EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od Ondrash » 08 bře 2011 07:08

Ahoj Jirko. A jak jsi s Airbasem spokojenej? Já měl Xbase 09 a prodal jsem ho a musím říct, že mi jeho zvuk chybí, tak se chystám časem pro nákup Jomoxu Airbase99 taky...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kexik » 08 bře 2011 08:04

kysl píše:Tak jsem poridil tento a funguje. Jenom se me zda, ze strasne topi, ale to je asi normalni.
Diky moc vsem za rady. Jirka
zmeraj si odber toho jomoxu... 2A trafo by sa nemalo hriat pri odbere 1.5A... mozno tam mas nejaky problem, ak tam mas nejake poruchane stabilizatory alebo vyschnute kondy v zdroji, cim sa zvysuje odber, mozes tym silnejsim zdrojom casom odpalit aj daco v jomoxe. predtym mozno koli tomu zhorel zdroj, teraz moze daco ine. nepanikar, vravim mozno. treba zmerat.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od biscuit » 08 bře 2011 09:12

jen pripominam - ampermetr vradit do proudoveho okruhu, tzn. nejlepe prerusit jeden napajeci pol do jomoxu a tam vradit ampermetr ;) kdyz si vzpomenu na skolni leta, tak s tim melo problem i nekolik mejch spoluzaku tesne pred maturitou z elektroniky :-)

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 08 bře 2011 10:42

Ondrash píše:Ahoj Jirko. A jak jsi s Airbasem spokojenej? Já měl Xbase 09 a prodal jsem ho a musím říct, že mi jeho zvuk chybí, tak se chystám časem pro nákup Jomoxu Airbase99 taky...
S airbase jsem spokojenej, az na ty problemy s napajenim. Na ovladani to chce nejaky kontroler, nebo editor. Primo z nastroje to je sileny. Nastesti ma plne integrovane ovladani pres CC. Taky bych po zakoupeni provedl upadte firmware pres EEPROM na verzi 1.15. Opravuje mnoho chyb a pridava dalsi CC k ovladani samplu (reverse). Zvukove to bude asi to same jako XBase jenom pridali 6bit samply a analog HiTom a LoTom.
Taky to chce nejaky submix, protoze ma pri stereo out pevne nastaveny PAN.

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 08 bře 2011 10:44

kexik píše:
kysl píše:Tak jsem poridil tento a funguje. Jenom se me zda, ze strasne topi, ale to je asi normalni.
Diky moc vsem za rady. Jirka
zmeraj si odber toho jomoxu... 2A trafo by sa nemalo hriat pri odbere 1.5A... mozno tam mas nejaky problem, ak tam mas nejake poruchane stabilizatory alebo vyschnute kondy v zdroji, cim sa zvysuje odber, mozes tym silnejsim zdrojom casom odpalit aj daco v jomoxe. predtym mozno koli tomu zhorel zdroj, teraz moze daco ine. nepanikar, vravim mozno. treba zmerat.
OK az se dostanu domu vytahnu multimetr a zkusim to zmerit. Cekal jsem, ze to topeni je normalni, protoze treba Polysix topi jako blazen normalne.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kexik » 08 bře 2011 10:53

ak to ide komplet ovladat cez CC, tak je to pohoda, staci daky blby bcr2000... su aj podstatne horsie nastroje (s ovladanim cez sysex)

Odpovědět