Hard SID PCI

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 06 kvě 2008 12:28

no ja priblizne vim, co jde a ne... nicmene hardSID pry umi kontrolovat vsechny registry SIDu, tim padem by tam melo jit udelat vse, co je mozne. to, ze nektery veci nebude podporovat to VSTicko je sice zasadni, ale ten novy hardSID aspon po hw strance umi vyuzit ten cip na sto procent... ale klidne me vyved z omylu, ja se poucim rad...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 13:57

nooly : nechcem vam kazit radost .. v kazdom pripade je to fajn zabavka :) .. mna len skutocne zaujima , ci z toho ide aj nieco viac ako to "pidlikanie" v hrach .. atomix hovori ze aj hej .. zaujimave ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 06 kvě 2008 15:50

no já posuzuju co uí ten VSTi klient, tedy to čím to budu editovat. btw. na poště mám balíček z Maďarska ... takže už možná dnes večer ... :) bude pidliky pidliky ....

2 Pytkin. někde mám doma mp3 dema z Elektron SID Station myslím, že jsou někde na webu i ke stažení a to opravdu není o pidlikání, ale je to hodně syrový elektronický zvuk (a ten stojí na to 6xxx čipu)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 06 kvě 2008 20:19

Tady bych si dovolil pro inspiraci kratky videoklip, demonstrujici něco málo možností 4x SID + control surface:

http://youtube.com/watch?v=FrgdErwTJ5o



A takto vypada bassline alá TB303 s jednim SIDem:

http://youtube.com/watch?v=GXTdSoNGsHY

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 20:56

MSK : jo .. ta prva ukazka je celkom fajn ..

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 07 kvě 2008 09:32

pytkin ja to chapu, pro cloveka, ktery se SIDem nikdy neprisel do styku se to jevi jako pomerne draha a ne uplne pekne znejici zalezitost, ale pro nas je to zalezitost srdecni, ja sem na tom zvuku do jisty miry zavislej.

btw. dostal sem mail, ze je moje zasilka na ceste, tak se to snad neztrati... a.tom.x sem ani nepise, tak predpokladam, ze doma provozuje hardSID orgie =)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 07 kvě 2008 10:46

ne ne nestihnul jsem dojit na postu takze nejdriv po nedeli ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 kvě 2008 12:09

a.tom.x: no tak to by stalo za uvahu se tam vloupat... jak muzes vydrzet do pondelka? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 07 kvě 2008 12:41

Mam i jine nove hracky ... ;) stejne budu o vikendu montovat novy stojan na klavesy made by IKEA.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 07 kvě 2008 23:38

Tak jsem to nakonec stihnul mam to doma ... no a prvni dojmy ... papírová krabice Maďarská pošta v ní malá plechová krabička (žádnej půl rack jak jsem si přál), 2 pytlíčky resp. dva kousky papíru sešité sešívačkou popsané propiskou ... capacitors for 6581 a 8580, žádnej kabel, žádnej adaptér .... no nepředali se panáčkové, celkově dost amatérský dojem.

Montáž MOS SID bez problémů. je to popsané v manuálu na webu.

Zatím jsem to poslouchal jenom na sluchátka do mp3 přehrávače s notebookem, kde mám nějakej free sequencer se kterým se nedá rozumně dělat. Zvukově velmi OK (8580), ale nemám teď po ruce klávesnici abych si zahrál. Velmi pevné leady se mi zdají zatím. Ten sequencer neumí presety tak jsem si jenom programoval. Uvidím o víkendu budu testovat ve studiu.

VSTi ovladač bohužel dost špatně. Nepochopím proč někdo dělá plugin, který má všechny neřesti digitálního synťáku tj. listování v menu jako na displeji (hlavně naprosto nešťastné vybírání editovaného oscilátoru na v pop-up menu - proč? - zdlouhavé a otravné)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 10 kvě 2008 23:16

tak v patek mi prisel hardSID, do ktereho jsem plugnul dva moje 8580 cipy... zasilka byla stejne jako ta u a.tom.x velice spartanska, chybel usb kabel i adapter, ktery jsem dokoupil asi za ctyri kila v elektru. po zvukove strance si opravdu neni na co stezovat, hraje to jak ma, programky winVICE i ACID64 bezi prekrasne...

narozdil od a.tom.x jsem ale celkem spokojeny i s tim VSTickem, hezky se mi to editujem, pri trose trpelivosti se clovek dobere pozadovaneho vysledku... mno uz se nemuzu dockat na ty zvuky a hlavne predevsim nove tunesky... =)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 11 kvě 2008 10:15

Chlapi blahopřeju!!!
...a doufám, že se brzo dočkáme nějaké vaší tvorby postavené na hardSIDech :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 11 kvě 2008 10:41

Ja jsem s tim VSTi opravdu nespokojenej. Pokud budu listovat v presetech tak proc ne, ale delat zvuky od nuly, to se clovek ucvaka mysi do bezvedomi.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 12 kvě 2008 09:09

taky mi stve to roletovy reseni mnoha veci (SID#, OSC#, u vyberu LFO atd mi to nevadi, kdyby to vrazili primo na interface, asi bych se v tom ztracel...), ale i tak me klikani zvuku bavi, uz jsem jich par udelal, kdyz jich bude aspon padesat, tak trebas udelam vlastni banku =)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 kvě 2008 09:15

No presne u modulacni matrice to chapu, ale proc nedaji vyber oscilatoru pod tlacitko nechapu + treba kopirovani nastaveni oscilatoru by dost pomoho. Volba SID cipu na roletce az tak nevadi, ale oscilator je fakt blbe.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět