak jsme se shodli na tom, ze mu to delalo to same co me, je to v zaruce jeste skoro 23mesicu. Takze se ted snim domlouvam jak to provedeme dal. Pro forum spis z toho plyne hlavne zaver, ktery sem po vyrizeni napisu.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 03 čer 2007 20:58

... aha, pak by podporu mela delat TS Bohemia. Nicmene i tak ... by me zajimalo co by to udelalo kdyz bych to vrazil do naseho testovaciho kompu (deska MSI). Nechces se s tim nekdy stavit (mas to po ceste na Kladno) ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět