Existuje nějaký levný převodníček analog stereo - S/PDIF?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Existuje nějaký levný převodníček analog stereo - S/PDIF?

Příspěvek od ripper » 15 kvě 2007 15:19

Vím, že jsou na trhu mraky převodníků, které ale jsou úplně mimo mojí cenovou. Sháním nějaké malé a levné zařízení, které by dokázalo převést jeden analogový stereofonní signál na koaxiální S/PDIF, tj. výstup z analag. pultu na vstup zvukovky. Napadá vás něco? Přepokládám, že takováhle hračka, určená pro video, mi asi moc nepomůže, což?
http://www.omko.cz/?uid=5443eca5c77a126 ... AVKONVERTA

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 kvě 2007 15:22

dlho som podobne veci hladal .. a nic som nenasiel ..

to co si nalinkoval .. 550 korun .. to je podozrive .. tolko stoji len ta krabicka , bez sucastiek vnutri ..

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 15 kvě 2007 15:23

nebylo by lepší (levnější) pořídit rovnou celou zvukovku - třeba externí USB???

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 kvě 2007 15:24

tu je link na to zariadenie ..

http://www.avtoolbox.com/adv2000.shtml

fakt to asi robi co ma ..

siel by som do toho

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 kvě 2007 15:29

Je PCM to samé jako S/PDIF? Potřebuju to prostě zapojit do koaxiálního S/PDIF vstupu na E-Mu 1616M. Co si o tom myslíte?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 15:31

Ty nemas na zvukarne analogove vstupy?Je uplne jedno jestli koupis takovyhle srackovy prevodnik nebo pouzijes li analog in na integrovane zvukarne.Zbytecne vyhozene penize dle mne.

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 kvě 2007 15:38

nunu píše:Ty nemas na zvukarne analogove vstupy?Je uplne jedno jestli koupis takovyhle srackovy prevodnik nebo pouzijes li analog in na integrovane zvukarne.Zbytecne vyhozene penize dle mne.
Proboha, jakou integrovanou zvukovku? Mám E-Mu 1616M, všechny analogy jsou obsazené, potřebuju tam jen ještě dostat jeden stereosignál z mixu-nejde o nějakou srdcervoucí kvalitu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 kvě 2007 15:51

ripper píše:Je PCM to samé jako S/PDIF? Potřebuju to prostě zapojit do koaxiálního S/PDIF vstupu na E-Mu 1616M. Co si o tom myslíte?
pcm je zvukovy format, spdif obsluzny. inak, po spdif mozes posielat bud pcm alebo data (dts atd.). ak to ma toslink/koaxial a pisu ze von ide PCM, tak je to presne to co potrebujes

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 15 kvě 2007 15:59

ripper: clovece nedavno jsem resil stejny problem a jedine co jsem nasel za rozumne penize byla tahle Uliho krabka:
http://www.behringer.com/SRC2496/index.cfm?lang=eng

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 kvě 2007 16:00

kexik píše:
ripper píše:Je PCM to samé jako S/PDIF? Potřebuju to prostě zapojit do koaxiálního S/PDIF vstupu na E-Mu 1616M. Co si o tom myslíte?
pcm je zvukovy format, spdif obsluzny. inak, po spdif mozes posielat bud pcm alebo data (dts atd.). ak to ma toslink/koaxial a pisu ze von ide PCM, tak je to presne to co potrebujes
Děkuji, kexik, co ty si o této krabičce myslíš?

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 kvě 2007 16:04

Kermitak píše:ripper: clovece nedavno jsem resil stejny problem a jedine co jsem nasel za rozumne penize byla tahle Uliho krabka:
http://www.behringer.com/SRC2496/index.cfm?lang=eng
Kermitak: taky jsem na to už narazil, ale je to trochu jako brát na vrabce kanón, i když jen od Uliho...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 kvě 2007 16:45

To, o čem tu píšete, je zřejmě 16bit, ale na převod analogového signálu do PC (bez ohledu na kvalitu zvuku) by to mohlo fungovat.

Jinak mi přijde lepší koupit z druhé ruky nějakou slušnou DATku - jsou dnes za pusu
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 kvě 2007 17:29

ripper: to co kazdy tuna... ale ak potrebujes nahrat nejaky pomocny signal, tak to spravi sluzbu. co presne chces nahravat? mozno by ti skor vyhovoval lampovy preamp od samsona... ale ten vie jeden kanal cez preamp a druhy ako nezavislu linku, cize nevie stereo. a stoji asi 100 eur

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 kvě 2007 17:34

Samson má i nějakej ultralevnej A/D. Mimo to, skoro každej digitální efektovej procesor jde používat jako A/D nebo D/A a málo lidí si to uvědomuje ;)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 kvě 2007 19:08

Dekuju moc za navrhy. Je to jen na nahravani hlavniho vystupu z mixu pri zkouskach kapely - do hlavni svernice pujde jen podklad - tak, aby se vedelo, co se to tam hralo... Zatim zrejme vychazi asi nejlip ta podivna krabicka, coz? Myslite, ze 24 bitu vubec neprichazi v uvahu?

Jeste s tou DATkou - muzete prosim kdyztak uvest nejake priklady a rozvest, na kolik by to prislo a jak moc by se to podepsalo na signalu? Dekuju!

Odpovědět