Existuje nějaký levný převodníček analog stereo - S/PDIF?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ripper

Existuje nějaký levný převodníček analog stereo - S/PDIF?

Příspěvek od ripper »

Vím, že jsou na trhu mraky převodníků, které ale jsou úplně mimo mojí cenovou. Sháním nějaké malé a levné zařízení, které by dokázalo převést jeden analogový stereofonní signál na koaxiální S/PDIF, tj. výstup z analag. pultu na vstup zvukovky. Napadá vás něco? Přepokládám, že takováhle hračka, určená pro video, mi asi moc nepomůže, což?
http://www.omko.cz/?uid=5443eca5c77a126 ... AVKONVERTA

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dlho som podobne veci hladal .. a nic som nenasiel ..

to co si nalinkoval .. 550 korun .. to je podozrive .. tolko stoji len ta krabicka , bez sucastiek vnutri ..

jehlar

Příspěvek od jehlar »

nebylo by lepší (levnější) pořídit rovnou celou zvukovku - třeba externí USB???

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tu je link na to zariadenie ..

http://www.avtoolbox.com/adv2000.shtml

fakt to asi robi co ma ..

siel by som do toho

ripper

Příspěvek od ripper »

Je PCM to samé jako S/PDIF? Potřebuju to prostě zapojit do koaxiálního S/PDIF vstupu na E-Mu 1616M. Co si o tom myslíte?

nunu

Příspěvek od nunu »

Ty nemas na zvukarne analogove vstupy?Je uplne jedno jestli koupis takovyhle srackovy prevodnik nebo pouzijes li analog in na integrovane zvukarne.Zbytecne vyhozene penize dle mne.

ripper

Příspěvek od ripper »

nunu píše:Ty nemas na zvukarne analogove vstupy?Je uplne jedno jestli koupis takovyhle srackovy prevodnik nebo pouzijes li analog in na integrovane zvukarne.Zbytecne vyhozene penize dle mne.
Proboha, jakou integrovanou zvukovku? Mám E-Mu 1616M, všechny analogy jsou obsazené, potřebuju tam jen ještě dostat jeden stereosignál z mixu-nejde o nějakou srdcervoucí kvalitu...

kexik

Příspěvek od kexik »

ripper píše:Je PCM to samé jako S/PDIF? Potřebuju to prostě zapojit do koaxiálního S/PDIF vstupu na E-Mu 1616M. Co si o tom myslíte?
pcm je zvukovy format, spdif obsluzny. inak, po spdif mozes posielat bud pcm alebo data (dts atd.). ak to ma toslink/koaxial a pisu ze von ide PCM, tak je to presne to co potrebujes

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

ripper: clovece nedavno jsem resil stejny problem a jedine co jsem nasel za rozumne penize byla tahle Uliho krabka:
http://www.behringer.com/SRC2496/index.cfm?lang=eng

ripper

Příspěvek od ripper »

kexik píše:
ripper píše:Je PCM to samé jako S/PDIF? Potřebuju to prostě zapojit do koaxiálního S/PDIF vstupu na E-Mu 1616M. Co si o tom myslíte?
pcm je zvukovy format, spdif obsluzny. inak, po spdif mozes posielat bud pcm alebo data (dts atd.). ak to ma toslink/koaxial a pisu ze von ide PCM, tak je to presne to co potrebujes
Děkuji, kexik, co ty si o této krabičce myslíš?

ripper

Příspěvek od ripper »

Kermitak píše:ripper: clovece nedavno jsem resil stejny problem a jedine co jsem nasel za rozumne penize byla tahle Uliho krabka:
http://www.behringer.com/SRC2496/index.cfm?lang=eng
Kermitak: taky jsem na to už narazil, ale je to trochu jako brát na vrabce kanón, i když jen od Uliho...

Tudy

Příspěvek od Tudy »

To, o čem tu píšete, je zřejmě 16bit, ale na převod analogového signálu do PC (bez ohledu na kvalitu zvuku) by to mohlo fungovat.

Jinak mi přijde lepší koupit z druhé ruky nějakou slušnou DATku - jsou dnes za pusu
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

ripper: to co kazdy tuna... ale ak potrebujes nahrat nejaky pomocny signal, tak to spravi sluzbu. co presne chces nahravat? mozno by ti skor vyhovoval lampovy preamp od samsona... ale ten vie jeden kanal cez preamp a druhy ako nezavislu linku, cize nevie stereo. a stoji asi 100 eur

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Samson má i nějakej ultralevnej A/D. Mimo to, skoro každej digitální efektovej procesor jde používat jako A/D nebo D/A a málo lidí si to uvědomuje ;)

ripper

Příspěvek od ripper »

Dekuju moc za navrhy. Je to jen na nahravani hlavniho vystupu z mixu pri zkouskach kapely - do hlavni svernice pujde jen podklad - tak, aby se vedelo, co se to tam hralo... Zatim zrejme vychazi asi nejlip ta podivna krabicka, coz? Myslite, ze 24 bitu vubec neprichazi v uvahu?

Jeste s tou DATkou - muzete prosim kdyztak uvest nejake priklady a rozvest, na kolik by to prislo a jak moc by se to podepsalo na signalu? Dekuju!

Odpovědět