Firewire kabely

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Fractal

Firewire kabely

Příspěvek od Fractal »

Poté co mi někdo přibral na nějaké párty firewire kabel, jsem si koupil nejlevnejsi co se da, stal me asi 70 kacek, je tenký a černý. Videl jsem ale i kabely za 250,- i vice, jediny rozdil byl ve vzhledu - ty drahsi byly tlustsi a pruhledne se stribrnym vypletem. (takovy jsem mel puvodne)

Je mozne, ze ty levne kabely jsou vice nachylnejsi napr. na vlny z mobilu, elektromagneticke zareni, ruzne jine vlneni apod. ?
K teto myslence me vedlo to, ze na dalsi party mi najednou zvukovka znicehonic vypadla... stavalo se mi to doma, jenom kdyz sem si blizko zvukovky nechal mobil, ale tedka byl hodne daleko... mam podezreni, ze za to muze ten kabel, neutahl to, je to mozne?

kexik

Příspěvek od kexik »

horsie, levne fw kabely vobec nefunguju. moj kus za 5 eur siel do smeti, vypadavala kamera. teraz pouzivam 3m hamu za 15eur a uz to celkom frci. nesetri na tom. ako vyzera dizajn je jedna vec, ale to nie je moc podstatne. kup si proste znackovy kabel za viac penazi a malo by to byt ok. aspon ja som to zobral takto

Fractal

Příspěvek od Fractal »

okej, budu muset zainvestovat :)

Settler

Příspěvek od Settler »

jj.. potvrzuju vypadavani kamer na uplne nejlevnejsich kabelech.. ne, ze by to bylo pravidlem, ale stava se to..
Neni potreba utracet tisice, ale presne jak bylo receno.. kup si proste levny, ale takovy nejaky robustnejsi kabel.. rekneme ze staci vybirat podle toho, jak je to tlusty ohebny atd..

fova

Příspěvek od fova »

Je to lehce off topic, ale prece:

Prisel mi z Ciny MP3 prehravac do auta a k nemu tenoucky USB kabel. Pripojil jsem to k pocitaci a chtel nahrnout pisnicky do prehravace a nefungovalo to. Stacilo vsak vymenit kabel za jiny, ktery jsem mel doma (podstatne tlustsi) a bez problemu to jelo.

kexik

Příspěvek od kexik »

viz skazka v topicu vedla, cme usb zvukovka spadne, ked sa zapne fantom. zahada zahadna. vysvetlenie: kakackovy kabel. ALE, moj usb kabel z historky vyssie (ten zly!!!) bol tlsty, priehladny, s tucnym tienenim a dvoma feritmi a aj TAK bol na hovno. a mam tu dve tenke usb buzirky ktore funguju jak vino. takze v hrubke, ohybnosti a podobnych volatilnych parametroch to nie celkom bude. a teraz babo rad.

Settler

Příspěvek od Settler »

Mozna by mohl pomost i kabel s feritovou civkou.. ale tezko rict no..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

potreboval bych fakt co nejspolehlivejsi kabel... tak teda zkusit tu hamu? ma nekdo jeste nejaky jiny tip?

Settler

Příspěvek od Settler »

Belkin by podle me mohl byt ok.. s feritovyma civkama jsem pri letmem klikani na googlu videl zatim jen Canon..

kexik

Příspěvek od kexik »

ja som si nie celkom isty tymi feritmi. fw idu uz slusne vf signaly a ten ferit bude len zvysovat utlm.

ripper

Příspěvek od ripper »

Fractal: pokud potrebujes opravdu to nejlepsi, tak s naprosto klidnym svedomim doporucuju kabely Unibrain. Ja bohuzel kvuli prostorovemu usporadani potrebuju od mixu k PC 10metrovy kabel (!!!). 10 m jasne prekracuje specifikaci FW, ale ten Unibrain to zvlada naprosto v pohode - nikdy by me nenapadlo, ze dam tolik penez za jeden kabel, ale ani po 2 letech toho naprosto nelituju.

boro

Re: Firewire kabely

Příspěvek od boro »

Z vlastnej skusenosti potvrdzujem, ze je to loteria. Pri inych kablikoch [pise kablikovy kral] sa mi stalo, ze ani vysoka cena nie je zarukou.
Mimochodom.. zo zvukovky mi ide 6pin, do laptopu 4pin firewire. TO JE ZLE?
Uz som oznamil svojej priatelke, ze potrebujem novy kablik.
Mozno sa to tu uz riesilo, ale nenasiel som to.

Odpovědět