Event ASP8

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : no na pocuvanie hudby ja mam radsej hifi zvuk .. cize vela basov a vysiek .. oproti nim je dynaudio dost nuda .. ked hraju rovno ..

kexik

Příspěvek od kexik »

dynaudia su rozne... bm15 su totalne tupe a suche bedne, napriklad. povedal by som ze az antihifi

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze vacsina monitorov (nie len dynaudii) su antihifi .. monitory by mali hrat rovno .. co je uplne inak ako hifi ..

kexik

Příspěvek od kexik »

truthy podla mna hifi su... teda, ono vsetko hra rovno, ked tomu nameras frekvencnu charakteristiku, aj slusne hifi bedne. a spusta hifi bedni hra zasa monitorovo, hlavne anglickeho a francuzskeho povodu

vasek

Příspěvek od vasek »

ASP8 trochu znám a cena mě opravdu překvapila. Myslím, že to je super poměr cena/výkon.
Myslíte, že do bedroom studia je to moc velká bedna?

kexik

Příspěvek od kexik »

vasek píše:ASP8 trochu znám a cena mě opravdu překvapila. Myslím, že to je super poměr cena/výkon.
Myslíte, že do bedroom studia je to moc velká bedna?
ak mas moznost ich dat na stojany dalej od stien a sediet od nich aspon 1.5m tak vobec nie. velke bedne len nesmu byt v kute na kopke knih, ako byva casto zvykom. alebo ich zapasovat do steny, to je druhy variant. no a izba nesmie mat 4m2, samozrejme

vasek

Příspěvek od vasek »

kexik: hm, myslel jsem si to. Dík.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Mno to já bych zase naopak souhlasil s pytkinem. Zejména pokud je řeč o BM6A, malejch AIR (6?) a asi i BM12A. I když spíš bych použil slovo suchý, než nudný. BM5A a spol je naopak taková expresivnější mému vkusu bližší.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

kexik píše:truthy podla mna hifi su... teda, ono vsetko hra rovno, ked tomu nameras frekvencnu charakteristiku, aj slusne hifi bedne. a spusta hifi bedni hra zasa monitorovo, hlavne anglickeho a francuzskeho povodu
Ono hlavně zkratka "hifi" je už několik let, možná desetiletí, naprosto prázdný a nic nedefinující pojem. Původně to byla specifikace, která udávala zejména frekvenční charakteristiku, odstup od rušivých napětí a kolísání otáček (byla to doba gramofonů a magnetofonů). Pokud se dané zařízení do této specifikace vešlo, tak mohlo nosit označní "hifi". Dokonce proběhly i nějaké soudní spory s výrobci, co toto označení používali aniž by jejich výrobek normu splňoval.

O několik let později už si to začal každý psát všude, včetně plastových jezevčíků. Od té doby je to jenom prázdé slovo a koneckonců na dnešní poměry je ta norma stejně strašlivě měkká a vešlo by se do ní ledacos. Nicméně nějak mi uniká smyl toho, proč se tady zažilo označení hifi jako synonymum slova "špatně". To přece nemá žádnou logiku.

vasek

Příspěvek od vasek »

Hoši, nic ve zlým, ale zakydali jste to tady pěknýma blábolama :-)

Magion

Příspěvek od Magion »

ASP8 máme ve studiu a je to dobrá bedna. Oproti TR8 hraje výrazně líp.
Doma mám Revealy a to co slyším na ASP8 hlavně v basech, subbasech tak na Revealech vůbec není ( no a proto ty průšvihy s přebasovanýma mixama...). Člověk si může být u ASP8 jistý tím co slyší. Samozřejmě jsou dražší a lepší bendy, ale za tu cenu bomba!

jsem.devka

Příspěvek od jsem.devka »

Sakra tak to sem za ně dal ve slevě 28000, a thomann takhle. Co k těmhle bestiím nejlíp za šestipalcový? Přemejšlel jsem KRK V6. Nebo snad yamaha ns10 ze států?

Venti

Příspěvek od Venti »

Nechcem vam kazit debatu.. ale v Thomannovi ich uz nemaju... ten ich ukazovatel dostupnosti pise.. iba na dotaz...

vasek

Příspěvek od vasek »

Právě jsem dostal zprávu z Audioteku, že u nich můžu mít tyhle bedny za 10877 Kč/ks.

fova

Příspěvek od fova »

Co jsem tak o ASP8 cetl, tak je to takovy hybrid na pomezi nearfield a midfield monitoru. Tm padem musi byt dal od steny a asi 1,5m od posluchace, jinak neni poslech idealni.
Lide je casto stavi do stejne zvukove kategorie jako Adam A7, kde Eventy hraji nize a vice slusneji nez Adamy se zvyrazenymi stredovyskami.
Opet je to osobnich preferencich, co se komu libi.

Odpovědět