Groover / sampler bez notebooku?
-
Groover / sampler bez notebooku?
Caute,
rad by som vyuzil pady pri DJingu, ale nepouzivam notebook... Mozete mi poradit, ktory vybrat?
Zaujal ma AKAI-MPC-500, ale neviem ci to nie je prilis komplikovane...
Alebo Akai XR20? Kazdopadne chcem kvalitu, nech mi to vydrzi no som v tomto novacik.
Poradte, dik
rad by som vyuzil pady pri DJingu, ale nepouzivam notebook... Mozete mi poradit, ktory vybrat?
Alebo Akai XR20? Kazdopadne chcem kvalitu, nech mi to vydrzi no som v tomto novacik.
Poradte, dik
Re: Groover / sampler bez notebooku?
Tak hlavne su to v prvom rade dve uplne odlisne zariadenia. MPC je kompletne pracovisko som samplerom a sequencerom. XR-20 je zase v podstate automaticky bubenik prcujuci len s internymi zvukmi bicich. Kde mas uz nejake hotove sady a paterny s ktorymi mozes ihned zacat skladat bici track. Tieto sady aj paterny mozes samozrejme editovat resp vytvarat nove. V pripade sad, ale len z internych zvukov...ine tam nedostanes. Takze v tvojom pripade by som zrejme isel do toho MPC kedze chces robit bez notasu...
-
Aha, uz chapem ten rozdiel... ano, urcite by som tam chcel pridavat vlastne sample / tracky cez USB.
A mam pozriet aj ine modely alebo AKAI-MPC-500 je primerana cenou / funkciami? (pozeram, ze vela samostatnych samplerov okrem AKAI nie je...)
dakujem
A mam pozriet aj ine modely alebo AKAI-MPC-500 je primerana cenou / funkciami? (pozeram, ze vela samostatnych samplerov okrem AKAI nie je...)
dakujem
Hlavne teda ak chces kupovat funglovku tak uz ani nemas na vyber....AKAI uz nechal v ponuke len MPC-500....takze ine MPC uz kupis len ak niekomu este lezi na sklade. A co sa tyka konkurencneho produktu tak je to podobne...
otaza je co PRESNE chces s takym samplerom robit .. kedze si zacal s MPC500 vs SR20 tak odhadujem ze si niesi zatial celkom presne isty co ten-ktory hw vie a mozno ani presne co vsetko s tym chces robit ... ak to ma byt sucast DJ-inngu, predpkladam ze ti ide o to trebars pocas hrania si do toho nasamplovat nejaky looop ten potom zaloopovat a nechat hrat.. pripadne efektovat..
mozno by ti uplne stacilo nieco ako toto :
http://www.korg.com/kaosspadquad
to zvlada 4 stopy sucasne prehravat ak sa nemylim - to je pri DJ-ingu klasickom az az ..
ked som kedysi mal take semi-live ze som mixoval vlastne tracky z traktoru a do toho improvizoval na nejaky synth klaves tak starsi kaoss pad som mal presne pichnuty este pred mixom a pouzval ho na taketo veci .. takze - mozno je to zrovna to co hladas
mozno by ti uplne stacilo nieco ako toto :
http://www.korg.com/kaosspadquad
to zvlada 4 stopy sucasne prehravat ak sa nemylim - to je pri DJ-ingu klasickom az az ..
ked som kedysi mal take semi-live ze som mixoval vlastne tracky z traktoru a do toho improvizoval na nejaky synth klaves tak starsi kaoss pad som mal presne pichnuty este pred mixom a pouzval ho na taketo veci .. takze - mozno je to zrovna to co hladas

kaoss pad quad je iba efektor, to nevie prehravat sample
- ReaktoplazmAR
ja by som to riešil samplerom a kontrolerom:
http://www.midi.cz/inzerat/87741/sampler-yamaha-a-3000/
+
http://www.midi.cz/inzerat/125807/edirol-pcr-300/
http://www.midi.cz/inzerat/87741/sampler-yamaha-a-3000/
+
http://www.midi.cz/inzerat/125807/edirol-pcr-300/
charonme: jasne ze vie.. sak ma normlane 4 sloty to ma .. vies si do kazdeho nasamplovat co ti prave ide do IN alebo nahrat sampel z SDkarty .. to uz Kaoss Pad 3 vedel (mal som ho) .. rozdiel je v tom ze trojka vedela len 1 efekt naraz kdezto Quad vie 4 efekty naraz - nie som si isty ci pri prehravani samplov z tyc h4 slotov vie vie na kazdy slot iny efekt aplikovat alebo len vsetky mixne do kopy a na to vysledne 4 efekty hodi - treba pozriet manual ..
reaktoplazm: problem je ze tieto sampelry su prilis komplexna a zlozita vec pre DJ-a .. pre ucely DJ-ingu vacsinou pravze tereba co najedndoduchsiu intuitivnu vec... ktoru dovlecies na stage, zapojis povedzme medzi gramex (alebo cdplaer) a mix a ides .. nic moc extra nematuruejs nad tym.. hovorim z vlastnej skusenosti cim menej zlozitosti mas na stage tym lepsie ..
preto zavisi od toho co presne chce robit - ak saplovat a loopovat urcite pasaze prave hrajuceho tracku - potom KPQ alebo podobne zariadenie je urcite lepsie nez klasicky sampler .. na druhej strane ak si chce doma popripravoat nejake kratsie loopy ci dokonca single-shot zvuky a tie potom pustat ako dalsi zdroj zvukov k playerom (paralelne s nimi), potom ozaj napriklad ten MPC500 je idealna volba - pripadne nieco od BOSS (SP-505 alebo nieco podobne, pripadne Korg Electribe ESX - ale pozor tam len tu novsiu verziu s SD kartou)
reaktoplazm: problem je ze tieto sampelry su prilis komplexna a zlozita vec pre DJ-a .. pre ucely DJ-ingu vacsinou pravze tereba co najedndoduchsiu intuitivnu vec... ktoru dovlecies na stage, zapojis povedzme medzi gramex (alebo cdplaer) a mix a ides .. nic moc extra nematuruejs nad tym.. hovorim z vlastnej skusenosti cim menej zlozitosti mas na stage tym lepsie ..
preto zavisi od toho co presne chce robit - ak saplovat a loopovat urcite pasaze prave hrajuceho tracku - potom KPQ alebo podobne zariadenie je urcite lepsie nez klasicky sampler .. na druhej strane ak si chce doma popripravoat nejake kratsie loopy ci dokonca single-shot zvuky a tie potom pustat ako dalsi zdroj zvukov k playerom (paralelne s nimi), potom ozaj napriklad ten MPC500 je idealna volba - pripadne nieco od BOSS (SP-505 alebo nieco podobne, pripadne Korg Electribe ESX - ale pozor tam len tu novsiu verziu s SD kartou)
KP quad nema slot na SD kartu a z oblasti samplovania a loopovania je toto asi tak vsetko co to vie:
zdroj signalu (cela ta pesnicka) ide odniekadial inakadial do vstupu KPquad
"loopovanie" je jeden z tych styroch efektov na ktory sa potom daju aplikovat dalsie tri:
"loopovanie" je jeden z tych styroch efektov na ktory sa potom daju aplikovat dalsie tri:
Loopovat 4 tracky audia vie Kaossilator 3
fuha tak pardon.. mal som za to ze Quad je evolucne dalsia generacia po KP3 takze som predpokladal ze bude vrdiet to iste co kp3 ..
-
Ja sa v tom sice nejak nevyznam, ale nie je to tak davno co firma akai predstavila sampler akai mpx8 obsahuje 8padov a je aj na sd karty, je maly prakticky a dost lacny v nemecku som hovidel len za 99e
myslim ze sa da vyuzit aj ako midi controller, ale normalne sa vyuziva samostatne
audiozone ho nedavno aj recenzoval.
myslim ze sa da vyuzit aj ako midi controller, ale normalne sa vyuziva samostatne
audiozone ho nedavno aj recenzoval.
ja osobne doporucujem Roland SP-404SX, toto je velmi popularna masina
pouzita sa da kupit aj za £200
kludne sa opytat co treba, na youtube je tiez milion videi
http://www.rolandus.com/products/details/1038
pouzita sa da kupit aj za £200
kludne sa opytat co treba, na youtube je tiez milion videi
http://www.rolandus.com/products/details/1038
Ak beriem v uvahu, ze si v tomto druhu HW novacik, (neviem ako s DJingom), stale mi vychadza, ze pre teba je naj laptom + midi kontroler.DJ Philipee píše:Caute,
Poradte, dik
Vsetky samplery/pad kontrolery co tu boli spomenute su fajn. Ale podla toho co pises... najjednoduchsim a najefektivnejsim riesim pre teba bude naozaj laptop + midi kontroler (padovy alebo kombinacia pad/knob). Jedna vec je, co by si "rad vyuzil", druha na ake "vedlajsie ucinky" samostatneho HW samplera by si narazil. Nahravanie samplov, efektovanie, atd.
Ludia co ti tu nalinkovali vselijake mozne HW varianty, maju s nimi bohate skusenosti a pre nich jednoduchy ukon ako nahratie sampla je hracka, pre novacika to zacne byt po euforii z kusu zeleza otravne.