EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

K E-MU 1212M je nezbytnej nějakej mixáček... (neb nemá výstup na sluchadla).
Já k tomu objednal Soundcraft Compact 4, hlavně z důvodu pohodlnýho monitoringu a máš tam 2x sluchátka...
Ten mix má dokonce 1x DI, takže by jsi případně nepotřeboval žádnej předzesík...

Martin:
To jsi nemohl napsat o týden dřív, já tu kartu objednal za 6.500,- Kč :cry:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Jinak, jak tahle karta funguje na přehrávání DVD, potařžmo pro hry, nebo v kombinaci se SoundBlasterem? Zkoušel to někdo?

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen »

delay píše:Jinak, jak tahle karta funguje na pøehrávání DVD, potaøžmo pro hry, nebo v kombinaci se SoundBlasterem? Zkoušel to nìkdo?
Hry nevim .. nehraji, ale ted mam EMU1212M v praconim PC, takze se k ni chovam jako k prachsproste @board zvukovce. A zatim nemam pri bezne praci (mysleno ne v audio appz) zadny problem. Hraje zvuk z mp3, z divx, z dvd, systemove zvuky .. vse najednou bez problemu se to "prizpuosbi)

p.s. 1212m na PC kde se hraji hry ?!? Doufam ze mas postaveny 5.1 system na hry z reprodukrotu NAUTILUS .... aby to melo adekvatni menice ...
Naposledy upravil(a) eGen dne 20 bře 2006 10:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Re: EMU 1212m Users Section

Příspěvek od eGen »

Alex123 píše:No já jsem nedavno koupil EMU1820M a co se týèe zvuku supr posílám to po optice do repro LOGITECH Z 5500 nádherný pøirozený zvuk .
Akorát jsem jí musel 2x instalovat protože to chce pøi instalaci dlouho èekat cca 10min! a pak je vše ok.
Jinak v AUDIOPRO mají tuto kartu nainstalovanou a je možno si jí tam "ošahat". :shock:
Divim se ze zadny z ezone rozumbradu nezareagoval na tuhle doocibijici kravinu ....

Na vysvetlenou:
Po optice si to muzes poslat z onboard zvukovky, a zvuk budes mit stejny (pokud ta zvukovka neni tak blbe ze by si treba 10x prekonvertovala SR a podobny zhovadilosti), protoze se ti to DA konvertuje az v tech bednach. Taze vysledny zvuk je zvuk konvertoru z LOGITECH beden. Zkus to napojit na analog, a pak mozna uslysis rozdil.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

eGen:
Já taky hrám moc neholduju. Občas si něco zahraju, třeba jen tetris nebo nějakou adventuru, tak mě zajímalo, jak to ta zvukovka zvládá...
Kvůli hrám si jí rozhodně nekupuju...

Monitory budu mít klasiku stereo(TAPCO), ale ty jsi to asi myslel jako vtip ne?

PS: Máš propojeno symetrickými kabely?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

eGen: Neviem kto si, mas pod nickom "redaktor" tak asi tu budes niekto, no v tom pripade nerozumiem tvojim neustalym narazkam, ako aj signature pod prispevkami. Mne je to v podstate jedno, sam seba nepovazujem za inteligenciu Ezonu, no myslim si, ze ak niekto vela vie a je tu, tak preto, aby pomohol dalsim a ze ho to bavi. No byt tu len preto, aby som neustale pisal ze vsetci su ... a nech sa necudujeme preco odchadzas je minimalne divne.

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen »

delay píše: PS: Máš propojeno symetrickými kabely?
Ted ne, je to naprimo z karty, ale jinak ve "studiu" z mixu ano ...

2dano: Ty mas pod nickom GURU ..... Ja si to co mam pod NICKOM nevybral ... Ale neresme tu kdo koho zna. Neznam par miliard lidi na planete. Kdyz neco vim a mam cas (to je dulezite), tak poradim. Ale kdyz obcas kouknu, jaky rady se tady nachazeji, tak bych brecel. A hadat se s nekym, ze keca a lze a teoretizuje, na to opravdu cas nemam. Takze kdyz uz nekdo poradi a je to blbe, tak ja se k tomu vyjadrovat nehodlam. Je tu par lidi co asi nedelaji nic jineho nez ctou ezone a reaguji na cokoliv, i nesmyslem. Ja se snazim dodrzovat pravidla. Ale spis radeji podporim jinou uzsi skupinu lidi, kterou znam, nez tohle , ted uz bohuzel prevazne anonymni forum.

Zajimave kolik lidi "rozciluje" to, co mam napsano v podpise ....

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

mna to nerozculuje, len tomu proste nerozumiem.... to je vsetko... inak v principe suhlasim aj s tym co si teraz napisal....

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen »

dano píše:mna to nerozculuje, len tomu proste nerozumiem.... to je vsetko... inak v principe suhlasim aj s tym co si teraz napisal....
Hele na tomhle prispevku je presne jedna vec, ktera se mi tady nelibi. Ted mam cas, takze se tim muzu zabyvat.
Ja uz kazdy slovo pisu do uvozovek, protoze se vzapeni vzdy nasel nekdo, kdo zacal slovickarit a vztahovat si to na sebe.

Takze jestli nerozumis:
1. nerozumis te pseudo anglicke vete ?
Volne prelozim:
S bohem Ezone.
Zij dlouho a blaze (stary vulkansky pozdrav, kdo nezere maso nepochoipi)
Presouvam se podporit jinou skupinu (mysleno skupinu lidi s podobnym zamerenim)

2. Rozumis prekladu, ale nerozumis obsahu:
Vysvetleni je v mem predposlednim prispevku .... s kterym si v principe suhlasil ..


A ted z5 k tematu EMU karet ne ? ....

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout »

Zdravím všechny.Na začátek bych rád upozornil,že jsem naprostý začáteční v tvorbě hudby na PC. Zatím jsem si pořídil Emu 1212 a midi keyboard PCR-30.

Na počítači zatím mám ještě SB Live. Nainstaloval jsem Emu i Edirola a Windows hlásí že zařízení pracují správně.
Jinak po instalaci Asio driverů od Emu se hlásí SB Live jako SB Live SW synth [9000], nebo SB Live Audio [9000] Mám obavu zda si "nestáhla" asio drivery Emu pod sebe :wink:

Mám problém v Cubase. Pokud nastavím All Midi inputs a v Midi out nastavím něco jiného než Microsoft GS Wawetable SW Synth tak není z bedýnek nic slyšet i když je na ukazatelých signál vidět.

Díky za trpělivost :wink:

Pro představu posílám obr. z Cubase

Obrázek

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout »

Ještě jsem zapoměl napsat že PCR-30 je připojen přes USB.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6583
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

No, pokud das jako midi out treba ten EDIROL MIDI OUT, tak musis mit na midi vystupu toho Edirola pripojeny nejaky zvukovy modul, aby ti to hralo. Jinak si tam muzes nahrat treba nejaky VSTi a ten pak zvolit. A taky neskodi kdyz si kliknes na tu ikonku reproduktoru u midi stopy. Mozna jsem te spatne pochopil, dej priklad. Co sis nastavil jako midi out a co ocekavas ze bude hrat ?

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester »

Kdo doveze E-mu 1212 od Thomanna za 149 euro.

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout »

Tak jsem si zvolil VST Proteus X LE a měl jsem představu,že budu slyšet co hraju na keyboardu, signál tam jde ale z beden nic. :roll:
Bohužel to nezahraje ani když kliknu myší na to piano přímo v Proteusu.
Dík.

Obrázek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3258
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

2Scout: Nepletu se, když napíšu, že nikdo neví, kam máš zapojené bedny? Předpokládám ale, že jsou zapojené do té karty, jejíž (ASIO) ovladač je nastaven v Device Setup - VST Multitrack. Příkladně nastavené ASIO pro E-mu, Proteus jako VST nástroj do výstupu MIDI stopu, MIDI Thru aktivní (v Preferences) - nevidím žádný důvod, proč by to nemělo hrát (ukazatele aktivity MIDI In a Out předpokládám blikají, při hraní na klávesy nebo virtuální klaviaturu Proteusu).

P.

Odpovědět