Groover / sampler bez notebooku?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
DJ Philipee
Příspěvky: 37
Registrován: 02 říj 2012 09:11

Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od DJ Philipee » 14 říj 2013 11:47

Caute,

rad by som vyuzil pady pri DJingu, ale nepouzivam notebook... Mozete mi poradit, ktory vybrat?

Zaujal ma AKAI-MPC-500, ale neviem ci to nie je prilis komplikovane...
Alebo Akai XR20? Kazdopadne chcem kvalitu, nech mi to vydrzi no som v tomto novacik.


Poradte, dik

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od hubert » 14 říj 2013 12:37

Tak hlavne su to v prvom rade dve uplne odlisne zariadenia. MPC je kompletne pracovisko som samplerom a sequencerom. XR-20 je zase v podstate automaticky bubenik prcujuci len s internymi zvukmi bicich. Kde mas uz nejake hotove sady a paterny s ktorymi mozes ihned zacat skladat bici track. Tieto sady aj paterny mozes samozrejme editovat resp vytvarat nove. V pripade sad, ale len z internych zvukov...ine tam nedostanes. Takze v tvojom pripade by som zrejme isel do toho MPC kedze chces robit bez notasu...

DJ Philipee
Příspěvky: 37
Registrován: 02 říj 2012 09:11

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od DJ Philipee » 14 říj 2013 12:41

Aha, uz chapem ten rozdiel... ano, urcite by som tam chcel pridavat vlastne sample / tracky cez USB.

A mam pozriet aj ine modely alebo AKAI-MPC-500 je primerana cenou / funkciami? (pozeram, ze vela samostatnych samplerov okrem AKAI nie je...)

dakujem

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od hubert » 14 říj 2013 12:59

Hlavne teda ak chces kupovat funglovku tak uz ani nemas na vyber....AKAI uz nechal v ponuke len MPC-500....takze ine MPC uz kupis len ak niekomu este lezi na sklade. A co sa tyka konkurencneho produktu tak je to podobne...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od dendy » 14 říj 2013 13:43

otaza je co PRESNE chces s takym samplerom robit .. kedze si zacal s MPC500 vs SR20 tak odhadujem ze si niesi zatial celkom presne isty co ten-ktory hw vie a mozno ani presne co vsetko s tym chces robit ... ak to ma byt sucast DJ-inngu, predpkladam ze ti ide o to trebars pocas hrania si do toho nasamplovat nejaky looop ten potom zaloopovat a nechat hrat.. pripadne efektovat..

mozno by ti uplne stacilo nieco ako toto :
http://www.korg.com/kaosspadquad

to zvlada 4 stopy sucasne prehravat ak sa nemylim - to je pri DJ-ingu klasickom az az ..

ked som kedysi mal take semi-live ze som mixoval vlastne tracky z traktoru a do toho improvizoval na nejaky synth klaves tak starsi kaoss pad som mal presne pichnuty este pred mixom a pouzval ho na taketo veci .. takze - mozno je to zrovna to co hladas :)

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od charonme » 14 říj 2013 14:01

kaoss pad quad je iba efektor, to nevie prehravat sample


Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od dendy » 14 říj 2013 15:06

charonme: jasne ze vie.. sak ma normlane 4 sloty to ma .. vies si do kazdeho nasamplovat co ti prave ide do IN alebo nahrat sampel z SDkarty .. to uz Kaoss Pad 3 vedel (mal som ho) .. rozdiel je v tom ze trojka vedela len 1 efekt naraz kdezto Quad vie 4 efekty naraz - nie som si isty ci pri prehravani samplov z tyc h4 slotov vie vie na kazdy slot iny efekt aplikovat alebo len vsetky mixne do kopy a na to vysledne 4 efekty hodi - treba pozriet manual ..

reaktoplazm: problem je ze tieto sampelry su prilis komplexna a zlozita vec pre DJ-a .. pre ucely DJ-ingu vacsinou pravze tereba co najedndoduchsiu intuitivnu vec... ktoru dovlecies na stage, zapojis povedzme medzi gramex (alebo cdplaer) a mix a ides .. nic moc extra nematuruejs nad tym.. hovorim z vlastnej skusenosti cim menej zlozitosti mas na stage tym lepsie ..

preto zavisi od toho co presne chce robit - ak saplovat a loopovat urcite pasaze prave hrajuceho tracku - potom KPQ alebo podobne zariadenie je urcite lepsie nez klasicky sampler .. na druhej strane ak si chce doma popripravoat nejake kratsie loopy ci dokonca single-shot zvuky a tie potom pustat ako dalsi zdroj zvukov k playerom (paralelne s nimi), potom ozaj napriklad ten MPC500 je idealna volba - pripadne nieco od BOSS (SP-505 alebo nieco podobne, pripadne Korg Electribe ESX - ale pozor tam len tu novsiu verziu s SD kartou)

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od charonme » 14 říj 2013 16:28

KP quad nema slot na SD kartu a z oblasti samplovania a loopovania je toto asi tak vsetko co to vie: zdroj signalu (cela ta pesnicka) ide odniekadial inakadial do vstupu KPquad


"loopovanie" je jeden z tych styroch efektov na ktory sa potom daju aplikovat dalsie tri:

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od hubert » 14 říj 2013 17:05

Loopovat 4 tracky audia vie Kaossilator 3

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od dendy » 14 říj 2013 17:39

fuha tak pardon.. mal som za to ze Quad je evolucne dalsia generacia po KP3 takze som predpokladal ze bude vrdiet to iste co kp3 ..

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od charonme » 14 říj 2013 17:45

:)

peterslaby
Příspěvky: 67
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od peterslaby » 14 říj 2013 22:09

Ja sa v tom sice nejak nevyznam, ale nie je to tak davno co firma akai predstavila sampler akai mpx8 obsahuje 8padov a je aj na sd karty, je maly prakticky a dost lacny v nemecku som hovidel len za 99e
myslim ze sa da vyuzit aj ako midi controller, ale normalne sa vyuziva samostatne
audiozone ho nedavno aj recenzoval.

stamina
Příspěvky: 74
Registrován: 04 lis 2008 22:16

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od stamina » 18 říj 2013 00:28

ja osobne doporucujem Roland SP-404SX, toto je velmi popularna masina
pouzita sa da kupit aj za £200
kludne sa opytat co treba, na youtube je tiez milion videi

http://www.rolandus.com/products/details/1038

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Groover / sampler bez notebooku?

Příspěvek od tomy45 » 18 říj 2013 09:14

DJ Philipee píše:Caute,

rad by som vyuzil pady pri DJingu, ale nepouzivam notebook... Mozete mi poradit, ktory vybrat?
Zaujal ma AKAI-MPC-500, ale neviem ci to nie je prilis komplikovane...
Alebo Akai XR20? Kazdopadne chcem kvalitu, nech mi to vydrzi no som v tomto novacik.
Poradte, dik
Ak beriem v uvahu, ze si v tomto druhu HW novacik, (neviem ako s DJingom), stale mi vychadza, ze pre teba je naj laptom + midi kontroler.
Vsetky samplery/pad kontrolery co tu boli spomenute su fajn. Ale podla toho co pises... najjednoduchsim a najefektivnejsim riesim pre teba bude naozaj laptop + midi kontroler (padovy alebo kombinacia pad/knob). Jedna vec je, co by si "rad vyuzil", druha na ake "vedlajsie ucinky" samostatneho HW samplera by si narazil. Nahravanie samplov, efektovanie, atd.
Ludia co ti tu nalinkovali vselijake mozne HW varianty, maju s nimi bohate skusenosti a pre nich jednoduchy ukon ako nahratie sampla je hracka, pre novacika to zacne byt po euforii z kusu zeleza otravne. :wink:

Odpovědět