Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
elektrabel

Re: Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Příspěvek od elektrabel »

dendy píše:to akoze na 5S, ked si do itunes nahodim 6.x, tak mi nepojde dat restore ?? to som nevedel, to su pekni blbci potom v apple .. aj ked mozno to je koli dakej HW nekopatibilite .. alebo to spravili naschval zmrdi :)

edit:aha uz to vidim, len na iphone4 to ide revertnut .. ach to su zmrdi apple :)
Je to kvůli FindMyiPhone
http://superapple.cz/2013/09/find-my-ip ... y-a-triky/

dendy

Příspěvek od dendy »

Symphonic píše: To že fotky z některých telefonů vypadají hezky, vůbec nevypovídá příliš o jejich reálné kvalitě. Spíš je to věcí kvalitního software, který fotky automaticky vylepšuje - krásné barvičky, doostření, odstranění šumu apod.
preboha - niekto normalny si mysli ze fotoaparat v telefone je pouzitelny na profesionalne pouzitie ?? Niekto tu nieco take pisal ? Nezaregistroval som to .. Mal som pocit ze sa tu stale bavime o obycajnych fotkach pre domace pouzitie, akoze sedim na zahrade a v tom decko vytoci nejaku strasnu blbost a chcem si ho cvaknut, alebo mi papagaj vysype nadobu s orechami a stoji nad tym vitazoslavne :)) alebo mi dojde mi navsteva tak im na tablete ukazem fotky z dovolenky zo seychell aby zavideli :-))))

to akoze tvoja predstava je ze profesionalny fotograf co chce fotit fotky do nejakej fotobanky povedzme tak ide, kupi si iphone 5S a ide cvakat ? LOL :)
Nikto snad nechce robit kvalitne profi fotky na telefone, ak ano je blazon ...

btw. mam tu doma obraz cca 80x80cm vytlaceny z fotky spravenej na iPhone4 a este NIKTO kto ho videl sa nepozastavoval nad tym ze by to bolo nejak nekvalitne zrnite alebo nieco tomu chybalo .. :) Vsetci sa rozplyvaju nad tym co na tej fotke je, nejaku zlu kvalitu nekomentuje nikto, ani ked sa ich priamo na to opytam ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ano, je vhodny na profesionalni pouziti a mnozi profesionalove ho pouzivaji (to jen tak na okraj ;) Vysvetli jim, ze jsou blazni a nemeli by to delat.

Symphonic: nemel jsem na mysli to, ze nekdo nevi, ze fotku ze zrcadlovky nekdy je treba doupravit. Myslel jsem to tak, ze dobry fotograf udela dobrou fotku s cimkoliv, protoze dokaze prizpusobit zamer technickym omezenim daneho pristroje, aby ta omezeni nebyla na vysledku znat, nebo alespon nepritahovala pozornost, pripadne je rovnou vyuzije tvurcim zpusobem. Vetsina lidi napraska s nejnovejsi zrcadlovkou tuny technicky dokonalych nudnych fotek, kde cloveku nezbyde nic jinyho, nez resit, ze tady v rohu je to krapet maznuty a dobry fotograf udela s iphonem fotku, ze ktery vsem spadne celist a vyhraje s ni world press photo nebo pulitzerovu cenu.
Fyzikalni limity nas v teto oblasti jeste hodne dlouho omezovat nebudou, prace s hloubkou ostrosti neni vzdy treba (jsou oblasti, kdy potrebujes vzdy maximalni hloubku ostrosti, v cemz je maly cip vyhodou) a sw se da opravit leccos, zrovna sum je krasny priklad. BTW ano, vetsi cip z roku 2005 bude sumet mene nez mensi cip z tehoz roku. Na druhou stranu dnesni cip v telefonu muze sumet mene, nez APS-C z roku 2005. Znamena to, ze ten fotak z roku 2005, ktery nejaky profik pouzival k praci, je najednou spatny pristroj, ktery z se k te praci uz nehodi?
Mam pocit, ze se technika moc precenuje. To jak fotka vypada je prece to nejdulezitejsi a jestli toho bylo dosazeno optikou, cipem, nebo postprodukci je prece uplne jedno.
YMMV

dendy

Příspěvek od dendy »

hm.. to ako vazne ? mozno ako ulet alebo ako experiment, ale seriozne ? to uz je aj na mna silna kava a to mam fotak v iphone moc rad (na domace pouzitie) .. video urcite ano, tomu verim, ale fotky ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ano, seriozne, nedavno jsem tu v nejake diskusi daval link na valecneho fotografa, ktery foti pouze iphonem, jeho fotky publikuji renomovane deniky a je clenem nekolika prestiznich fotografickych organizaci.
Jinak predpokladam, ze je jasne, ze se nesnazim tvrdit "iphone staci na vse", to je blbost, zalezi na povaze prace, kterou je treba udelat, kdyz budu fotit ve studiu napr., nebo pozaduju max. technickou kvalitu, protoze fotim nejaky produkty do katalogu, je jasny, ze pouziju treba velkej format a ne mobil ;) Ale tvrzeni, ze profik nikdy fotit mobilem nebude, nebo ze by to delal jen blazen, jsou proste mylna.

dendy

Příspěvek od dendy »

zaujimave.. no ja som teda velky iphone-fotak nadsenec ale toto by som nebol povedal..

obratme mincu .. keby som chcel k iphonu kupit njeaky maly prenosny maly stativ, nejaku malicku trojnozku teleskopicku, ale nico co fakt ked sa zlozi tak to musi vojst v pohode do vrecka - a pripadne njeaky extra objektiv - idealne nieco aby to bolo kompatibilne s 4,5,5s - existuje nieco take ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Dnes mě i07 hrozně vypekl. Mám ted workshop ve Švýcarsku, chtěl jsem jako vždycky dát poslech všech CD lidem na iPadu, ale naprosto zmizela ikona Music (hudební přehrávač), prostě zmizela a nikde nebyla. Tak jsem ji docela zoufale hledal (lidi čekali), pak jsem hledal kde je to nové hledání a šmátral všemi možnými gesty než se to po několika minutách snažení konečně objevilo (pořád se otvíral kalendář). Nakonec se to podařilo, dal jsem hledat Music a našlo a otevřelo se ... Ale ikona nikde není , takže otevírání jen přes hledání ... Kam mohla zmizet ikona přehrávače, proč, a jak ji dostat nazpět ?

dendy

Příspěvek od dendy »

nestrcil si si ju omylom do nejakeho adresara ? lebo toto sa mi presnes stalov cera - hladam iTu es a nic - nikde - potoms kusimc ez vyhladavanie - naslo - tak si hovorim ci mi uz drbe alebo dalsi bug ios - 3x som prehladal vsetky screeny .. a nakoniec vila v adresari s editormi fotiek ale az na 2 strane (poza udol som ze ios7 ma uz scrolovaci obsaha dresarov a kedze som sid al vsade len po 9 ikon tak ma nenapadlo odscrollovat na dalsiu stranu)

inak mna tiez iOS7 dneska nasral... streamovanie audia cez airplay do tej bielej krabicky cos ne tu pred casom rozoberali - nehrozi.. po par seku dach to zacne sekat... ked som to pustil cez zenin ipad (ma tam este ios6) tak v pohode...

fakt hanba, takto zabudovany SW jablko este nevypustilo.. Stefan sa musi v hrobe obracat...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Prohledal jsem všechny složky - nikde to není ... a přitom si myslím že tohle je systémová aplikace ?

A než jsem našel to hledání, to bylo na vyletění z kůže :) věděl jsem že se to nějak stahuje shora, ale pořád mi tam nabíhal kalendář. Zdola zase přehrávač, který nic nepřehrával. Pořád jsem všemi způsoby šermoval prsty a najednou se z ničeho nic hledání objevilo, ale vůbec jsem nevěděl jak - a několikrát :) (ted už to vím ... )

dendy

Příspěvek od dendy »

Kermitak píše:Mam pocit, ze se technika moc precenuje. To jak fotka vypada je prece to nejdulezitejsi a jestli toho bylo dosazeno optikou, cipem, nebo postprodukci je prece uplne jedno.
toto okamzite podpisem aj u notara !! vyborne napisane !!

uplne najviac ma bavi ako ludia odsudzuju vysledok ked poznaju zdroj - ked je nieco z telefonu automaticky to je zle (ci uz fotka alebo hudba) - aj ked rovnaku vec ked sa im povie ze to bolo vytvorene "kvalitnejsou" technikou pochvalia... to som si uz overil v praxi aplati to obojsmerne, ked im povies ze nieco bolo robene telefonom - ale nebolo - hned tam vidia (alebo pocuju) tu "nekvalitu" ... lol :mrgreen:

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:Prohledal jsem všechny složky - nikde to není ... a přitom si myslím že tohle je systémová aplikace ?
to no to je zvlastne - ano hudba (taka cervena ikona s notou) je systemova app, neda sa zmazat - ale ak ti ju najde znamenaz e tam je - velmi zvlastne - no ale ja sa uz pri iOS7 nebudem cudovat ziadnemu bugu :-)) dufamze to v blizkej dobe vyladia - no sak uz je 7.02 udate..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

dendy píše:
Kermitak píše:Mam pocit, ze se technika moc precenuje. To jak fotka vypada je prece to nejdulezitejsi a jestli toho bylo dosazeno optikou, cipem, nebo postprodukci je prece uplne jedno.
toto okamzite podpisem aj u notara !! vyborne napisane !!

uplne najviac ma bavi ako ludia odsudzuju vysledok ked poznaju zdroj - ked je nieco z telefonu automaticky to je zle (ci uz fotka alebo hudba) - aj ked rovnaku vec ked sa im povie ze to bolo vytvorene "kvalitnejsou" technikou pochvalia... to som si uz overil v praxi aplati to obojsmerne, ked im povies ze nieco bolo robene telefonom - ale nebolo - hned tam vidia (alebo pocuju) tu "nekvalitu" ... lol :mrgreen:
Ja fotim sam odkedy som si zadovazil stary SE K750i a za svoje fotky sa rozhodne nehanbim ( kto chce moze si ich pozriet na mojom Flickr konte http://www.flickr.com/photos/martindemsky/ ). Vo firme sme mali este v roku 2003 jednu z prvych dostupnych zrkadloviek Olympus za 80 tisic korun, ktora mala 4 megapixle a ked si tie fotky pozriem dnes tak rozhodne nie su lepsie ako tie z iPhonu 4S (technicky vzato). Samozrejme, ze moze clovek mat aj nadupane delo s velkym objektom ale ked nema talent na napad a kompoziciu, tak to stale bude vyzerat ako digicvak. Staci si pozriet napriklad fotky Karola Kallaya, ktore je bezosporu jeden z najvyznamnejsich slovenskych fotografov a clovek si uvedomi o co ide. ( http://www.karolkallay.sk/fotogaleria.php )

dendy

Příspěvek od dendy »

palec hore, rozhodne tam je par kuskov ktore sa mne osobne moc pacia .. to je fakt vsetko fotene tym K750i ? viac nez slusne

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

http://www.flickr.com/photos/martindemsky/sets/

tu mam sety, je tam aj stary SE K750i, kde su fotky este zo septembra 2005 :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ještě k té diskusi o vylepšeném fotáku a fotáku na mobilu obecně: tady jsou pro zajímavost fotky udělané včera iPhonem5 a Canonem EOS 60D se Sigmou 17-50 (ve stejný okamžik, ve stejné konstelaci). Rozdíl v kvalitě je myslím hodně dramatický ...

Obrázek

Obrázek

Odpovědět