Existuje nějaký levný převodníček analog stereo - S/PDIF?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
hubert

Příspěvek od hubert »

Ja som na tento ucel pouzival.....MIDIMAN Flying calf.....este vtedy 20bit......neskor ho robili aj 24......ale uz to zozenies zrejme len z druhej ruky M-audio to uz v portfoliu nema... :(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ripper : dat bude stale mnoho nasobne drahsia ako ten prevodnicek ..

Tudy

Příspěvek od Tudy »

To bude a jestli jde jen o zkušební nahrávky, tak bude ten převodníček vhodnější.

Nejlevnější DATka se pohybuje tak kolem 2tis.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu

Příspěvek od nunu »

Ja asi neco nechapu...Reknete mi nekdo jaky je rozdil mezi levnym nejakym prevodnikem a druhou kartou ?Ano na kartu musi byt misto ve slotu,ale obavam se,ze kvalita z jakehokoliv takoveho zarizeni bude mizerna stejne jako z dalsi levne karty.Prece neni zadny problem mit v pc dve zvukovky.Ale mozna jsem to cele nejak nepochopil.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu : iste . mozes mat zvukoviek kolko chces (pavlii by vedel rozpravat) .. ale asio driver umoznuje pracovat len s jednou (ak to niesu zvukovky z jednej serie a maju napisane drivery ze sa vedia kaskadovat) .. takze kupovat inu zvukovku je kravina , ak je spdif volny ..

nunu

Příspěvek od nunu »

Zase jsem o neco chytrejsi...To jsem ani netusil -)V tom pripade je to jasne jako facka od pana Macka -)))

ripper

Příspěvek od ripper »

Tak uz jsem to objednal. Jsem na nej zvedav. Mozna pak objednam jeste jeden kousek pro napajeni S/PDIF na karte - abych mohl pouzivat VoIP bez nutnosti porad zapinat AudioDock jen kvuli blbymu telefonatu.

ripper

Příspěvek od ripper »

Tak uz mi prisel. Zapojil jsem to - a svete div se, vazne to dela, co ma. Kvalita samozrejme neni nijaka zazracna, nejspis asi i mizerna, ale na to, co potrebuju - abych kvuli kazdymu hovoru na skypu nemusel zapinat a zahrivat MicroDock - to proste staci! Bomba. Ted je otazka, jak dlouho to jeste vydrzi...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kurva .. ved 5 kil stoji len ta krabicka s konektormi :)

ripper

Příspěvek od ripper »

Taky tomu moc nerozumim, ale jede to. Mam tu krabku asi spatne umistenou, chyta to nejakou vysokou frekvenci, mozna je problem uz s konverzi, ale na popsany ucely je to v pohode k pouziti...

kopyto

Re: Existuje nějaký levný převodníček analog stereo - S/PDIF

Příspěvek od kopyto »

Dovolím si oživit tohle téma. Máte někdo zkušenosti s těmito krabičkami?
http://www.lindy.co.uk/analogue-stereo- ... 70409.html
http://pocitace.swsystems.cz/index.php? ... jtosred051

Mám malej mixík s analogovým výstupem a na zvukovce S/PDIF vstup, tak mě napadlo, že bych si o dva kanály rozšířil počet vstupů za babku. Jde mi ale o to, aby to nebyly hozený peníze ven z okna - nemám sice zdaleka nějaké hi-end vybavení (M-Audio Profire 2626) ale přeci jen to nechci degradovat nějakým úplným shitem. Předem děkuji za názory.

lottewerther

Příspěvek od lottewerther »

Myslím, že za tuhle cenu ti zvuk radost neudělá. Nejsmysluplnější mi přijde použít nějaký levnější, ale kvalitní multiefekt s spdif rozhraním. Například TC-electronic M300 (sám jsem ho tak dříve používal) nebo M350, Lexicon MX200 apod. Ty se dají jeté pořídit od 2000,- Kč. Musíš ale správně nastavit clockování, aby ti to nepištělo.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

A nebo z bazaru minidisk recorder, pokud ti nebudou vadit větší rozměry :idea:

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja na to používam lexicon mpx100, ten ide 44.1 khz.. povodne som tiež chcel tc m300 ale ten ide 48 khz

tu ho akurat niekto predava imho za lacno (ja som za to dal o dost viac) okrem toho je to slušný procesor
./bazar/hall-lexicon-mpx-100-t16491.html?hilit=lexicon#p290091

lottewerther

Příspěvek od lottewerther »

MPX100 je skvělý řešení. Neváhal bych, za ty peníze.

Odpovědět