Ensoniq

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 27 úno 2009 10:45

ja mam kvoli tomu stale v PC staru SCSI kartu a posielam si do kurzweila sample, lebo napriklad su tam lepsie nastroje na crossfade looping a resampling. funguje to celkom fasa cez SoundForge.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 27 úno 2009 11:10

Scsi karta stojí pár šupu, nevíte co je rychlejší a stabilnější?, jestli MIDI nabo SCSi v pc? já jen jestli tu kartu mám koupit. ještě mě napadá že by se tímhle způsobem daly dostávat zvuky do propheta, no je sice dost starej ale když může bejt sampl na disketě? za skoušku to stojí.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil » 27 úno 2009 15:21

Neda mi nezareagovat. Som stastny majitel Ensoniqa TS-10, na tento nastroj nedopustim. Je to najlepsi nastroj aky som kedy mal. Je to uz vlastne taky dedecek popri mojich Yamaha XS6 a KORG M50 sa vôbec nezahanbi. Na tu dobu v ktorej bol vyrobeny(1994) to bol vôbec najlepsi workstation na svete. "Leze z neho totalne vyvazeny zvuk a aj korekcne. Ked som na nom urobil nejaku skladbu vsetky nastroje hrali velmi zretelne a nezlievali sa do "gule" k comu maju nastroje tohoto typu sklony. Pri hore popisanych nastrojoch to dosiahnem jedine pomocou equalizera na kazdej stope. To Ensoniq nemal a ani nepotreboval.....
Este musim pochvalit bicie- tie su uzasne. A ta klaviatura.....
Takze nech zije ENSONIQ

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 27 úno 2009 15:48

Profil: Gratuluju. Je to už hodně let co jsem zkoušel TS10ku a taky mi učarovala, takže ti přeju hodně inspirace radosti s ní....

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil » 27 úno 2009 16:04

Ondrash: dik

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Příspěvek od markuc » 18 bře 2009 09:38

to syncro : promiň, že tak pozdě...pokud tě moje řádky iritují, prostě je nečti, to je volba každého z nás. Netvořím žádné konstrukce, prostě jsem přečetl, že fx od Ensoniqu obstojí i ve srovnání s Lexicony téhle třídy, jako zdroj si najdi třeba testy Miki Jelínka na nástroje a přístroje téhle značky kdysi v Muzikusu, abychom zůstali v Čechách. Mimochodem, co je to "skoro denně" ? Je to jako denně nebo každý druhý den...co to je za časový údaj, ty mistře exaktních formulací ?

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 18 bře 2009 10:35

markuc: To ale nebylo osobní. Mě jenom přijde zábavné, že se z formulace "obecně se soudí, že hall válcuje Lexicony až do 90ky" stalo v následujícím příspěvku "prostě jsem přečetl, že fx od Ensoniqu obstojí i ve srovnání s Lexicony téhle třídy". Kdybys rovnou napsal to druhé, vůbec by mě nenapadlo reagovat a bral bych to jako názor.

Podle mě je tahle forma sdělení největší nešvar internetových fór (když nepočítám nesmyslné nadávky). Kdybys měl osobní zkušenost, dal sem link na ukázky a vyvodil z toho, že tobě osobně se DP4 líbí víc, než PCM90, tak bych ti za takhle odvedenou práci rád poděkoval. Jestli mi nerozumíš, ok, omlouvám se a beru to zpátky.

S kolegiálním pozdravem, Saša, tvůj mistr exaktních formulací

PS: "skoro denně" znamená v dlouhodobém pětiletém průměru 4.2 krát týdně po dobu delší než 1 hodina. Vyhovuje ta formulace takhle?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Příspěvek od markuc » 18 bře 2009 10:54

Víš, rád věřím, že jsi to nemyslel osobně, ale mám tu smůlu, že skoro vždy, když sem něco napíšu, vyvolá to reakci, která poněkud nesouvisí s tématem samým...mám asi talent na vyvolávání "offtopic" reakcí, ale děje se mi to jen tady, jinak s formulacemi problémy nemám. Tuhle formu sdělení lze stejně tak dobře prostě přejít, pokud ti připadá nic neříkající, a napsat něco moudřejšího. Linky na ukázky bych asi těžko hledal, Ensoniq je přece jen poněkud pozapomenutá firma...samozřejmě neprávem, což ale ber jen jako osobní názor :lol:
PS: takhle je ta formulace úplně dokonalá, takhle je všem jasný, že používáš minimálně 252 minut týdně oba hally ... :D :idea: :lol:

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 18 bře 2009 11:13

markuc: Díky za pochopení 8-)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Ensoniq

Příspěvek od delay » 22 říj 2009 11:59

Zmohl jsem se aspoň na DP/2, krásný zvuky. Téměř bych si troufl tvrdit, že jsem nenašel žádný nepoužitelný "zbytečný" algoritmy, možná nějaký zkreslení mi přišlo moc chemické...
Ovládání mi kupodivu ani moc nevadí, je podobné jako např. u DigiTech IPS33B ze stejné doby. Oceňuji hlavně dobrou čitelnost displeje z různých úhlů což mi na zmíněné IPSce hrozně vadí.

Akorát by mě zajímalo, jaký se daj použít footswitche, pač normoš od Yamahy sice přepíná presety (jedním směrem), ale jaksi zablokuje celý ovládání DP. Volume/EXp pedál taktéž od Yamahy vubec nefunguje :( - to je blbý třeba u pitchshifteru. Uvítám jakejkoli TIP.

Jinak, když je tohle o ENSONIQ globálně, tak zmíním E-MU MP7 by ENSONIQ, kterou mám léta rád pro její specifickej sound a poslední dobou se k ní s láskou vracím a chtlěl bych jí rozšířit o ZR76 modul.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ensoniq

Příspěvek od Pytkin » 22 říj 2009 20:34

Skúšal si meniť polaritu ?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Ensoniq

Příspěvek od delay » 22 říj 2009 22:04

Pytkin píše:Skúšal si meniť polaritu ?
Co se týče footswitche, tak v SOS psali, ze asi bude problem pouzit neoriginalni, pac ty od Ensoniq jsou doble-switch. Jinak nevim, jak bych mohl zmenit polaritu (přepájet +/-)? Řešením by asi bylo ovládání přes MIDI, ale ja to nazivo zatim nepotrebuju, spis me mrzi ten EXP pedál, snad objevim neco co by fungovalo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ensoniq

Příspěvek od Pytkin » 22 říj 2009 22:40

Niektoré pedaly majú vnútri možnosť prehodenie polarity. Ak má ale ensoniq prepinace, tak to asi nepomôže.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Ensoniq

Příspěvek od peteness » 23 říj 2009 01:21

delay píše:
Pytkin píše:Skúšal si meniť polaritu ?
Co se týče footswitche, tak v SOS psali, ze asi bude problem pouzit neoriginalni, pac ty od Ensoniq jsou doble-switch. Jinak nevim, jak bych mohl zmenit polaritu (přepájet +/-)? Řešením by asi bylo ovládání přes MIDI, ale ja to nazivo zatim nepotrebuju, spis me mrzi ten EXP pedál, snad objevim neco co by fungovalo.
Ja mam exp pedal Bespeco za 550, je prepinatelny a normalne s DP2 funguje. No a to prohazovani presetu po jednom je asi dost na nic, to jedine midi nebo se na to vybodnout uplne a stelovat to koleckem, da se zrusit potvrzovani tlacitkem.

Odpovědět