EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

EMU 1212m Users Section

Příspěvek od eGen » 25 úno 2005 14:02

Tak zitra si jedu pro tuhle kartu viz. topic. Vsichni 1212m postizenci by si tady v tomhle vlakne mohli vymenovat zkusenosti a rady. Co rikate ? Ale opravdu pouze real 1212m useri a ne ezone.teoretici, jak je tady zvykem.

Az se nabazim, tak napisu jak jsem spokojenej s prechodem M-Audio D66 > EMU 1212m

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester » 25 úno 2005 15:30

Má to převodníky venku z PC ?

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 28 úno 2005 07:30

1st ipressions:

+ Karta fungoval na prvni zasunuti, instalaci driveru, nastaveni pro moje potreby. Cekal jsem vetsi problemy, ale zadne nenastaly ... hura

- Absence tisteneho manualu. Myslel jsem si ze na zachode prostuduji logiku Patchmixeru, ale bohuzel manual na papire jsem nedostal. Pouze Quick Start ... Asi se muselo setrit na vsem.


Vic jsem zatim nezkousel, jenom ty interni effekty, jak normal v patchmixu, tak jako VSTi. Jeste jsem necetl manual, tak uplne 100% nevim co je k cemu dobry. Ale problemy s latenci jsem nezaznamenal (jedu na 5ms). A uplne mne dostal ten Vocal modeler, nebo jak se ten FX jmenuje :o) Jak to jsou dva formantovy filtry sprezeny do sebe a LFO mezi nima prepina + nastaveni samohlasek ... mooc pekny o)

Na webu zatim 1212m nema moc podpory. Takze jedna z lepsich linek:
Neofficial Support forum
http://www.productionforums.com/emu/for ... FORUM_ID=4



Kolik lidi tady vibec 1212m vlastni ?
Naposledy upravil(a) eGen dne 28 úno 2005 15:42, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 28 úno 2005 09:58

Jerry Forester píše:Má to p?evodníky venku z PC ?
Aby se koza nazrala a vlk zustal cely.
1212m nema prevodniky "venku" . Ale pozor. 1212m se sklada ze dvou karet: 1010 a Analog Expansion (EMU mod. 8820). A prevdoniky jsou jenom na te Analog Expansion.
A jeste jedna vec. To ze jsou prevodniky "uvnitr" PC, nijak nedegraduje jejich kvalitu.
viz.:
http://www.fixup.net/products/benchmark ... 12M3ft.htm

Jinak tohle neni forum podpory EMU. Jestli heldate nejaky otazky ohledne karty a jeji specifikace, tak www.emu.com

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester » 28 úno 2005 17:40

Aby se koza nazrala a vlk zustal cely.
Nezlobte se za tu otázku,ale chci taky vyměnit ZK a EMU mi padla do oka.Vím z jejich stránek že se jedná o celou řadu,kde 1212 je uprostřed.Jsem v první řadě muzikant a techniku poznávám tak že se ptám,protože na netu nikdo o svém výrobku úplnou pravdu nenapíše.
Sorry.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 28 úno 2005 18:10

Ak by som mal prachy tak do 1212m idem okamzite. za tu cenu nic lepsie neexistuje

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 28 úno 2005 20:01

Jerry Forester píše:Aby se koza nazrala a vlk zustal cely.
Nezlobte se za tu otázku,ale chci taky vymìnit ZK a EMU mi padla do oka.Vím z jejich stránek že se jedná o celou øadu,kde 1212 je uprostøed.Jsem v první øadì muzikant a techniku poznávám tak že se ptám,protože na netu nikdo o svém výrobku úplnou pravdu nenapíše.
Sorry.
Ano, ale o tom jestli je prevodnik "venku" se u 1212m lhat nede ne? Jelikoz karta nema nic "venku" takze ani prevodik venku nemuze byt. Venku je muzes mit kdyz prikoupis bud jejich 1820/1820m boxy a nebo nejaky ADAT prevodnik a nebo nakrmis SPDIF.
Jak tak koukam moc lidi 1212m v CZ nema. Takze pokud ti neodpovi na podobne veci real user, tak to stejne budou slinty vyctene z webu. Ale to uz je na ezone norma (ne normal ale opravdu norma).
Pokud budes mit nejaky konkretni dotaz, ktery na webu neni, tak ti rad odpovim, ale v ramci objektivity za 2 - 3 mesice az se s kartou sziji. Jinak by poskytnute info melo stejnou vahu jako .pdf od emu.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 úno 2005 21:08

Jak hodnotíš kvalitu efektových procesorů?Když je např. srovnáš s Waves?
Kolik jich můžeš použít současně?
Je to závislé na nějakém DSP výkonu karty nebo jen na CPU počítače ?
Chystám se na Proteus s kartou Emu0404, ale četl jsem, že jsou nějaké problémy s RME kartama . RME9632 si chci rozhodně nechat jako hlavní kartu s převodníky a EMU využít jako VSTi v SX využívat Proteus2000 a další kolony Mo-Phet,XL-1, které už se klubou.(protože ten syn?ákEMU mám moc rád).

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 02 bře 2005 08:40

0404 nema ty Protools prevodniky. A v krame kde jsem kupoval 1212m prodali 15 kusu 0404. Vsech 15 se vracelo na reklamace. Nevim proc presne, ael pry ta karta "vubec nefungovala" . Je mozne ze prvni drivery meli nejaky prob (ael to jenom hadam).
Efekty se pocitaji v internim DSP. Kolik soucasne viz. EMU manual.
Srovnani viz. predposledni post odemne.

Taky jsem premyslel ze dokoupit ProteusX za 99,-$

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 02 bře 2005 11:56

No to si mě nepotěšil s 0404!
jen k výkonu DSP z fóra. Utáhne to až 12 compresorů nebo 5 stereo verbu.
o kvalitě a jejich použitelnosti jsem se moc nedočetl :(

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 02 bře 2005 12:05

Kvalitu FX ja osobne ani popisovat nebudu. Nejsem vhodny kritik.
V testech jenom pisi ze se neda srovnavat s HW efekty. Coz se vlastne neda srovnat skoro zadny soft Fx

j-bee74
Příspěvky: 54
Registrován: 20 črc 2004 09:23

Příspěvek od j-bee74 » 02 bře 2005 13:05

A...funguje to taky tak že ten procesor na kartě počítá i ten sampler , ...jakože vůbec nezatěžuje CPU počítače, nebo je to čistě jenom zvukovka, která má celkem Ok převodníky, a DSP procesor na efekty od EMU.Používám hodně synthu a tak honím výkon jak se dá :-)

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 02 bře 2005 13:17

Posli mi ten sampler a ja to vyzkousim.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 bře 2005 15:17

je pocut rozdiel oproti Delte66?

j-bee74
Příspěvky: 54
Registrován: 20 črc 2004 09:23

Příspěvek od j-bee74 » 02 bře 2005 15:46

sorry ...už na to koukám, spletl jsem si to s Emulatorem X...ale stejně by mně to zajímalo jak je to tam..

Odpovědět