EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kexik » 05 srp 2010 10:27

tak to bude... ale podla toho co som zbehol bordy, tak aj tak konci to napatie na 78xx stabilizatoroch, cize najskor to bude dost jedno
ale ano, originalny signal transformers je na 230V ratovany

http://parts.digikey.com/1/parts/998439 ... -5-16.html

to je presne original... v mojej masine mal totiz original nalepku aj s typom

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 03 bře 2011 14:22

Zdravim, tak mam opet opet problem s Airbase99, odesel me zdroj (12VAC 1.5A). Na nastroji pisou, ze pouzit zdroj 12v AC 1A, ktery jsem zakoupil (firma PS Electronic) a odesel (byl uplne varici, nedal se ani udrzet v ruce). Pak jsem se zacetl do manualu a tam pisou, ze se ma pouzit zdroj 12V AC a 1.5A. Zadny vsak s temito parametry nemohu na internetu najit. na strankach Jomox ho pro Airbase ani nemaji (pouze USA verzi). Nevite nekdo kde by se takovy zdroj mohl najit? Uz jsem zoufalej, nastroj za X a k nicemu. Dekuji za radu.
PS. Stavet se me ho nechce, na to jsem moc nesikovny

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od biscuit » 03 bře 2011 14:41

proc stavet, kdyz jde jen o trafo? nepletes si ac a dc?
dodavame treba 5,2 amper 12Vac trafo za nejakejch 700,- bez dane, ale je na din listu :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kexik » 03 bře 2011 14:44

musi ich byt plna prdel... ty samozrejme potrebujes NAJMENEJ 1.5A, ked to bude na 5A, tym lepsie...

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 03 bře 2011 14:47

biscuit píše:proc stavet, kdyz jde jen o trafo? nepletes si ac a dc?
dodavame treba 5,2 amper 12Vac trafo za nejakejch 700,- bez dane, ale je na din listu :-)
Bohuzel nejsem elektrikar, takze nevim co si mohu dovolit a co ne, vychazim z manualu, kde doproucuji toto.

Kód: Vybrat vše

Connect the power supply unit that was shipped with the AiRBase 99 to a power outlet and connect it to the 12 V AC
IN socket on the AiRBase 99. If for any reason you are not using the original power adapter, make sure you are using
a 12 V AC power supply unit with at least 1.5 A. Never use an AC/DC adapter, because this could damage the
AiRBase 99.
2.3 Audio Connections

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kexik » 03 bře 2011 14:51

mas tam jasne AT LEAST... a aj zbytok sedi s tym co ti hovorime

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 03 bře 2011 14:53

kexik píše:mas tam jasne AT LEAST... a aj zbytok sedi s tym co ti hovorime
JJ, ale nemohu najit zadny AC, vse pouze DC. :(

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od biscuit » 03 bře 2011 15:01

hledej spis trafo.. kouknu se ti ;)

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 03 bře 2011 15:02

biscuit píše:hledej spis trafo.. kouknu se ti ;)
Diky moc

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od biscuit » 03 bře 2011 15:38

tak nasel jsem treba tohle.. http://www.ges.cz/-ei6021-111m-ges07506927.html
ale osobne bych asi poridil silnejsi.. taky jestli te ten "design" neodradi.. vypada to trosku prumyslove
kdyby pro tebe nebyl problem naletovat patricne kabliky na primar a sekundar (ktere urcite mas z predchoziho zdroje), tak je vyber na gesu asi sirsi..
neprijemny je, ze vetsina komercnich zasuvkovejch zdroju je dc, trafa bez usmerneni se spis pouzivaj prumyslove.
edit: http://shop.conrad.cz/websale7/?shopid= ... ber=610270
http://www.elektroraj.cz/detail.asp?flo ... t&id=62119

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 03 bře 2011 15:58

biscuit píše:tak nasel jsem treba tohle.. http://www.ges.cz/-ei6021-111m-ges07506927.html
ale osobne bych asi poridil silnejsi.. taky jestli te ten "design" neodradi.. vypada to trosku prumyslove
kdyby pro tebe nebyl problem naletovat patricne kabliky na primar a sekundar (ktere urcite mas z predchoziho zdroje), tak je vyber na gesu asi sirsi..
neprijemny je, ze vetsina komercnich zasuvkovejch zdroju je dc, trafa bez usmerneni se spis pouzivaj prumyslove.
edit: http://shop.conrad.cz/websale7/?shopid= ... ber=610270
http://www.elektroraj.cz/detail.asp?flo ... t&id=62119
Diky moc za straveny cas,ja se tim prohrabu a neco vyberu, snad se tim nastroj neda znicit. To bych byl hodne smutnej.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od biscuit » 03 bře 2011 19:10

prave ze v tom cos pastoval pisou, ze nastroj muze znicit usmerneny napeti.. je to rarita, vetsinou se vsechno musi napajet prave dobre osetrenym stejnosmernym, aspon teda z toho, co znam..

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 03 bře 2011 20:15

biscuit píše:prave ze v tom cos pastoval pisou, ze nastroj muze znicit usmerneny napeti.. je to rarita, vetsinou se vsechno musi napajet prave dobre osetrenym stejnosmernym, aspon teda z toho, co znam..
No je na to docela dost stiznosti, ze pouzivaj atyp zdroje, ale co se da delat. Zkusim ten prvni transformator z GESu a uvidim. Snad tech 11,5V a 2,7A bude stacit.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od Tudy » 03 bře 2011 21:06

Já myslím, že bude.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 07 bře 2011 15:49

Tak jsem poridil tento a funguje. Jenom se me zda, ze strasne topi, ale to je asi normalni.
Diky moc vsem za rady. Jirka

Odpovědět