EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

Čau Viki:
No, já to každopádně zkusím v neděli na jiným komplu. Pokud to bude dělat taky, tak to buď rozšlapu nebo reklamuju...

Každopádně, to co píšeš ty je podobný... Kouknem se na to jinak...

Jakou máš základní desku - motherboard???
Já ABIT, PCI vstupy to má asi 1.2, rozhodně ne 2.0.

A projevuje se ten rozdíl v kanálech nějak v interním mixu?
Jako jestli už vevnitř vidíš na metru, že ten signál je v jednom kanále slabší...???

Viki

PAN

Příspěvek od Viki »

Ne,všechno chodí všude jak má,na interním mixu jso identifikátory-ledky-vybuzení obě stejné,ale ven to leze slabší-pouze z cinch konektorů a do sluchátkovýho výstupu.
Zákl. desku mám Intel BlackPearl (už nevím jakej typ,ale má to Firewire),ale myslím,že v compu to není,ovšem jak jsem měl ten Swissonic,tak mi to taky občas připadalo v pravém kanále slabší.
jedině mě napadá (v mém případě),že ty sluchátkové výstupy mají menší výstupní výkon (-10db-píšou),tak jestli se to nějak netříská uvnitř tý karty-nebo ovladače.Mám dojem,že jsem potom stáhnul nějaký nový a šlapalo to už líp.
PCI sloty nevím jaký tam jsou,až tak se v tom zase neš?ourám,kdyžtak najdu někde dokumentaci k tý desce a uvidíme.

delay

Příspěvek od delay »

No, tak tím to asi nebude.
Já z tý karty mám pouze 2 analog výstupy, takže je to jedinej analog out. Nedaj se tam nějak zapojit sluchátka apod., proto jsem si koupil ten malej mix, jako distributor signálu k monitorům a ke sluchátkům atd... Jenže ten rozdíl výkonu je fakt -30 dB, nevim jak ten HW jinak prověřit, každopádně mám pocit, že to bude dělat i na jiným komplu...
Ikdyž se to vyrovná pomocí PAN, tak ta ztráta signálu je moc vysoká a navíc monitoring přesného sterea jde doprdele!!!

Doufám, že se ozve nějakemj majitel E-MU 1212m s konkrétní radou či zkušeností...

Viki

Příspěvek od Viki »

No asi by to chtělo nějakýho chmatáka na elektroniku,protože já mám sice sluchátkovej výstup,ale pravděpodobně to bude problém stejnej,když by někdo kouknul na zapojení výstupů,musí tam být něco společnýho,protože výsledný efekt je úplně stejný-uvnitř se to chová v poho a ven to leze do jednoho kanálu víc.
Ještě takovej malej postřeh-tohle se mi dělo-nebo děje při mixáži (v Samplitude) když dám na výstup kanálu v SW mixu místo normálně PAN L-R surround editor,náhle se změní konfigurace sterea ale hraje zase víc pravý signál-takže mě napadá jen to (kdyby to teda nebyla vada jednoho kusu),že ten signál stereo se nečím hardwarově dělí a to dělá ten problém,protože u mě ostatní 4 monitor výstupy jsou samostatné mono a když se spojí do sterea,tak to žádný problém nedělá...
Snad se někdo ozve,tak vydrž :wink:

delay

Příspěvek od delay »

Já mám ale každej výstup taky zvláš?... tzn. 2x mono out.
Věřím, že kdyby to někomu dělalo taky, tak už se tady dávno ozve...

Jsem zvědavej, jak to taky budou posuzovat na reklamaci, jestli tam někde sedí nějakej týpek, kterej ví, co a jak... Za měsíc mi klidně může přijít karta zpátky a nic z toho...

Viki

Příspěvek od Viki »

delay píše:Já mám ale každej výstup taky zvláš?... tzn. 2x mono out.
Věřím, že kdyby to někomu dělalo taky, tak už se tady dávno ozve...

Jsem zvědavej, jak to taky budou posuzovat na reklamaci, jestli tam někde sedí nějakej týpek, kterej ví, co a jak... Za měsíc mi klidně může přijít karta zpátky a nic z toho...
No tak to tam pošli radši hned,to je jiná,to by mělo chodit (ale sychr je sychr,zkus to na novějším PC nebo Intelu-třeba máš slabší zdroj).
Jinak koukal jsi na inzeráty...Nabízím Motu traveler [31. 3. 2006 v 9:59 hod.] - nevím proč to prodává...

delay

Příspěvek od delay »

K tomum MOTU:
Začínám preferovat teorii: Čím levnější, tím lepší... S většinou vybavení, který jsem v poslední době kupoval se objevily nějaké problémy... Už mě to nebaví.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

BISQUIIT) ... nepochopil jsem smysl tveho prispevku ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

biscuit

Příspěvek od biscuit »

SAPHAA) ... mozna bys moh lepe cist ...
..podivat se na ty ceny a porovnat je treba s audiotekem a nebo treba s AUDIOPRO ;)
mozna taky umis cist dobre a motas tady do toho svoje profesni zalezitosti, nevim co si o tom mam myslet...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tiez nechapem o com je rec .. vsetci vieme , ze thomann ma nizke ceny .. Vieme aj preco .. Ja osobne ale aj tak radsej nakupujem tu .. potrebujem k veciam ktore nakupujem aj support .. ktory mi thomann nikdy nezabezpeci ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem jen chtel upozornit na to, ze se tam TED ceny snizily. povazuji je za dost zajimave a myslim, ze to muze pomoct nekomu, kdo uvazuje o emu kartach a cte si tento topic, usetrit nejakou tu kacku. zdaleka NE KAZDY zna thomann a jemu podobne shopy...
ono tady jde zrovna o dost velke cenove rozdily, takze argument "ja si to radsi koupim tady" muze vyslovit jen nekdo, kdo si ty ceny neporovnal a nebo ma penez nazbyt.
ale jestli vam pripada muj prispevek offtopic, rad ho smazu.
...zacinam si tady pripadat jako blbec... :(
Naposledy upravil(a) biscuit dne 09 dub 2006 15:06, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no . ja myslim ze na tomto serveri thomann pozna asi kazdy .. velmi casto sa tu o nom diskutuje ..

a tie ceny nie su az take zaujimave .. tuna sa daju kupit za podobnu cenu .. usetrit 1000 korun a potom mat problemy so servisom sa casto nevyplaca ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pytkine ty neumis pocitat? cena za napr. emu 1820: 298 x 29 = 8.642,-
kdezto napr audiopro 10.510,- BEZ DPH!!! tedy s dph 12.506,-
doprdele to je skoro tretina ceny
A UVEDOM SI, ZE SEM CHODEJ LIDI, KTERI TU JSOU NOVACCI, TEM JA SE POKOUSIM PORADIT A NE LIDEM, KTERI BY MOHLI RADIT MNE

aum generator

Příspěvek od aum generator »

sorry za OffTopic ale neda mi:

Pytkin: to v Klangfarbe vo viedni maju E-MU tiez za take ceny. z Bratislavy to mam momentalne kusok, a uz som tam nieco kupoval a support som vzdy mal.

a uplne absurnde mi prijde, ze napr cena jedneho konkretneho mixu od soundcraft, za ktoru tu officialny distributor pre SK predava predajcom tie mixi (cize ani zdaleka nie koncova cena) je bez dph vyssia, ako ta za ktoru som si to dal doviezt s DPH vratane postovneho z anglicka.
toto ti prijde normalne? mne nie...za co sa akoze tuna platia tie peniaze navyse? clo sa vramci EU uz neplati. postovne som zaratal (navyse ja som si jeden kus dal doviezt zvlast...oni mozu brat aj viac kusov naraz a setrit za postovne).

ten obchod kde som to kupoval je obchod v anglicku kde je pracovna sila drahsia ako na slovensku, takze v tom to tiez nebude....

prijde mi to prinajmensom cudne.
keby som ten mix kupoval tu v obchode za koncovu cenu tak ma vyjde cca o polovicu drahsie - to bude asi kurva dobry support ;))) predpokladam ze na striebornom podnose by mi doniesli ten mix az do domu.

Odpovědět