Jak dostat Send z mixu do obou sluchatek
Jak dostat Send z mixu do obou sluchatek
Chtel bych pro zpevacku udelat oddeleny monitor mix do sluchatek. Sendy na mixu jsou pochopitelne Mono, takze pochopitelne hraje je signal pochopitelne v jednom sluchatku. Ze v nich nebudu mit stereo signal, je jasne. Jak ale dostat ten identicky monosignal do obou sluchatek? Nejaka konkretni redukce? Diky.
-
Navrhuju vyrobit si kabel s mono jackem do sendu mixu a na druhe strane stereo jack, kde spojis tip+ring (levy a pravy kanal). Nevim, jestli z hlediska impedance vystupu SEND je vhodne tam pripojovat primo sluchatka. Ja jsem si koupil maly sluchatkovy distributor od Uliho
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -39739.php
a jsem s nim spokojen. Do neho muzes pichnout 4 sluchatka a kazdy si nastavuje potakem svoji hlasitost.
Ma na vstupu stereo jack, takze ten kabel se spojenymi stranami kanaly L+R je v tomto pripade potreba taky.
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -39739.php
a jsem s nim spokojen. Do neho muzes pichnout 4 sluchatka a kazdy si nastavuje potakem svoji hlasitost.
Ma na vstupu stereo jack, takze ten kabel se spojenymi stranami kanaly L+R je v tomto pripade potreba taky.
Co tohle - to by mohlo fungovat, coz:
http://shop.audiolight.cz/detail.php?ca ... rodID=3171
http://shop.audiolight.cz/detail.php?ca ... rodID=3171
ripper : takto .. prva vec je ta, ze by si nemal strkat sluchatka do AUX sendu .. AUX send by simal dat to sluchatkoveho zosilovaca .. a ten uz vacsinou ma poriesene to , aby to hralo v oboch sluchatkach ,pripadne stereo ..
jak tak pozeram na tvoj setup .. mas tam aj compact 4 .. ten na to nepouzivas ? tam mozes robit dokonca iny pomer mixu pre zvukara a spevaka ..
jak tak pozeram na tvoj setup .. mas tam aj compact 4 .. ten na to nepouzivas ? tam mozes robit dokonca iny pomer mixu pre zvukara a spevaka ..
Pytkin: v cem presne je problem s tim Aux Sendem? Kdyz je tam zapojim, tak zneji naprosto normalne, jen hraje pouze levy kanal.
Ja mam ten maly sluchatkoy predzesilovac od Uliho (pouzivam ho na distribuci signalu pro sebe a ostatni), ale kdyz do nej ten Aux zapojim, tak zase hraje jen levy kanal...
Compact k tomu naprosto nemuzu pouzit - ten funguje jako jakysi slave u PC. Na to ze mam male domaci studijko, tak je to neuveritelne slozite zapojene...
Myslite, ze ta redukce (viz odkaz) by nefungovala?
Ja mam ten maly sluchatkoy predzesilovac od Uliho (pouzivam ho na distribuci signalu pro sebe a ostatni), ale kdyz do nej ten Aux zapojim, tak zase hraje jen levy kanal...
Compact k tomu naprosto nemuzu pouzit - ten funguje jako jakysi slave u PC. Na to ze mam male domaci studijko, tak je to neuveritelne slozite zapojene...
Myslite, ze ta redukce (viz odkaz) by nefungovala?
zdar. ripper urob to tak ako pise jardatop.ja to mam tiez tak spravene len
s tym rozdielom ze hlavny odposluch je cez stereo out z mixu do sluchatkoveho zosiku a 4 auxi pouzivam ako pomocny vystup do sluhatkoveho zosiku kde nastavim kazdemu muzikantovy zvlast to co potrebuje. maly hacik je len v tom ze signal cez ten aux sa neda rozhodit do sterea.nato treba stereo aux
s panoramou a to maju len drahe pulty.
s tym rozdielom ze hlavny odposluch je cez stereo out z mixu do sluchatkoveho zosiku a 4 auxi pouzivam ako pomocny vystup do sluhatkoveho zosiku kde nastavim kazdemu muzikantovy zvlast to co potrebuje. maly hacik je len v tom ze signal cez ten aux sa neda rozhodit do sterea.nato treba stereo aux
s panoramou a to maju len drahe pulty.
hlavne casto nejde poslat signal zo sable na dva auxy, je tam jeden cudlik na oba, nalavo pre a napravo post aux
ten kablik bude fungovat ale vyhol by som sa 32ohmovym sluchatkam. typy od 50 ohmov nahor by mali fungovat dobre. kazdopadne by ma ale zaujimalo ako to mas pozapajane, pac compact 4 by bolo najlepsie pouzit prave na tento ucel, pc sa da pripojit k aparature kadejak, tam mas viac dobrych moznosti, kdezto pri tejto veci je idealne pouzit monitoring z compactu, co je ficura ktoru ine male mixaky nemaju
ten kablik bude fungovat ale vyhol by som sa 32ohmovym sluchatkam. typy od 50 ohmov nahor by mali fungovat dobre. kazdopadne by ma ale zaujimalo ako to mas pozapajane, pac compact 4 by bolo najlepsie pouzit prave na tento ucel, pc sa da pripojit k aparature kadejak, tam mas viac dobrych moznosti, kdezto pri tejto veci je idealne pouzit monitoring z compactu, co je ficura ktoru ine male mixaky nemaju