"bídu s nouzí" Proc to prevracis ? Ja psal o tom ze v osumdesatejch letech byl uplne jinej trh, nekolika nasobne vetsi nez dnes a to je neporovnatelny. Hudba bude vzdy urcity velky mnozstvi lidi uspesne zivit, ale doba osumdesatejch let uz se jen tak opakovat nebude. V bohatejch osudesatejch letech bylo vsechno mozny.
Co se Fairlight CMI tyce, tak pro srovnani s jinou ultra drahou technikou z osumdesatejch let je krasnu paralelou firma Solid State Logic, ktera v osumdesatejch letech prodavala mesicne do studii tolik analogovejch pultu co prodava dnes sotva za celej rok!!! A to je taky moznej ukazatel jak se zmenil trh. Kdyz jsem o tomhle efektu debatoval s lidma z SSL tak rikali ze jejich studie rustu firmy ktera vychazela z uspechu osumdesatejch let se dnes absolutne nenaplnila. Nikdo necekal ze se hudba bude tak masivne kopirovat a vydavatelstvi prijdou o obrovsky penizem, takze kdyz pak vydavatelstvi maj min penez, daj min penez studiim, kdz studia maj malo penez koupej u SSL jen velmi malo pultu. Trh se zmenil digitalni technologie umoznila delat hudbu a zvuk defakto kazdy domacnosti v profi podminkach, tak SSL musela reagovat a vyrabi i levnejsi outboard analogovy i digitalni veci. SSL jsem uvedl abysme tu zustali alespon trochu u techniky:)) ....krom toho SSL je moje oblibene tema:))
osumdesata leta - SSL 4080G

.