Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Příspěvek od Pytkin »

Ako sucasny iPhonista mam presne opacny nazor .. Apple sa cim dalej vzdaluje konkurencii .. A nerozumiem co je na iPhone 6 predrazene .. ved stoji uplne rovnako ako vsetky ostatne pred nim ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Diogenes píše:Jako bývalý iPhonista jsem napsal svůj názor na nový iPhone6 a jako reakce na svůj příspěvek jsem se nedočkal odpovídající reakce.
A co jsi cekal za reakci, ze se te nekdo bude snazit presvedcovat aby jsi zmenil nazor? Proc? Nikdo, teda alespon ja aby jsem mluvil za sebe nemam nutnost ti vyvracet tva presvedceni a nazory. Pokud jsi nebyl spokojeny s iPhone tak proste nevyhovoval tvym pozadavkum a proto jsi si poridil takovy ktery ti vyhovuje, a to jsi nam dal vedet. Tvuj nazor respektuji.

dendy

Příspěvek od dendy »

iphone6 rozhodne predrazeny nieje, to je cista hlupost... je drahy, to ano, ale nie predrazeny..
Naposledy upravil(a) dendy dne 11 zář 2014 19:27, celkem upraveno 3 x.

nixx

Příspěvek od nixx »

Diogenes píše:kromě techničtějčích zákazníků ztratí i zákazníky, kteří by si jinak iPhone koupili za ceny tak jak byly nastaveny v minulosti.
Máš pocit, že Apple ztrácí zákazníky?
http://www.statista.com/statistics/2634 ... rter-2007/

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Napsal jsem, že iPhone6 je pro mne zklamáním.

Na dotaz, v čem je iPhone horší než konkurence jsem postnul ověřitelnou informaci, ze které vyplívá, že z Applu a jeho nového iPhonu mají oficiálně srandu i firmy Sony, HTC, LG a Samsung – a kdyby to nebyla pravda, tak vsaďte boty, že by na to v Apple zareagovali soudně.

Dále jsem napsal, že Apple nemá a do budoucna pravděpodobně nebude mít špičkové komponenty, které si jeho původní dodavatelé Samsung a Sony raději nechají pro své výrobky. Vše jsem ukončil úvahou, že s Apple to jde z kopce dolů a že svými nesmyslnými cenami ztratí i spoustu potenciálních zákazníků.

Kde je problém?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jsou někde odkazy na oficiální srandu HTC, Sony a Samsung ? Kromě toho - je v historii známý případ že by nějaká firma chválila výrobek firmy konkurenční ? :D (to měkké "i" po "l" ve slově vyplývá je asi celkem přesné :) Takže tohle je myslím argument úplně mimo ...

Dále myslím že "zasvěcené" úvahy o komponentech atd jsou jen lokální spekulace, pochybuju že někdo zdejší má přístupy do detailů interních výrobních technologií firem Apple, Samsung atd. Kromě toho jedna věc jsou "komponenty" a druhá věc koncept - co a jak se z nich udělá, jak to funguje, v jakém systému atd. Takže ani to není žádný solidní argument. Nemluvě o tom, že kritizovaný iPhone 6 jsi (jako zatím skoro nikdo) vůbec neměl v ruce ...

Nesmyslné ceny ? Ty jsou pořád stejné a kromě toho např. http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob ... 00-kc.html Takže kdo je dražší ? Z kopce dolů ? Apple je oficiálně jednou z nejcennějších firem na světě a její prodeje a obraty stále rostou.

Já iphone nijak neobhajuju, jen mi tahle argumentace přijde jako trochu amatérská a postavená na vodě ...

V tom je ten problém :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a mame tu este druhu stranku veci .. v sucasnosti je kazde zariadenie zlozene z HW a SW .. tu niekto posudzuje novy iphone z hladiska HW .. to ze tie uvahy su jemne zcestne uz napisal ivo .. druha vec je , ten SW .. a tu narazame na zasadne rozdiely a to uz si kazdy musi vyskusat a rozhodnut sa sam , co mu vyhovuje .. pre mna nech by samsung mal aky kolvek HW .. tak kym bude pouzivat android , tak si ho nekupim , lebo android je pre mna nepouzitelny sofware .. teda nepouzitelny .. to je zle slovo .. pouzitelny je .. ale mame tu iOS , ktory mi vyhovuje omnoho viac , takze nemam dovod sa androidom zaoberat .. cize ked apple pride za 2 roky s iphone 7XYZ , tak si ho zase kupim (ako si o mesiac kupim iphone 6(+?) )

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Ivo píše:Jsou někde odkazy na oficiální srandu HTC, Sony a Samsung ? Kromě toho - je v historii známý případ že by nějaká firma chválila výrobek firmy konkurenční ? :D (to měkké "i" po "l" ve slově vyplývá je asi celkem přesné :) Takže tohle je myslím argument úplně mimo ...

Dále myslím že "zasvěcené" úvahy o komponentech atd jsou jen lokální spekulace, pochybuju že někdo zdejší má přístupy do detailů interních výrobních technologií firem Apple, Samsung atd. Kromě toho jedna věc jsou "komponenty" a druhá věc koncept - co a jak se z nich udělá, jak to funguje, v jakém systému atd. Takže ani to není žádný solidní argument. Nemluvě o tom, že kritizovaný iPhone 6 jsi (jako zatím skoro nikdo) vůbec neměl v ruce ...

Nesmyslné ceny ? Ty jsou pořád stejné a kromě toho např. http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob ... 00-kc.html Takže kdo je dražší ? Z kopce dolů ? Apple je oficiálně jednou z nejcennějších firem na světě a její prodeje a obraty stále rostou.

Já iphone nijak neobhajuju, jen mi tahle argumentace přijde jako trochu amatérská a postavená na vodě ...

V tom je ten problém :wink:
Děkuji za upozornění. Za neúmyslnou hrubku ve slově vyplývá se omlouvám. Jsem jenom člověk, mohu udělat chybu, ale na rozdíl od jiných chybu umím přiznat a opravit.

Ty, Ivo, nekoukej tolik po klukách se šálkou a projdi si ještě jednou a pozorně můj odkaz. Zjistíš, že jde o oficiální reakce firem HTC, LG, Sony a Samsung, které tyto firmy publikovaly na svých twitterech.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vůbec nejde o hrubku (občas uděláme každý) ale o její nechtěný význam v dané souvislosti :)

Twitter neznám a nesleduju ... ale principiálně - "oficiální reakce firem" k produktu silně konkurenční firmy má dost nulovou faktickou hodnotu :wink: Je jasné že v rámci pudu sebezáchovy musí (zdánlivě decentně) naplivat jak to jen jde, aby i oni něco prodali ... nic jiného v tom není ... i apple nebo steve jobs to občas dělali ...

Obrázek

:)

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Ne ne, vše je naprosto v pořádku. Firmy HTC, LG a Sony si na svých firemních twitterových účtech udělaly legraci ze zaostalosti iPhonu, zrovna jako ty jsi si chtěl dělat legraci z mé neúmyslné gramatické chyby.

Já svou chybu přiznal a Apple bude mlčet, protože to, co HTC, LG a Sony firmě Apple o zaostalosti jejich výrobku vzkázaly, je pravda. Všimni si, že na rozdíl od jiných se tomu nesměju.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Prohlášení firmy HTC na twitteru: "iphone 6 vypadá nádherně a je to opravdu povedený kousek po všech stránkách. Přejeme firmě Apple skvělé prodeje a mnoho dalších úspěchů. Máme ještě hodně co dohánět ..." asi tak :D (to nenapíšou)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Chjo...
Asi takhle - telefon se dela tak, ze se vezmou katalogy vyrobcu polovodicu (Analog Devices, Samsung, Broadcom, Texas Instruments, atd.), z nich se vyberou svabi vhodni pro danou cinnost (usb radic, zvukovy kodek, atd.), objedna se gsm baseband chipset a pripadne navrhne par vlastnich custom svabu (Applovske SOC jsou mimochodem dost cutting edge, A7 byl napriklad prvni svab implementujici 64 bitovou ARMv8-A architekturu v bezne prodavanem produktu) no a na tom se pak navrhne design desky. Kdo si nekdy rozdelal nejaky iphone, vi, ze Apple tam obvykle cpe bud to nejlepsi na trhu, nebo to aktualne nejlepe vyuzitelne.
Pokud nekdo chce hodnotit technickou uroven podle toho, co kdo pise na twitteru, je to jeho vec, ale musi pocitat s tim, ze ho nekteri nebudou brat vazne.

Stan

Příspěvek od Stan »

Atari vs Amiga, PC vs MAC, iPhone vs konkurence tohle tady bylo je a bude. Pokud se trochu o to zajimas tak si projdi trochu patenty ktere ma apple zaregistrovany a zatim je nepouziva, pak se muzeme bavit o tom kdo, jak a v cem zaostava a kdo udava trend ktery ostani nasleduji. Problem s Androidem je ten ze je urcen pro mobily ruznych vyrobcu a tudiz vzdy bude tak nejak zadrhavat protoze vyvoj Androidu neni v synchronizaci s vyrobou HW. To je to samy jako s Windows a PC. Vyhodou u Apple je ten ze si vyrabeji svuj software pro svuj hardware a ladi jejich vzajemnou integraci, Mac, iPhone, iPad, iPod, iTunes ect. az po Apple Watch. Ano je pravdou ze Apple neprichazi s absolutne novou technologii, ale uci se z chyb ostanich a pak uvede na trh vyrobek ktery je priveden k dokonalosti, dukazem toho jsou iPhone, iPod ci iPad. Vsechny tyto koncepty byly jiz davno na trhu a nebyly moc poularni, ale Apple je dokazal privest k dokonalosti. Pises ze jsi zklamany z iPhone6 a to je tvuj nazor. Ja jsem vsak neocekaval nic prevratneho jelikoz ten vyrobek jiz dokonaly je. Jak jiz bylo kdysi receno "kdo to mysli s HW vazne dela si k nemu vlasni software". To ze se vyrobci televizi se posmivaji iPhone me vubec nebere museji nejak masirovat mozky tem kdo iPhone jeste nemaji, dulezite je ze vse co potrebuji mi vyrobky Apple nabizeji a prace s nimi je bezbolestna.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan píše:Pises ze jsi zklamany z iPhone6 a to je tvuj nazor. Ja jsem vsak neocekaval nic prevratneho jelikoz ten vyrobek jiz dokonaly je.
Ak niekto ocakaval nieco prevratne od iphone 6 , tak je blazon alebo snilek ..

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Kermitak píše:Chjo...
....
Pokud nekdo chce hodnotit technickou uroven podle toho, co kdo pise na twitteru, je to jeho vec, ale musi pocitat s tim, ze ho nekteri nebudou brat vazne.
Tohle mne zaujalo, tak na to ještě zareaguji.

Neber si to osobně, ale co myslíš? Které vyjádření bude většina normálních lidí brát vážněji a bude mít větší váhu?

To tvoje a nebo vyjádření jednoho z největších výrobců elektroniky na světě? :)

Odpovědět