Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus
Re: Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus
Je to loterie, ale může být úspěšná ... Kromě toho jsou ty věci v záruce, takže případné problémy by se měly v pohodě řešit ...
To jiste ano, zaruka resi vsechno, jen jsou s tim zbytecne starosti navic.
Diogenes: co ti na tech telefonech prijde zastaraly proti konkurenci? Mne to jako technologicka spicka prijde, i kdyz tam neni nic novyho nebo prevratnyho. Namatkou 802.11ac, novy LCD (udajne jedno z nejlepsich na trhu), novej fotak s novym cipem (s implementovanym PDAF ostrenim, to se u mobilu ani levnych fotaku jen tak nevidi), fungujici a dobre implementovany snimani otisku prstu, GPSka, co se fixne behem okamziku, skvelej zvuk, skvely zpracovani (az na tu vodotesnost, ach jo...) Mne to prijde fajn... :)
UI iOS 7 je proti KitKatu pomalejsi, ale neni to tak hrozny a uvidime, co iOS 8.
Diogenes: co ti na tech telefonech prijde zastaraly proti konkurenci? Mne to jako technologicka spicka prijde, i kdyz tam neni nic novyho nebo prevratnyho. Namatkou 802.11ac, novy LCD (udajne jedno z nejlepsich na trhu), novej fotak s novym cipem (s implementovanym PDAF ostrenim, to se u mobilu ani levnych fotaku jen tak nevidi), fungujici a dobre implementovany snimani otisku prstu, GPSka, co se fixne behem okamziku, skvelej zvuk, skvely zpracovani (az na tu vodotesnost, ach jo...) Mne to prijde fajn... :)
UI iOS 7 je proti KitKatu pomalejsi, ale neni to tak hrozny a uvidime, co iOS 8.
To víš, nadšené legrační hračičkářství
Tak ať je sranda ... když už to je k mání tak vyzkouším ... iPhone jsem ještě nikdy neměl ... Galaxy mi vydrží už tak stěží půl dne, tak nejvyšší čas ...
Jinak tyhle nářky že "nový iphone je zklamání" atd. ted píše kdekdo, ale fakt by mě zajímalo, co vlastně by si tito lidé představovali aby je to uspokojilo. Holografickou projekci ? Levitaci ? Nebo ? Já myslím že to má všechno co dnes mobil může mít ... Já bych si představoval delší výdrž baterie ... ... ale tu ten plus proti normálnímu aspoň trochu má ...

Jinak tyhle nářky že "nový iphone je zklamání" atd. ted píše kdekdo, ale fakt by mě zajímalo, co vlastně by si tito lidé představovali aby je to uspokojilo. Holografickou projekci ? Levitaci ? Nebo ? Já myslím že to má všechno co dnes mobil může mít ... Já bych si představoval delší výdrž baterie ... ... ale tu ten plus proti normálnímu aspoň trochu má ...
Psal jsem, že je to slabší průměr a ani se není čemu divit. Samotná firma Apple si nic vlastního nevyrábí a jenom nakupuje součástky, které si nechá zkompletovat v číně.Kermitak píše:To jiste ano, zaruka resi vsechno, jen jsou s tim zbytecne starosti navic.
Diogenes: co ti na tech telefonech prijde zastaraly proti konkurenci? Mne to jako technologicka spicka prijde, i kdyz tam neni nic novyho nebo prevratnyho. Namatkou 802.11ac, novy LCD (udajne jedno z nejlepsich na trhu), novej fotak s novym cipem (s implementovanym PDAF ostrenim, to se u mobilu ani levnych fotaku jen tak nevidi), fungujici a dobre implementovany snimani otisku prstu, GPSka, co se fixne behem okamziku, skvelej zvuk, skvely zpracovani (az na tu vodotesnost, ach jo...) Mne to prijde fajn...
Namádkou vezmu fotoaparát. Applu dnes nikdo z konkurenčních firem jako je Nokia nebo Sony špičkový fotoaparát zkrátka nedodá a proto Apple muselo použít 3 roky "zastaralý" chip. I stará sračka se dá trochu vylepšit, ale nikdy to nebude porovnatelné např. s fotoaparáty od Sony nebo od Nokie. Tak to prostě je.

Kdyz chci poradne fotit, poridim si fotak, ne mobil, ten bude vzdycky omezenej :) A na bezny vycvaky (nejen, pouzivaji ho i profi fotoreporteri) to staci bohate a pokud pominu takovy ty bastly, co si rikaji fotomobil, pak se iphone pohybuje velmi vepredu. Ten novej cip neni vylepsena sracka, to je uplne novej cip, PDAF se neda jen tak "pridat" :) Jinak teda nemam uplne prehled, ale nevybavuje se mi ted zadnej mobil s PDAF a optickou stabilizaci (nepocitam ty monstra, kde fotak zabira pulku mobilu).
Jinak Apple si vyrabi napriklad komplet procesor plus chipset, coz je dost zasadni komponenta. Osobne nevidim na vyuzivani 3rd party komponent nic spatnyho, radsi si koupim neco, co je smontovany z 3rd party komponent a funguje to, nez neco, co je komplet homemade, ale nic moc (viz. napr. zvukovej vystup, proc vsechny Androidy maj zvuk jak z prdele..? Apple si tam vrazi Wolfson a je to vyreseny, koho zajima, jestli si ten cip vyrabi sam nebo kupuje jinde).
Jinak Apple si vyrabi napriklad komplet procesor plus chipset, coz je dost zasadni komponenta. Osobne nevidim na vyuzivani 3rd party komponent nic spatnyho, radsi si koupim neco, co je smontovany z 3rd party komponent a funguje to, nez neco, co je komplet homemade, ale nic moc (viz. napr. zvukovej vystup, proc vsechny Androidy maj zvuk jak z prdele..? Apple si tam vrazi Wolfson a je to vyreseny, koho zajima, jestli si ten cip vyrabi sam nebo kupuje jinde).
Apple si svůj procesor nevyrábí. Pouze vezme to, co se nabízí a dodavateli zadá nějaké úpravy - omezení, očesání funkcí.
Říká se tomu úprava specifikace.
Říká se tomu úprava specifikace.
Ano, vyrabi ho pro nej Samsung a TSMC, dulezity je, ze si ty SOC navrhuje.
Řekněme si jak je - neexistuje žádný "špičkový foták" na žádném mobilu ... vždycky je to jen trochu lepší nebo horší "mp3 nahrávač" ve srovnání se studiovým nahráváním (= v případě focení profesionální zrcadlovka a objektivy) ... V tom osobně žádné plusy mobilu nehledám ... Pro mě je důležitý pořádný displej (velikost, rozlišení), stabilní OS (Android už mě občas štve), rychlost reakcí atd. Jinak jsem ještě ted změnil stříbrnou barvu na zlatou (nebo spíše světle hnědou)
Říkám si že je sem tam fajn pořídit si nějakou novou hračku ... nijak jinak to neberu 

Přesně tak. Vezmou plnohodnotný procesor ARM (který vymyslel někdo úplně jiný), uštípou mu nějaké nožičky, nechají si ten hybrid někde vyrobit a na konec na to nalepí svoji nálepku Apple A8.Kermitak píše:Ano, vyrabi ho pro nej Samsung a TSMC, dulezity je, ze si ty SOC navrhuje.

ARM vyviji ruzne mikroarchitektury, Apple (stejne jako Samsung, Texas Instruments a hromady dalsich) je bere, na jejich zaklade postavi svuj vlastni CPU, prida GPU a pamet a navrhne a necha si vyrobit vlastni SOC, pojmenovany A8 (napriklad).
Ale hlavně myslím že to je přece každému uživateli úplně ukradené ... jedině podstatné je jak to funguje. Ještě jsem neviděl někoho kdo by přejížděl po telefonu mezi aplikacemi a říkal - hmm, tohle se chová jako samsung procesor s ustřiženýma nožičkama ... nemá to tu ladnost jako originál 

Nejsem žádný apple hater, ale za své poctivě vydělané peníze chci špičkovou kvalitu a tou mne iPhone6 při své obrovské ceně zádném připadě není.
Pokud pro někoho iPhone6 špičkový je, nebo se mu líbí - přeju mu to.
Pokud pro někoho iPhone6 špičkový je, nebo se mu líbí - přeju mu to.

A nějaký příklad mobilu, který je špičkový a podstatně lepší (pro představu a porovnání) ?
Teď nevím, taky jsem čekal na IP6.
Možná budoucího nástupce Nokie 1020 ...
Možná budoucího nástupce Nokie 1020 ...
Nebo jinak - co podle tebe tomu IP6 konkrétně chybí aby byl špičkový ?
Já to beru jen čistě pragmaticky uživatelsky. Mám Samsung Galaxy už 4 roky (S1 a S3). A nejsem sám kdo pozoruje že se to občas chová tak nějak laxně, jednoduché úkony (zapnutí číselníku, shození aplikace atd.) trvají věčnost ... a když jsem si několikrát vyzkoušel IP5s tak mě hodně překvapilo jak svižně a jasně tam všechny ty věci běží a i displej mi přišel lepší a čitelnější. Přepokládám že u IP6 to bude všechno ještě lepší ...
Já to beru jen čistě pragmaticky uživatelsky. Mám Samsung Galaxy už 4 roky (S1 a S3). A nejsem sám kdo pozoruje že se to občas chová tak nějak laxně, jednoduché úkony (zapnutí číselníku, shození aplikace atd.) trvají věčnost ... a když jsem si několikrát vyzkoušel IP5s tak mě hodně překvapilo jak svižně a jasně tam všechny ty věci běží a i displej mi přišel lepší a čitelnější. Přepokládám že u IP6 to bude všechno ještě lepší ...