EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout »

Ahoj Pavle.
Bedny mám zapojené do E-mu.
V Device Setupu je Master Asio driver E-mu ASIO.
MIDI Thru aktivní (v Preferences) - ano
Ještě jsem zrušil zaškrtnutí v VST Audiobay Direct monitoring.
Na MIDI in: jsem nastavil 1:EDIROL PCR
Na MIDI out: ProteusX LE
Každopádně to po tomto nastavení hraje :) .

V tom Proteusu, když kliknu myší na to piáno tak to hraje sice hodně slabě ale to pro mě není zas tak důležité.Hlavně že to funguje přes keyboard.

Díky všem. Zase jsem o krůček dál :oops:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3258
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

2Scout: že to při klikání na virtuální klaviaturu Proteusu hraje slaběji bude nejspíše způsobené nastavením Velocity pro klik - kdežto při vstupu MIDI dat z klaviatury se bere Velocity podle síly úhozu. Klikání myší má obvykle nějakou přednastavenou hodnotu, možná se dá změnit v nějakých preferencích Proteusu.

P.

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout »

Aha. Já jsem pomocí Velocity docílil právě vyrušení síly úhozu,(kde navýším hodnoty poměru).Zatím mě to vyhovuje lépe bez dynamiky. Nebo existuje nějaký jiný způsob, kde to vypnout?
Dík.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3258
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

2Scout: ještě se to myslím dá filtrovat na úrovni MIDI In/Out v Cubase, teda alespoň verze VST to měla v nastavení MIDI Filtering (nemýlím-li se). SX by to mohla mít někde v Preferences....

P.

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout »

Skvělé. Díky až dorazím domů hned vyzkouším.Tohle už se netýká vyloženě E-mu tak na to popř. založím jiný audit a? to tady Egenovi nezahltím jinými dotazy.
Já to dal do tohoto tématu kvůli tomu, že mě připadalo že v té nabídce výstupů MIDI je zastoupená několikrát SB Live a jen jednou E-mu jestli to tak má být.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3258
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

2Scout: může být, protože jestli se nepletu, nemá E-mu vlastní zvukový generátor, takže může mít jen MIDI Out (tedy výstupní konektor). SB má MIDI Out (konektor) a SB Synth (interní syntezátor, 2 virtuální okruhy, takže Synth1 a Synth2).

P.

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout »

Asi máš s tou Emu recht :).
V tom SX3 jsem to vyrušení dynamiky zatím nenašel.

Jinak jsem to přesunul sem ;)

http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?p=58136#58136

KILLA
Příspěvky: 67
Registrován: 01 bře 2005 11:11

Příspěvek od KILLA »

Tak ještě k EMU 1212m. Mam problem se synchronem s Focustrite Octopre Platinum , pripojene ADATem.
Chvíli nahrává jako že ok, a pak najednou začne gličovat a jde to do....
World clock nemá, tak jak jinak synchronizovat ?? ADAT by to měl zvládnout....? diky za názory....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22141
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

ADAT by to mal zvladnut ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Hm, tak to by mě taky zajímalo, chtěl bych časem dokoupit ADAT převodník (8 analog vstupů)... ale to se asi nedá porovnávat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ale octopre predsa ma wordclock ?... dokup k e-mu wordclock extension board, ak uz si vysolil za octopre, mal by si to tam mat (stoji to dakych 70-80 eur)

ale adat by to mal zvladat, dokelu, mozno mas vadnu e-mu kartu (vadny krystal v hodinach, studeny spoj v hodinovom obvode, v obvode PLL alebo tak daco)

KILLA
Příspěvky: 67
Registrován: 01 bře 2005 11:11

Příspěvek od KILLA »

ach jo, zase nákupy....takdik..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Včera mi tahle zvukovka přišla, takže jsem ji nainstaloval...
1) systém kartu identifikoval v pohodě
2) nejprve jsem nainstalovl originál ovladače a k mému překvapení jsem později zjistil, že CD asi obsahovalo aktualizované ovladače shodné s nejnovějšími na netu.

První dojmy...

Zatím jsem otestoval jen MIDI kompatibilitu (s MP-7 šlape).
Potom jsem nainstaloval přiložený Cubase LE, měl jsem nejprve malinko honičku s ASIO drivery, nebo? Cubase si nainstaloval dva druhy a E-MU svůj. Nakonec jsem to zvládl...
Malý problém byl v sekci DEVICES, kde jsem neobjevil potřebné možnosti (které jsou popsány v knize o Cubase).
Nutno podotknout, že na PC jsem vyzkoušel i starou plnou verzi Cubase SX 1.02, kde menu DEVICES bylo voleb malinko víc ????
Tohle zatím jedinej problém...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

A je to v řiti!!!
Včera jsem zjistil závadu na E-MU 1212M -
pravý výstupní audio analog kanál hraje asi o 25 - 30 dB méně než levý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Musí se jednat o chybu hardware, protože v Patchmixu to vykazuje na obou kanálech stejné hodnoty.
Ven do HW mixu (zkoušel dva různý, i několik různejch kabelů) se mi dostane signál v jednom uchu o dost silnější.

Abych měl klid, tak jsem přeinstaloval komplet XP Professional (což jsem stejně chtěl udělat), nainstaloval nový drivery pro E-MU a pořád stejný...

Budu to muset reklamovat??? Asi jo...
Pochybuju, že někoho z vás napadá jiné řešení...

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Příspěvek od Viki »

delay píše:A je to v řiti!!!
Včera jsem zjistil závadu na E-MU 1212M -
pravý výstupní audio analog kanál hraje asi o 25 - 30 dB méně než levý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Musí se jednat o chybu hardware, protože v Patchmixu to vykazuje na obou kanálech stejné hodnoty.
Ven do mixu (zkoušel dva různý, i několik různejch kabelů) se mi dostane signál v jednom uchu o dost silnější.

Abych měl klid, tak jsem přeinstaloval komplet XP Professional (což jsem stejně chtěl udělat), nainstaloval nový drivery pro E-MU a pořád stejný...

Budu to muset reklamovat??? Asi jo...
Pochybuju, že někoho z vás napadá jiné řešení...
...tak náhodou koukám...
Nedávno jsem koupil NOVOU Aardvark 24/96 jak víš a představ si,že mi hraje pravý kanál POZOR jen na sluchátkovém výstupu míň (asi těch 20db).Sice to používám jen na monitoring,protože ostatní 4 výstupy jsou v poho,ale taky jsem to chtěl vrátit...
Nakonec to řeším tím,že otočím "PAN"na mixáku doprava a se :x ...na to.
Ještě jsem nezkoušel digitál,ale ten snad půjde,než si koupím poslechový bedýnky s digitálním vstupem:
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... ory=640000
-mě to stačí,stejně věčně dřepím u sluchátek:
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... ory=670000
Ale fakt by mě zajímalo,jestli je to vada,nebo jestli to někomu na těch E-MU taky dělá...(třeba se to dá spravit)?

Odpovědět