HW efekt... propojeni s DAW
HW efekt... propojeni s DAW
Ahoj, mam FL studio, kartu Focusrite scarlet 2i2 (dva vstupu a dva vystupy, mono).Zajimalo by me jak postupovat, pokud budu chtit pouzit jakykoliv hardwarovy efekt???
Brooklyn mi uz v jedne diskuzi naznacil, ze zapojim vystup do vstupu skrze hw.Budu moct ale slyset master, pokud vystupy pro repraky pouziju pro efektovanoun stopu???Bude to chtit nejspis vice kanalovou zvukovku, ze ???
Brooklyn mi uz v jedne diskuzi naznacil, ze zapojim vystup do vstupu skrze hw.Budu moct ale slyset master, pokud vystupy pro repraky pouziju pro efektovanoun stopu???Bude to chtit nejspis vice kanalovou zvukovku, ze ???
Re: HW efekt... propojeni s DAW
Přesně tak sám sis odpověděl. O jáky efekt by se mělo jednat?
To byla odpoved na moji druhou otazku?Jakou zvukovku ktomu budu potrebovat???
Efekty?Zalezico se mi podari sehnat, eq, reverb, echo.
Efekty?Zalezico se mi podari sehnat, eq, reverb, echo.
Pokud by se jednalo o více HW efektu tak počitej na každý 2 výstupy a 2 vstupy pokud budeš chtít nahrávat efektovaný signál zpět. Pak je varianta multiefektu
např. http://www.lexiconpro.com/en-US/products/mx400 myslím ale že pluginy v dnešní době směle zastoupí vetšinu DSP HW efektů. Zvukovku např. tuto http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=119176. Možností je samozřejmě víc máš konkretní vizi ?
např. http://www.lexiconpro.com/en-US/products/mx400 myslím ale že pluginy v dnešní době směle zastoupí vetšinu DSP HW efektů. Zvukovku např. tuto http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=119176. Možností je samozřejmě víc máš konkretní vizi ?
Porid si radsi UAD 2 a mas vystarano.
Kdyz budu efektovat jen jednu stopu a budu na ni chtit dad treba EQ a reverb tak je zapojim za sebe a bude stacit jen 2vystup/2vstupy preci.kdyz budu efektovat postupne stopu po stope, tak by mi mela stacit zvukovka 2vstupy a 4 vystupy?COBOLT píše:Pokud by se jednalo o více HW efektu tak počitej na každý 2 výstupy a 2 vstupy pokud budeš chtít nahrávat efektovaný signál zpět
Jistě mužeš je zapojit zasebou možností je mnoho. Ovšem efektovat stopu po stopě ??? Prakticky na tohle ti stačí to co máš 2/2 efektovanej signál si nahraješ do separatní stopy, ale to je jak za krále klacka 

No ale kam zapojim repraky??Neuslysim to, preci.
-
- Profesionál
jo, potrebujes i/o navic, pokud to nechces delat naslepo
ty zakladni prosumer zvukovky na to nejsou staveny.

Pokud netlačí čas, tak v tom nevidim problém, za poslední dobu jsem si to několikrát vyzkoušel, na výstupní sub bus jsem si dal simulaci pásu, kterej jsem si individuelně nastavoval podle charakteru dané stopy (pač více jak 4 stopy v mixu by mi CPU neutáhl... takže další úspora - zabití dovu much jendou ranou), signál šel dál do HW EQ a případně reverbu, což mi dávalo charakter a živost, monitoroval jsem na vstupu karty vůči zbytku z DAW, je jasný, že pokud má skladba 3 min., a máme třeba 12 stop nebo grup, zabere to nějakej čas. Důležitý je zejména, aby ten HW poskytoval něco, co jsi nenašel v podobě VST, a aby se ti investovanej čas nějakým způsobem vrátil, existuje totiž hodně HW, který ti v ničem nepomůžou, mám na mysli zejména levnější dozvukový procesory typu TC Electronics nebo Lexicon, ty jsou dobrý tak na live k pultu, ale doma nic extra nepřinášej, stejně obezřetnej bych byl vůči levnejm kompresorům...COBOLT píše:Ovšem efektovat stopu po stopě ???
Co je na tom divného?COBOLT píše:Jistě mužeš je zapojit zasebou možností je mnoho. Ovšem efektovat stopu po stopě ??? Prakticky na tohle ti stačí to co máš 2/2 efektovanej signál si nahraješ do separatní stopy, ale to je jak za krále klacka
P.
Každou stopu zvlášť? to je strašný zdržovaní mnohem obratnější v tomhle směru jsou pluginy. U externích nástrojů bych to pochopil že může dojít ke zpracování eq, reverb, delay před naběrem. Druhá možnost je že by se jednalo o High end krabice, ale to předpokládám že není tento případ ? Synchro nenapsal o jaké efekty za kolik by se konkrétně jednalo.
Jen můj názor.
Jen můj názor.
Jo takhle - no jo, plug-iny jsou obratnější, ale HW je HW
a vůbec se nemusí jednat o high-end, to s tím přece vůbec nesouvisí 
P.

P.
Jde o EQ Vermona a Echolanu 

-
- Profesionál
trochu se prestavam ve vlakne orientovat, ale porad je tu prvotni problem, ze nezbydou vystupni i/o, kam zapojit bedny, at uz to bude send nebo insert efekt.