Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
maux

Re: Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Příspěvek od maux »

Dio:

Automobilová analogie: Když proti sobě postavíš Subaru BRZ a VW scirocco, které se ti jeví jako to, které přinese do života větší technologické obohacení?

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

maux píše:Dio:

Automobilová analogie: Když proti sobě postavíš Subaru BRZ a VW scirocco, které se ti jeví jako to, které přinese do života větší technologické obohacení?
Asi tě zklamu, ale v tuto chvíli žádně.

Ani v jednom z těch aut jsem jsem neseděl a ani o jedno z těch aut jsem se nijak extra nezajímal.

Možná někdy vezmu přítelkyni a zajdeme na nějaký autosalon ...

maux

Příspěvek od maux »

Dio: To znamená že už jsi šestku vyzkoušel, kde?

Diogenes

Příspěvek od Diogenes »

Každý z nás, když se rozhoduje, používá zároveň rozumovou a emotivní složku.

Podle toho, která složka v našem myšlení převládá se můžeme rozdělit do dvou skupin:

1. Emotivní - pasivní myšlení, většinou ženy, malé procento mužů a malé děti. Tihle jedinci dávají přednost pocitům, častěji než ostatní se smějí či pláčou, mají horší schopnost věci a myšlenky porovnávat a třídit. Protože tihle lidé většinou jenom přejímají informace z venku, dají se snadno ovlivnit a a dá s nimi poměrně lehce manipulovat.

2. Rozumové (logické) - aktivní myšlení, většinou muži a malé procento žen. Tihle lidé, i když emoce také prožívají, na emoce příliš nedají a pro své myšlení rozhodování používají své kognitivní funkce a např. schopnost porovnávat (větší/menší, rychlý/pomalý, atd.). Protože tihle lidé si tvoří vlastní úsudky, nedají se tak lehce manipulovat.

Apple sází na zákazníky s emotivním ženským myšlením. Proto často u svých výrobků uvádí přídavná jména (jako např. magický, nejlepší na světě), bez ohledu na to, zda je to pravda. Pokud těmhle lidem budete do kolečka něco stále opakovat, vytvoříte u nich (falešnou) víru, že je to pravda. Podobně to dělají různé církve a sekty, které se také zaměřují na málo sebevědomé jedince s pasivním myšlením.

Je to vidět i tady. Někdo reaguje informacemi a někdo jenom různými emotivními výkřiky.

Abych odpověděl na otázku: iPhone6 jsem stejně jako ostatní v ruce ještě neměl vycházím z informací, které jsou veřejně známé.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

vida, otevru vlakno o applu a uz je ve stadiu fasces ;]

ja bych to i rad vyzkousel, ale tolik penez si asi v dohledny dobe za tu vec neobhajim. si radsi koupim kompresor.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Co takhle se vrátit k tématu a osobní, rasové a filozofické dialogy řešit osobně ? :wink:

Já jsem si dříve nikdy nemyslel že bych si pořídil iPhone, ale po 4 letech s androidem a občasném alternativním vyzkoušení iPhonu 5s jsem celkem jasně viděl rozdíl v rychlosti i mnohem přehlednější struktuře u iOS. Vadil mi jen trochu malý displej, což iPhone 6 řeší. Tak to chci zkusit. Jestli tam je procesor takový nebo makový atd. je mi osobně jedno, stejně i styl promo a náboženská témata. Je ale pravda že chvílemi uvažuju jestli nepřejít k úplně revolučnímu řešení a nepořídit si zase obyčejnou nokii za 500 s malým černobílým displejem co vydrží týden na baterii a používat telefon k telefonování :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

nemozem si pomoc, proste pride mi prinjmensom primitivne v podstate medzi riadkami napisat ze iphone si kupuju len emotivne tupe ovce zblbnute reklamnymi frazami, logicky uvazujuci clovek si ho nekupi (lebo to presne defakto napisal).. clovek s takym nazorom v prvom rade deklasuje sam seba...

s5 k teme..

6kovy iphone si ucite nekupim, pre mna by to boli vyhodene peniaze ktore radsej dam do nejakeho syntaku, alebo si ich odlozim na novy ipad s rychlejsim procakom - ktory vyuzijem.. ale co sa tyka tej ceny - ved 16GB ten mensi bude stat +/- tolko co 16G 5S pred rokom nie ? sak to je uplne normalna cena za taky telefon.. ked cena dielov dokopy sa blizi 200€, len clovek odtrhnuty uplne od reality moze cakat ze potom end-user cena bude 400€ ... logistika, vyvoj hw, vyvoj sw, upgrady OS mi imalne na najblizsie 2-3 roky (pravdepodobne viac) - to vsetko nieco stoji, a nakoniec Apple je firma a cielom firmy je produkovst zisk

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem se ptal kamaráda v Německu jak to vypadá a říkal že delivery time bude mezi 13.-20. říjnem, ověřil jsem si že to je iPhone 6plus 64GB a on že jo že to je stejný jako si objednává sám a ještě k tomu má navíc objednané 3 normální iPhony 6 pro své 3 děti :D Asi se musely chovat velmi dobře :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Don't feed the troll, znate to ne? ;)
S clovekem, co nema argumenty, se diskutovat neda, tak to nereste furt...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše: Já jsem si dříve nikdy nemyslel že bych si pořídil iPhone, ale po 4 letech s androidem a občasném alternativním vyzkoušení iPhonu 5s jsem celkem jasně viděl rozdíl v rychlosti i mnohem přehlednější struktuře u iOS.
nechcem do teba rypat .. ale v pamati mam zafixovane , ako ti vadila uzavretost iOSu .. Nemoznost lubovolneho pristupu k datam .. atd atd .. S iPadom robis dlhsie , takze to vies porovnat s Androidom .. Tie veci ti na iPhone nebudu vadit ? Moj nazor je , ze to je len vec zvyku ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy píše:le co sa tyka tej ceny - ved 16GB ten mensi bude stat +/- tolko co 16G 5S pred rokom nie ? sak to je uplne normalna cena za taky telefon..
apple vzdy ma ceny viac menej rovnake .. a vzdy vyssi model (v pripade iphonu vacsia pamat) je o 100vku drahsi .. a dalsi o 100vku .. atd .. tento krat v pripade iphone 6 nastava zmena , ze nememe radu 16,32,64 .. ale 16,64,128 .. cize miesto 32G dostanes v tej cene 64G ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, ten opruz s přesunem dat oběma směry je dost nepříjemný ... ale věřím že se to už snad nějak zjednodušilo ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nezjednodusilo .. tu nenastala ziadna zmena ..

dendy

Příspěvek od dendy »

a co je vlastne komplikovane pri presuvani suborov ? nech viem :-) lebo ja bezne presuvam fotky z/do ipadu .. ked daco odfotim fotakom rovno z fotaka do ipadu si nahadzem fotky a kukam ich tam.. pouzivam ho tiez na prenos suborov.. dokonca stahujem filmy rovno z ipadu a odtial ich nahravam na sietovy disk (alebo si ich lokalne na ipade otvorim v playeri filmov a pozrem) .. obcas si songh z itunes library importujem do audio stopy v daw ked potrebujem referencnu stopu.. subory medzi aplikaciami posielam len taky fukot stale...

a akosi som zatial na ziadny problem nenarazil :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : no nemas klasicke ulozisko, ako v inych OS .. musis si zvyknut na inu filozofiu ..

Odpovědět