High end 2ch AD
High end 2ch AD
Zdravím,
uvažuji výhledově o koupi kvalitního převodníku na záznam stereo signálu z analogového pultu.
chci zachovat co nejvíc výhody OTB mixu v co nejvyšší kvalitě.
Cena za 2 kanály cca 15tis.
Uvažoval jsem o Lavry BlackAD 10 nebo Mytek Stereo Digital 96.
Moc se v této high-end sekci převodníků neorinetuji.
Co byste doporučili?
Díky
-
P.S. ideální by bylo řešení, které lze časem upgradovat i o DA - tak aby to byl komplet stereo set AD DA.
uvažuji výhledově o koupi kvalitního převodníku na záznam stereo signálu z analogového pultu.
chci zachovat co nejvíc výhody OTB mixu v co nejvyšší kvalitě.
Cena za 2 kanály cca 15tis.
Uvažoval jsem o Lavry BlackAD 10 nebo Mytek Stereo Digital 96.
Moc se v této high-end sekci převodníků neorinetuji.
Co byste doporučili?
Díky
-
P.S. ideální by bylo řešení, které lze časem upgradovat i o DA - tak aby to byl komplet stereo set AD DA.
Re: High end 2ch AD
Tak to muzes u lavry blue --- ted jenom otazka jestli ho nekde z druhy ruky sezenes za 15 tis (case s AD modulem a clock modulem).
Jako (aspon pro me) zajimava alternativa ja Lucid 88192, kterej sice neni uplne lavry, ale rozdily sou spis vec vkusu nez objektivne - horsi/lepsi. Prodavaj se z druhy ruky casto dost levne, protoze byly pribaleny k nejakejm rendrovacim resenim pro vizualni lidi. Nejlepsi na nich je to, ze za cca $1100-1200 (plus dph+clo) muzes mit 8in 8out a to este pripojitelny po adatu nebo aes/ebu.
Pred casem sem si vyzkousel co udela kdyz output zapojim do inputu u obou (lavry a lucidu), abych vedel jak s tema prevodnikama zachazet a jaky ukoly smerovat kam. Nenechal sem si to pro sebe a nazor si muzes udelat sam http://www.gearslutz.com/board/gear-sho ... 192-a.html .
Jako (aspon pro me) zajimava alternativa ja Lucid 88192, kterej sice neni uplne lavry, ale rozdily sou spis vec vkusu nez objektivne - horsi/lepsi. Prodavaj se z druhy ruky casto dost levne, protoze byly pribaleny k nejakejm rendrovacim resenim pro vizualni lidi. Nejlepsi na nich je to, ze za cca $1100-1200 (plus dph+clo) muzes mit 8in 8out a to este pripojitelny po adatu nebo aes/ebu.
Pred casem sem si vyzkousel co udela kdyz output zapojim do inputu u obou (lavry a lucidu), abych vedel jak s tema prevodnikama zachazet a jaky ukoly smerovat kam. Nenechal sem si to pro sebe a nazor si muzes udelat sam http://www.gearslutz.com/board/gear-sho ... 192-a.html .
V pohledu cena/výkon 2ch je asi opravdu zdaleka nejlepší alternativa Lavry Black (začít AD, doplnit na DA později - též i jako 1U rack unit). Zní to podstatně lépe než všechny převodníky v nižší nebo srovnatelné cenové kategorii, má univerzální propojení a další zvukové možnosti. Lépe znějící převodníky jsou pak už cenově někde úplně jinde. Podle mých zkušeností Mytek nezní tak dobře (je trochu navýškovaný) a výrobní kvalita a servis jsou trošku jinde než bychom očekávali. Další známé převodníky (RME, MOTU, Lucid) nepřinesou až tak výrazný zvukový posun jako Lavry. Lavry Blue je taky OK, ale je to starší design a pokud člověk potřebuje jen 2 kanály AD DA, je to asi i zbytečné ...
- ECSON WALDES
- Profesionál
LUCID 88192 je skvelej AD DA. Navic pouzitej ho clovek koupi za uzasnou cenu ktera je proti jeho porizovaci cene vic nez vyhodna. Pouzitej se v prumeru pohybuje kolem 25-35, nabidka je ruznoroda.
ve studiu LUCID 88192 pouzivam vedle dalsich prevodniku a zni skvele. Je to profi masina, ne hobby rada prevodniku jako Motu nebo RME (coz se ivo snazil podsunout.c) Nevyhodou LUCID je ze neni prilis rozsirenej a ne kazdej tuhle znacku zna, coz mu trosku srazi cenu .. ale o to lip kdyz ho nekdo chce koupit pouzitej ! : ) prcka Lavry Black bych si osobne nikdy nekoupil, protoze to je produkt kterej se chce tvarit jako HiEnd ale HiEnd stejne neni at uz formatem tak designem. Navic pro nekoho kdo nechce investovat vetsi peniz za jedno maly stereo, taky bych se hodne oblizel po sekaci a neutracel za nejakej novej kus. Pokud chces Lavry, tak hledej spi Lavry Blue, ten nestoji moc, jeho zvuk neurazi a sekac je sehnatelnej levne. Za 15 Jirko kazdopadne neco opravdu natolik kvalitniho aby to za nejakou investici stalo bohuzel neporidis. To je nutny brat v potaz. Mozna bejt tebou pockam a dosetrim na neco poradnyho co ti nejakej patek uz vydrzi, pokud chces mit pro prevod neco opravdu dobryho. Ale otazka jestli takova investice dava smysl a ten rozdil se ti vyplati. (Snad se ivo nezlobis, ze nepodporuju tvoji snahu prodat tu to, co mas ve svoji nabidce).
ve studiu LUCID 88192 pouzivam vedle dalsich prevodniku a zni skvele. Je to profi masina, ne hobby rada prevodniku jako Motu nebo RME (coz se ivo snazil podsunout.c) Nevyhodou LUCID je ze neni prilis rozsirenej a ne kazdej tuhle znacku zna, coz mu trosku srazi cenu .. ale o to lip kdyz ho nekdo chce koupit pouzitej ! : ) prcka Lavry Black bych si osobne nikdy nekoupil, protoze to je produkt kterej se chce tvarit jako HiEnd ale HiEnd stejne neni at uz formatem tak designem. Navic pro nekoho kdo nechce investovat vetsi peniz za jedno maly stereo, taky bych se hodne oblizel po sekaci a neutracel za nejakej novej kus. Pokud chces Lavry, tak hledej spi Lavry Blue, ten nestoji moc, jeho zvuk neurazi a sekac je sehnatelnej levne. Za 15 Jirko kazdopadne neco opravdu natolik kvalitniho aby to za nejakou investici stalo bohuzel neporidis. To je nutny brat v potaz. Mozna bejt tebou pockam a dosetrim na neco poradnyho co ti nejakej patek uz vydrzi, pokud chces mit pro prevod neco opravdu dobryho. Ale otazka jestli takova investice dava smysl a ten rozdil se ti vyplati. (Snad se ivo nezlobis, ze nepodporuju tvoji snahu prodat tu to, co mas ve svoji nabidce).
Zvukovej rozdil mezi lucidem (bavime se o 88192 zadnej jinej neznam) a lavry je irelevantni jakmile sahnes na ekvalizer nebo kompresor nebo o .2dB zesilis savli na mixu. Kdyby to bylo o tom, ze lavry black ad bude stat 25000/8=3000kc, tak je ta debata nekde uplne jinde. Na tu 88192 se muzes koukat jako na vec, kde oproti back AD dostanes za stejnou cenu navic 8DA a 6AD aniz bys delal kompromis s kvalitou (dle meho skromneho nazoru / novy to stoji nekde tesne pod $3000). Samozrejme prichazis o veci jako volume kolecko a sluchatkovej vystup na lavry DA. Ale na to ti zbydou penize stejne vrchovate.
Pri lucide 88192 ziskavas este paradny digitalny patchbay analog<->adat<->aes/ebu
Lucid som mal v praci aj predchadzajuci model 8824, kery bol celkom o hovne...
Lucid som mal v praci aj predchadzajuci model 8824, kery bol celkom o hovne...
Jirko, v pohodě, nemám opravdu zapotřebí nic "podsouvat", dělím se v tomto případě jen o své zkušenosti z hlediska uživatele a zároven i toho, kdo v tomto směru dost během let zkoumal a podrobně zkoušel a testoval leccos ... (od low end Apogee Rosetty až po top DAD AX-24, Prism apod.).ECSON WALDES píše: prcka Lavry Black bych si osobne nikdy nekoupil, protoze to je produkt kterej se chce tvarit jako HiEnd ale HiEnd stejne neni at uz formatem tak designem. Navic pro nekoho kdo nechce investovat vetsi peniz za jedno maly stereo,
Jen skromná otázka: ty sám jsi Lavry Black AD DA používal, zkoušel, testoval ? (že jsi dospěl k závěru že je to ne-hi end - formátem (?) a designem). To by mě opravdu zajímalo

Pokud za hi end považujeme převodníky jako Prism, Meitner, DAD, Forssell apod., Lavry Black/Blue skutečně v této třídě hi endu není (ani cenově). Ale pořád zní (podle mých uší a uší mnoha dalších uživatelů ve světě) trošku jinde než třeba Apogee apod. a zhruba na stejné úrovni jako CS HEDD ... (tam už je to spíš věc vkusu).
Myslím že pro člověka, který potřebuje skutečně pouze 2 kanály, není kompromisní multikanál nějakou výhrou ... (je to pak spíš supermarketový pocit 3 za cenu 2 se slevou - no nekupte to, i když to nepotřebujete

Naposledy upravil(a) Ivo dne 21 srp 2011 16:17, celkem upraveno 1 x.
Musí se k němu totiž dokoupit držák do racku a pak už z něho bude HiEnd.ECSON WALDES píše:prcka Lavry Black bych si osobne nikdy nekoupil, protoze to je produkt kterej se chce tvarit jako HiEnd ale HiEnd stejne neni at uz formatem tak designem.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
A abych si prisadil kup si SSL Alphalink a dobrej clock- vyjde ti to nejlepe penezne i kvalitativne za kanal:)
Jinak z vlastni zkusenosti:
Mytek se mi libil hodne--
Lavry jeste vic
Lucid jsem neslysel
Apogee --jsem prodal
Forsell nejlepsi
Jinak z vlastni zkusenosti:
Mytek se mi libil hodne--
Lavry jeste vic
Lucid jsem neslysel
Apogee --jsem prodal
Forsell nejlepsi
Naposledy upravil(a) carloff dne 21 srp 2011 16:30, celkem upraveno 1 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
Az na to ze 88192 neni kompromisni vzhledem k Lavry... a neznam studio, kde by se vic vstupu/vystupu nehodilo (vzlast kdyz de o michaci studio).Myslím že pro člověka, který potřebuje skutečně pouze 2 kanály, není kompromisní multikanál nějakou výhrou ...
SSL je samozrejme kral kdyz se koukas na cenu za kanal. Nikdy sem ho ale neslysel a uz to chce vysolit vic penez nez za lucid (tech kanalu je tam fakt hodne

a realne s clockem od Nunu mi to SSL hraje stejne dobre jako Lavry
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
Mluvíš o Lavry Blue ... což je relativně starý design. Black je zvukově už trošinku výš (měl jsem svého času vedle sebe Blue i Black ...)matucha píše: Az na to ze 88192 neni kompromisni vzhledem k Lavry...
diky za postřehy.
všechno je to cenově o dost výš, než je pro mě v tuto chvíli smysluplný...
skutečně nepotřebuji více kanálů. 16 na ZEDR16 + patchbay mi bohatě stačí.
lavry black je i tak cenově docela vysoko. leda z druhý ruky
-
spíše skutečně hledám pouze dva kanály AD ( popř. i DA).
ale i tak se po Lucidu budu koukat
zdá se to jako dobrá investice.
-
a není ještě něco jinýho, co je kvalitou výš než RME apod. a má to jen dva kanály?
všechno je to cenově o dost výš, než je pro mě v tuto chvíli smysluplný...
skutečně nepotřebuji více kanálů. 16 na ZEDR16 + patchbay mi bohatě stačí.
lavry black je i tak cenově docela vysoko. leda z druhý ruky
-
spíše skutečně hledám pouze dva kanály AD ( popř. i DA).
ale i tak se po Lucidu budu koukat

zdá se to jako dobrá investice.
-
a není ještě něco jinýho, co je kvalitou výš než RME apod. a má to jen dva kanály?
Tak potom snad jedině Mytek ...
To je dost akademicka debata... hejbnes eq, savli a rozdil je paaa paaa. Ale nepotrebuju te presvecovat ani nikoho tady.
Koukal sem se na tazatelovo vybaveni:
A je to dost zvlastni smesice v tech prevodnicich. Nevim nakolik fachaj protooly s fireface a jak tam zapada m-audio. Mit ale misto jednoho stereo lavry AD, 8 kanalu ADDA mi v ramci celyho procesu dela vetsi rozdil (lepsi prevodniky na vic veci uz od nahravani).
Zbavil bych se mackie big knobu a zamyslel se nad mikrakama - v nich vidim nejvetsi slabinu. Je opravdu jedno jestli pak takovej signal projde nakonci skrz rme/digidesign nebo maitnera.
Koukal sem se na tazatelovo vybaveni:
AD/DA
ProTools HD 7 + SyncMaster
RME Fireface 800
M-Audio Fireware 410
Monitory
Event ASP8
Event TX8 – 5ks – 5.1 setup
Event Subwoofer
Behringer MS16
Preampy
JLM Audio BabyAnimal – 2 discreet FET kanály, impedance variable
SSL – 4kanály, variable 2nd/3rd harmonic
TLA Ivory 5021 – 2 TUBE kanály + EQ + kompresor + limiter
Focusrite Octopre – 8 kanálů
Rme Fireware 800 – 4 kanály
Mikrofony
Rode K2
Rode NT1000
Joemek
Shure SM58
Shure SM57
Bayerdynamic Drumset
Senheiser wireless
Tools
Mackie BIGKnob
A je to dost zvlastni smesice v tech prevodnicich. Nevim nakolik fachaj protooly s fireface a jak tam zapada m-audio. Mit ale misto jednoho stereo lavry AD, 8 kanalu ADDA mi v ramci celyho procesu dela vetsi rozdil (lepsi prevodniky na vic veci uz od nahravani).
Zbavil bych se mackie big knobu a zamyslel se nad mikrakama - v nich vidim nejvetsi slabinu. Je opravdu jedno jestli pak takovej signal projde nakonci skrz rme/digidesign nebo maitnera.