Ensoniq

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 03 úno 2009 07:47

Existuje na nějakém CD dobře nasamplovaný Ensoniq VFX nebo SD1? Dík

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 03 úno 2009 09:14

K tomu ASRku, zatím se ho zbavovat nechci, spíš mě zajímá jestli se dá využít jako FX, teoreticky by to mělo jít, jelikož jak jsem zkoumal má dva rozdělený mono vstupy, z kterýho každej má v sampleru zvlášt signál, sampling a vstup do pc by šel přez digital. a do line in bych udělal efektovou smyčku na mix, má totiž 3x line out.

máteli nekdo zkušenost s touhle mašinou jako fx budu rád za tipy. dík
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 úno 2009 15:34

synt píše:Existuje na nějakém CD dobře nasamplovaný Ensoniq VFX nebo SD1? Dík
to myslím nemá moc cenu. Smysl tam má používat ten Transwave.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: Ensoniq

Příspěvek od Martin » 04 úno 2009 10:37

synt píše:Jaký názor mají znalci na synťáky značky Ensoniq? Který z nich je nejvydařenější (VFX, SD1, TS10 atd.)?
mám ZR76 - zvuková lahůdka, doporučuji.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 10 úno 2009 22:05

ještě se vrátím k tomu asrku
Syncro- jak jsi s ním pracoval ohledně SCSI diků a mechaniky, vůbec nevím co koupit a jak to zapojit a ještě by měl umět nějakou základní komunikaci s PC ,alespon posílání samplů . Dík za odpověd, prozatím mi jde jen o ty disky popř flopy a cdrom.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Ensoniq

Příspěvek od markuc » 26 úno 2009 02:53

Mě neberte moc vážně, můj vztah k Ensoniqům se dá s úspěchem nazvat mánií. Mám od nich SQ 1+ a 2, TS-10, MR-61, ASR-10 a SD-1. Jak tu už kdosi poznamenal, v oblasti digitálů není nic lepšího, zvuky jsou tak nějak "jiné", než z čehokoli jiného a zvuková kvalita je naprosto excelentní ! K tomu efektu - používám ASR-10 jako hall pro zpěvy k naprosté spokojenosti všech zúčastněných, obecně se soudí, že hall válcuje Lexicony až do 90ky...i když v práci mám TC 6000 a to je fakt lepší...ale taky stoji ctvrt mega ! Ensoniqy doporučuji vaší ctěné pozornosti a pokud oželíte tu absenci rezonance u filtru, která je stejně zčásti jen módní záležitostí, budete určitě spokojeni. Je pravda, že všechny ty zvuky jsou natolik tlustý, že je třeba si s tím trochu vyhrát, aby se k sobě pojily (holt není to Roland, kde jde všechno ke všemu), ale ta práce se vyplatí !

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 úno 2009 12:58

markuc : M6000 stoji viac ako 250.000 :)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Ensoniq ???

Příspěvek od markuc » 26 úno 2009 14:32

pytkin : To je dost možný, nejsem prodejce TC electronic, ani si ji nehodlám kupovat, takže jsem to nezjišťoval...máš jinak jako moderátor něco k tématu "Ensoniq" ? :lol:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 úno 2009 14:45

Markuc : nie .. k ensoniqu nemam nic .. len som ta chcel poopravit ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Ensoniq

Příspěvek od markuc » 26 úno 2009 14:58

Pytkin : v pohodě :lol: mimochodem, pokud někdo máte technické problémy s čímkoli od Ensoniqu (jako že se vyskytují různé specialitky, jsou to přece jen americké garážovky ...), existuje v Americe chlapík, kterej léta pracoval v jejich továrně a má oficiální servis Ensoniqu a docela slušnou součástkovou základnu včetně různých rozšíření apod. Koukněte na thesoniq, chlapík posílá po celým světě.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 26 úno 2009 18:57

c9000: SCSI kartu jsem neměl, posílání samplů z PC jsem řešil po MIDI pomocí SoundForge, pomalu, ale vcelku snadno. Ukládal jsem normálně na diskety. Pamatuji si ještě z ASR fóra, že s disky byl obligátní problém, že nefungovaly zdaleka všechny. Je potřeba pogooglit...

markuc: "obecně se soudí, že hall válcuje Lexicony až do 90ky" Jsem opravdu fanoušek DP4 a ensoniq non-lin reverbu, ale tohle je pro mne tvrzení na úrovni "obecně se soudí, že slaná voda je mokřejší, než sladká". Skoro denně používám dva hlavní hally - Lexicon MPX1 a Ensoniq DP4. Každý je silný na něco jiného a ani jeden není jednoznačně lepší / horší. Takže co to znamená, obecně se soudí? Mohl bys nalinkovat zdroje, z nichž tohle pseudoobjektivní tvrzení konstruuješ?

Saša

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 26 úno 2009 20:12

tý jo no vidíš to mě nenapadlo SF používám, jen nerozumim jak jako přenášel přez midi? Já midi používám všelijak ale sampl že byyh posla Z pc DO SAMPLERU? Možná mě budete mít za troubu ale tohle jsem ještě neslyšel.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 úno 2009 22:48

c9000 : klucove slovo je SDS (Sample Dump Standard) .. googel napovie ..

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 26 úno 2009 23:34

c9000 píše:tý jo no vidíš to mě nenapadlo SF používám, jen nerozumim jak jako přenášel přez midi? Já midi používám všelijak ale sampl že byyh posla Z pc DO SAMPLERU? Možná mě budete mít za troubu ale tohle jsem ještě neslyšel.
normalne v SF, myslim tools, je funkce sampler... tak tam se to robi;)

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 27 úno 2009 10:23

pogooglil jsem, díky pánové tím se mi otevřely dálší možnosti, nechápu, někdy si připadám sto let za opicema :)
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Odpovědět