Ensoniq
K tomu ASRku, zatím se ho zbavovat nechci, spíš mě zajímá jestli se dá využít jako FX, teoreticky by to mělo jít, jelikož jak jsem zkoumal má dva rozdělený mono vstupy, z kterýho každej má v sampleru zvlášt signál, sampling a vstup do pc by šel přez digital. a do line in bych udělal efektovou smyčku na mix, má totiž 3x line out.
máteli nekdo zkušenost s touhle mašinou jako fx budu rád za tipy. dík
máteli nekdo zkušenost s touhle mašinou jako fx budu rád za tipy. dík
to myslím nemá moc cenu. Smysl tam má používat ten Transwave.synt píše:Existuje na nějakém CD dobře nasamplovaný Ensoniq VFX nebo SD1? Dík
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
Re: Ensoniq
mám ZR76 - zvuková lahůdka, doporučuji.synt píše:Jaký názor mají znalci na synťáky značky Ensoniq? Který z nich je nejvydařenější (VFX, SD1, TS10 atd.)?
Ensoniq
Mě neberte moc vážně, můj vztah k Ensoniqům se dá s úspěchem nazvat mánií. Mám od nich SQ 1+ a 2, TS-10, MR-61, ASR-10 a SD-1. Jak tu už kdosi poznamenal, v oblasti digitálů není nic lepšího, zvuky jsou tak nějak "jiné", než z čehokoli jiného a zvuková kvalita je naprosto excelentní ! K tomu efektu - používám ASR-10 jako hall pro zpěvy k naprosté spokojenosti všech zúčastněných, obecně se soudí, že hall válcuje Lexicony až do 90ky...i když v práci mám TC 6000 a to je fakt lepší...ale taky stoji ctvrt mega ! Ensoniqy doporučuji vaší ctěné pozornosti a pokud oželíte tu absenci rezonance u filtru, která je stejně zčásti jen módní záležitostí, budete určitě spokojeni. Je pravda, že všechny ty zvuky jsou natolik tlustý, že je třeba si s tím trochu vyhrát, aby se k sobě pojily (holt není to Roland, kde jde všechno ke všemu), ale ta práce se vyplatí !
Ensoniq ???
pytkin : To je dost možný, nejsem prodejce TC electronic, ani si ji nehodlám kupovat, takže jsem to nezjišťoval...máš jinak jako moderátor něco k tématu "Ensoniq" ? 

Ensoniq
Pytkin : v pohodě
mimochodem, pokud někdo máte technické problémy s čímkoli od Ensoniqu (jako že se vyskytují různé specialitky, jsou to přece jen americké garážovky ...), existuje v Americe chlapík, kterej léta pracoval v jejich továrně a má oficiální servis Ensoniqu a docela slušnou součástkovou základnu včetně různých rozšíření apod. Koukněte na thesoniq, chlapík posílá po celým světě.

c9000: SCSI kartu jsem neměl, posílání samplů z PC jsem řešil po MIDI pomocí SoundForge, pomalu, ale vcelku snadno. Ukládal jsem normálně na diskety. Pamatuji si ještě z ASR fóra, že s disky byl obligátní problém, že nefungovaly zdaleka všechny. Je potřeba pogooglit...
markuc: "obecně se soudí, že hall válcuje Lexicony až do 90ky" Jsem opravdu fanoušek DP4 a ensoniq non-lin reverbu, ale tohle je pro mne tvrzení na úrovni "obecně se soudí, že slaná voda je mokřejší, než sladká". Skoro denně používám dva hlavní hally - Lexicon MPX1 a Ensoniq DP4. Každý je silný na něco jiného a ani jeden není jednoznačně lepší / horší. Takže co to znamená, obecně se soudí? Mohl bys nalinkovat zdroje, z nichž tohle pseudoobjektivní tvrzení konstruuješ?
Saša
markuc: "obecně se soudí, že hall válcuje Lexicony až do 90ky" Jsem opravdu fanoušek DP4 a ensoniq non-lin reverbu, ale tohle je pro mne tvrzení na úrovni "obecně se soudí, že slaná voda je mokřejší, než sladká". Skoro denně používám dva hlavní hally - Lexicon MPX1 a Ensoniq DP4. Každý je silný na něco jiného a ani jeden není jednoznačně lepší / horší. Takže co to znamená, obecně se soudí? Mohl bys nalinkovat zdroje, z nichž tohle pseudoobjektivní tvrzení konstruuješ?
Saša