EMU 1212m Users Section
EMU 1212m Users Section
Tak zitra si jedu pro tuhle kartu viz. topic. Vsichni 1212m postizenci by si tady v tomhle vlakne mohli vymenovat zkusenosti a rady. Co rikate ? Ale opravdu pouze real 1212m useri a ne ezone.teoretici, jak je tady zvykem.
Az se nabazim, tak napisu jak jsem spokojenej s prechodem M-Audio D66 > EMU 1212m
Az se nabazim, tak napisu jak jsem spokojenej s prechodem M-Audio D66 > EMU 1212m
1st ipressions:
+ Karta fungoval na prvni zasunuti, instalaci driveru, nastaveni pro moje potreby. Cekal jsem vetsi problemy, ale zadne nenastaly ... hura
- Absence tisteneho manualu. Myslel jsem si ze na zachode prostuduji logiku Patchmixeru, ale bohuzel manual na papire jsem nedostal. Pouze Quick Start ... Asi se muselo setrit na vsem.
Vic jsem zatim nezkousel, jenom ty interni effekty, jak normal v patchmixu, tak jako VSTi. Jeste jsem necetl manual, tak uplne 100% nevim co je k cemu dobry. Ale problemy s latenci jsem nezaznamenal (jedu na 5ms). A uplne mne dostal ten Vocal modeler, nebo jak se ten FX jmenuje :o) Jak to jsou dva formantovy filtry sprezeny do sebe a LFO mezi nima prepina + nastaveni samohlasek ... mooc pekny o)
Na webu zatim 1212m nema moc podpory. Takze jedna z lepsich linek:
Neofficial Support forum
http://www.productionforums.com/emu/for ... FORUM_ID=4
Kolik lidi tady vibec 1212m vlastni ?
+ Karta fungoval na prvni zasunuti, instalaci driveru, nastaveni pro moje potreby. Cekal jsem vetsi problemy, ale zadne nenastaly ... hura
- Absence tisteneho manualu. Myslel jsem si ze na zachode prostuduji logiku Patchmixeru, ale bohuzel manual na papire jsem nedostal. Pouze Quick Start ... Asi se muselo setrit na vsem.
Vic jsem zatim nezkousel, jenom ty interni effekty, jak normal v patchmixu, tak jako VSTi. Jeste jsem necetl manual, tak uplne 100% nevim co je k cemu dobry. Ale problemy s latenci jsem nezaznamenal (jedu na 5ms). A uplne mne dostal ten Vocal modeler, nebo jak se ten FX jmenuje :o) Jak to jsou dva formantovy filtry sprezeny do sebe a LFO mezi nima prepina + nastaveni samohlasek ... mooc pekny o)
Na webu zatim 1212m nema moc podpory. Takze jedna z lepsich linek:
Neofficial Support forum
http://www.productionforums.com/emu/for ... FORUM_ID=4
Kolik lidi tady vibec 1212m vlastni ?
Naposledy upravil(a) eGen dne 28 úno 2005 15:42, celkem upraveno 2 x.
Aby se koza nazrala a vlk zustal cely.Jerry Forester píše:Má to p?evodníky venku z PC ?
1212m nema prevodniky "venku" . Ale pozor. 1212m se sklada ze dvou karet: 1010 a Analog Expansion (EMU mod. 8820). A prevdoniky jsou jenom na te Analog Expansion.
A jeste jedna vec. To ze jsou prevodniky "uvnitr" PC, nijak nedegraduje jejich kvalitu.
viz.:
http://www.fixup.net/products/benchmark ... 12M3ft.htm
Jinak tohle neni forum podpory EMU. Jestli heldate nejaky otazky ohledne karty a jeji specifikace, tak www.emu.com
-
Aby se koza nazrala a vlk zustal cely.
Nezlobte se za tu otázku,ale chci taky vyměnit ZK a EMU mi padla do oka.Vím z jejich stránek že se jedná o celou řadu,kde 1212 je uprostřed.Jsem v první řadě muzikant a techniku poznávám tak že se ptám,protože na netu nikdo o svém výrobku úplnou pravdu nenapíše.
Sorry.
Nezlobte se za tu otázku,ale chci taky vyměnit ZK a EMU mi padla do oka.Vím z jejich stránek že se jedná o celou řadu,kde 1212 je uprostřed.Jsem v první řadě muzikant a techniku poznávám tak že se ptám,protože na netu nikdo o svém výrobku úplnou pravdu nenapíše.
Sorry.
Ano, ale o tom jestli je prevodnik "venku" se u 1212m lhat nede ne? Jelikoz karta nema nic "venku" takze ani prevodik venku nemuze byt. Venku je muzes mit kdyz prikoupis bud jejich 1820/1820m boxy a nebo nejaky ADAT prevodnik a nebo nakrmis SPDIF.Jerry Forester píše:Aby se koza nazrala a vlk zustal cely.
Nezlobte se za tu otázku,ale chci taky vymìnit ZK a EMU mi padla do oka.Vím z jejich stránek že se jedná o celou øadu,kde 1212 je uprostøed.Jsem v první øadì muzikant a techniku poznávám tak že se ptám,protože na netu nikdo o svém výrobku úplnou pravdu nenapíše.
Sorry.
Jak tak koukam moc lidi 1212m v CZ nema. Takze pokud ti neodpovi na podobne veci real user, tak to stejne budou slinty vyctene z webu. Ale to uz je na ezone norma (ne normal ale opravdu norma).
Pokud budes mit nejaky konkretni dotaz, ktery na webu neni, tak ti rad odpovim, ale v ramci objektivity za 2 - 3 mesice az se s kartou sziji. Jinak by poskytnute info melo stejnou vahu jako .pdf od emu.
Jak hodnotíš kvalitu efektových procesorů?Když je např. srovnáš s Waves?
Kolik jich můžeš použít současně?
Je to závislé na nějakém DSP výkonu karty nebo jen na CPU počítače ?
Chystám se na Proteus s kartou Emu0404, ale četl jsem, že jsou nějaké problémy s RME kartama . RME9632 si chci rozhodně nechat jako hlavní kartu s převodníky a EMU využít jako VSTi v SX využívat Proteus2000 a další kolony Mo-Phet,XL-1, které už se klubou.(protože ten syn?ákEMU mám moc rád).
Kolik jich můžeš použít současně?
Je to závislé na nějakém DSP výkonu karty nebo jen na CPU počítače ?
Chystám se na Proteus s kartou Emu0404, ale četl jsem, že jsou nějaké problémy s RME kartama . RME9632 si chci rozhodně nechat jako hlavní kartu s převodníky a EMU využít jako VSTi v SX využívat Proteus2000 a další kolony Mo-Phet,XL-1, které už se klubou.(protože ten syn?ákEMU mám moc rád).
0404 nema ty Protools prevodniky. A v krame kde jsem kupoval 1212m prodali 15 kusu 0404. Vsech 15 se vracelo na reklamace. Nevim proc presne, ael pry ta karta "vubec nefungovala" . Je mozne ze prvni drivery meli nejaky prob (ael to jenom hadam).
Efekty se pocitaji v internim DSP. Kolik soucasne viz. EMU manual.
Srovnani viz. predposledni post odemne.
Taky jsem premyslel ze dokoupit ProteusX za 99,-$
Efekty se pocitaji v internim DSP. Kolik soucasne viz. EMU manual.
Srovnani viz. predposledni post odemne.
Taky jsem premyslel ze dokoupit ProteusX za 99,-$