EPROM Drummachines

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
COBOLT

Re: EPROM Drummachines

Příspěvek od COBOLT »

2ESCON: Pokud bys našel trochu času a tyhle starý drummashiny vysamploval a zde poskytnul k ez downloadu tak bychom byli vdečný. Myslim že s tvym vybavenim by ty samply stáli za to !!!

Tudy

Příspěvek od Tudy »

No jo, ale to by ztratilo to kouzlo přece :)
Krom toho je s tím pěkná drbačka. Já si teď po večerech sampluju Drumtrakse, abych ty samply mohl používat i v sadách, co mám v AKAI S5000 a ještě nejsem ani vpůlce.
Přecejen 13 samplů x 16ladění, to už je hezký číslo...

A Ty jsis ho vysamploval, něž jsi mi ho prodal??? :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

no jistě jenže escon ma par legend ! drbačka s tim je myslim že by to stálo za to každopadně at ti slouží ;)

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Tak to Tě s těmi samply trumfnu, protože dnes si snad už půjdu pro dalších 5 EPROMek, takže bud mít ještě 8 zvuků navíc (čili dalších 128 samplů) :twisted:
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

COBOLT píše:2ESCON: Pokud bys našel trochu času a tyhle starý drummashiny vysamploval a zde poskytnul k ez downloadu tak bychom byli vdečný. Myslim že s tvym vybavenim by ty samply stáli za to !!!
ó, to by sme sa asi viacerý tu potešili, ja by som aj podskočil od radosti :) ale je mi jasné že by to bolo "very time consuming"
Tudy: kouzlo by to stratilo pre tých čo to majú doma, ale pre tých čo to nemajú by to bolo aspon "trochu toho kúzla".. :)

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

.

Tady jsou samply mejch stařiku ! : ) - RAR 4.5 MB

http://www.biotech-studio.com/web_link_ ... _Drums.rar

SCi Drumtraks a Oberheim DX jsem samploval v roce 1999 do AKAI sampleru - jsou to dobovy samply : ) Vysamploval jsem par zakladnich "naladeni". Prislo mi ze nebylo potreba samplovat kazdej krok. V tomhle baliku co posilam je i muj Oberheim DX kterej ma netovarni EPROM samply - Bass, Snare, Tomy - cili mate tam i spesl samply meho DX : ) nicmene dal jsem do toho baliku i originalni samply at mate i tu puvodni banku zvuku.
Ostatni knihovny jsou z meho archivu, ve kterym mam 10.000 samplu vsech moznejch analogovejch a digitalnich bubeniku od kterejch jsem samply za tech nemalo let po vsech certech sehnal. Hodne jsem jich samploval, to hlavne kolem roku 1999-2000, kdy na internetu jeste nic nebylo mozny sehnat, takze kdyz mel nejakej znamej nejakou masinu, pujcil jsem si ji a vysamploval. Bylo to pracny ale tenkrat mi to hodne rozsirovalo moznosti zvuku. Dnes je toho na netu vsude spousta. Tenkrat jsem jako 18ti letej hladovej nadsenec hodne precizne vysamploval do AKAI sampleru treba i analogovy TR-808, TR-909, TR-606, KPR-77, u tech se vyplatilo delat vic variaci kazdho uderu. Hlavne u TR Rolandu mam vsechny mozny kombinace to bylo samplovani na nekolik dnu. Dodnes ty samply pouzivam, hlavne moji bejvalou TR-808, to je klasika. Kdyz jsem ji podrobne vysamploval nebyl uz moc duvod ji mit protoze bylo pohodlnejsi ji pouzivat vysamplovanou, tak jsme ji pak prodal. EPROM bubneniky jsem si nechal protoze maji v sobe neco co me do dnes neprestalo bavit. Ty samply maji svy kouzlo kdyz se pracuje s jejich sequencerem a nebo v retezci pres MIDI, cloveka to inspiruje, je to hodne zabavny. Ale po pravde... me se ty masiny taky moc libej na pohled ! : ) Jeste bych rad veterany LinnDrum LM-1 a EMU SP-12 a budu mit komplet sbirecku stariku. Konkretne ale LM1 je nechutne predrazenej a to se mi nechce jen tak za nej utracet ty premrsteny penize.

jeste jedna EPROM fotka : ))

Obrázek

ReaktoplazmAR

ECSON: Díky díky :mrgreen: , super !!, večer to hned nasypem do sampleru :P
btw: sample spomínaného EMU SP-12 mám nejaké na disku, keby bol záujem tak ich sem dám, ale vobec netuším za akých okolností to bolo vysamplované..

ECSON WALDES
Profesionál

na anglicky eBay je jeden MXR 185 ! docela vzacny nejakej videt. Bohuzel neni v dobrym stavu ale myslim by nebyl problem ho dat dohormady. Cena je dobra.

http://cgi.ebay.co.uk/MXR-185-Drum-Mach ... 3a598cf1ab

tak co samply, zkusili jste je nekdo ? : ) nuda, nebo se libej ?

Bici zvuky ty doby si hodne zakladaly na autenticnosti, byla snaha delat bici masiny se zvukem realnejch bubnu. Ale vzhledem k limitovanejm technologiim zaznamu a moznostem velikosti malejch eprom pameti, ty bubny znej z dnesniho pohledu prave jako to spravny elektro :c)

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Mě se ty samply móc libí!Nejvíc mě baví HH open z OB. DX.Pár těchto samplů ze starých mašinek jsem měl i přiložený na Akai kartě u MPC a právě to DX mě tenkrát nejvíc bavilo.Od Tebe znějí ale víc surověji-tučněji.A to MXR si dokážu dobře představit i do Hip Hopu.Aspoň mi to tak připadá,jako kdybych je někde v tomhle stylu slyšel.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Samly znějí dobře díky!
sice OT zde link na old school beats SP 1200 jak se píše v příspěvku dirty drum sound lovers :)

http://downloadmydrums.com/free-sp-1200-drum-kit/

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

Vymenim oblicku za emu sp 1200 :shock: .. ja som z tej masiny uplne hotovy.. prve co ma napadlo ked sem Escon /respect!/ dal tieto masiny, ze mu napisem nech si kupi sp 1200 / aj ked to nieje eprom / a ze ked ho za rok prestane bavit tak ju od neho kupim / teraz su na ebay fajn kusky teda hlavne black reissue model / Ja sam mam DAW, akai MPK49, roland SH09 + CSQ 100, yamaha mixy .. ale najradsej by som vypol comp, vsetky tie 0 a 1 tky sadol k SPecku a zacal robit muziku.. na svoju dobu to bola revolucia a vznikli z toho hitove albumy, cele styly a pritom ty ludia mali 10 sekund 12bitoveho samplingu!! To bolo ono - z mala urobit vela dnes je to skor naopak mame tolko HW, SW, zvukov pluginov efektov a pritom tak malo naozaj dobrej hudby vznika.. ach jaj :roll: v prasiatku mam zatial 300 euri - je to este dlha cesta ku korenom.. :cry:

jakubt

Příspěvek od jakubt »

> ECSON WALDES
dík za samply!

ReaktoplazmAR

ECSON: sample sa mi lúbia.. dokonca som zistil že sample z DX a Drumulatoru používam už roky velmi hojne, a to som vobec netušil (mám všetky premenované v zložke "my kit"), hlavne plechy !, ako by som to povedal..?. no sa mi zdá že tie sample majú v sebe viac než je zrejmé na prvý pohlad, dá sa s nim i pracovat donekonečna, "moderné" sample ma vždy po chvíli omrzia..

ECSON WALDES
Profesionál

jj. HiHat jsou na tehle masinach skvely. U tehle starejch bubeniku nejsou moc pouzitelny jen prechody jinak kopaky, snare, clap, a hlavne hht jsou vzdy super! :) Konkretne eprom HHt skvele taky znej kdyz se trosku zkreslej a v HPF hodne oriznou. Jsou vubec hodne tvarny. Taky se mi na tehle eprom hajtkach libi ze treba vedle provarenejch hajtek z TR-909 tyhle epromacky z SCi, Linn, Emu, Oberheim nejsou tolik zavadejici jako treba ta TR-909 ktera sebou nese asociace 90tkovyho techna ktery ja nemusim. Moc dobrej zvuk maji jeste HHT treba z o chloupek modernejsich stariku CASIO RZ-1 nebo treba Roland TR-626 : )

--- slusne modifikovana CASIO RZ-1 , ten silenec v ni doplnil samply z TR-909, DMX a RY30 ! : )
--- trosku naivni rytmy pan predvadi, ale zvukovou predstavu si clovek o RZ-1 udela

--- moc hezka ukazka moznosti TR-626

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Díky Ecson!
Sem moc rad za ty samply OB DX!
8)

Odpovědět