EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak
Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak
Ahoj Jirko. A jak jsi s Airbasem spokojenej? Já měl Xbase 09 a prodal jsem ho a musím říct, že mi jeho zvuk chybí, tak se chystám časem pro nákup Jomoxu Airbase99 taky...
zmeraj si odber toho jomoxu... 2A trafo by sa nemalo hriat pri odbere 1.5A... mozno tam mas nejaky problem, ak tam mas nejake poruchane stabilizatory alebo vyschnute kondy v zdroji, cim sa zvysuje odber, mozes tym silnejsim zdrojom casom odpalit aj daco v jomoxe. predtym mozno koli tomu zhorel zdroj, teraz moze daco ine. nepanikar, vravim mozno. treba zmerat.kysl píše:Tak jsem poridil tento a funguje. Jenom se me zda, ze strasne topi, ale to je asi normalni.
Diky moc vsem za rady. Jirka
jen pripominam - ampermetr vradit do proudoveho okruhu, tzn. nejlepe prerusit jeden napajeci pol do jomoxu a tam vradit ampermetr
kdyz si vzpomenu na skolni leta, tak s tim melo problem i nekolik mejch spoluzaku tesne pred maturitou z elektroniky 

S airbase jsem spokojenej, az na ty problemy s napajenim. Na ovladani to chce nejaky kontroler, nebo editor. Primo z nastroje to je sileny. Nastesti ma plne integrovane ovladani pres CC. Taky bych po zakoupeni provedl upadte firmware pres EEPROM na verzi 1.15. Opravuje mnoho chyb a pridava dalsi CC k ovladani samplu (reverse). Zvukove to bude asi to same jako XBase jenom pridali 6bit samply a analog HiTom a LoTom.Ondrash píše:Ahoj Jirko. A jak jsi s Airbasem spokojenej? Já měl Xbase 09 a prodal jsem ho a musím říct, že mi jeho zvuk chybí, tak se chystám časem pro nákup Jomoxu Airbase99 taky...
Taky to chce nejaky submix, protoze ma pri stereo out pevne nastaveny PAN.
OK az se dostanu domu vytahnu multimetr a zkusim to zmerit. Cekal jsem, ze to topeni je normalni, protoze treba Polysix topi jako blazen normalne.kexik píše:zmeraj si odber toho jomoxu... 2A trafo by sa nemalo hriat pri odbere 1.5A... mozno tam mas nejaky problem, ak tam mas nejake poruchane stabilizatory alebo vyschnute kondy v zdroji, cim sa zvysuje odber, mozes tym silnejsim zdrojom casom odpalit aj daco v jomoxe. predtym mozno koli tomu zhorel zdroj, teraz moze daco ine. nepanikar, vravim mozno. treba zmerat.kysl píše:Tak jsem poridil tento a funguje. Jenom se me zda, ze strasne topi, ale to je asi normalni.
Diky moc vsem za rady. Jirka
ak to ide komplet ovladat cez CC, tak je to pohoda, staci daky blby bcr2000... su aj podstatne horsie nastroje (s ovladanim cez sysex)