JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL
JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL
Zdravím všechny co se dostali sem, mám jednu důležitou otázku.
Koupil jsem si asi před měsícem studiový mikrofon RODE NT1-A ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -22718.php ) a k tomu mixážní pult BEHRINGER XENYX 1202FX ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... x-25065.php ) . Mám starší PC a zvukovka se nedala propojit s MIXPULTEM tak sem koupil externí zvukovou kartu BEHRINGER UCA 202 ( http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... uca202.htm ) jenže nedokážu to vše propojit tak aby to fungovalo.
Mikrofon jsem zapojil do pultu, pult dal na fantom napájení, externí zvukovku jsem propojil do PC přes USB a propojil čtyřmi kabely do té externí zvukovky mixpult ( 2bílý 2červený, OUT IN) a stále to nefunguje.
Potřeboval bych návod jak na to, a popřípadě jaký program pro nahrávání nainstalovat.
Děkuju za každou radu která mi ať pomůže či nepomůže.
Koupil jsem si asi před měsícem studiový mikrofon RODE NT1-A ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -22718.php ) a k tomu mixážní pult BEHRINGER XENYX 1202FX ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... x-25065.php ) . Mám starší PC a zvukovka se nedala propojit s MIXPULTEM tak sem koupil externí zvukovou kartu BEHRINGER UCA 202 ( http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... uca202.htm ) jenže nedokážu to vše propojit tak aby to fungovalo.
Mikrofon jsem zapojil do pultu, pult dal na fantom napájení, externí zvukovku jsem propojil do PC přes USB a propojil čtyřmi kabely do té externí zvukovky mixpult ( 2bílý 2červený, OUT IN) a stále to nefunguje.
Potřeboval bych návod jak na to, a popřípadě jaký program pro nahrávání nainstalovat.
Děkuju za každou radu která mi ať pomůže či nepomůže.
Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL
Co znamena "nefunguje to"? Nic se nenahraje? V jakym programu to nahravas? Mas tam nastaveny ASIO? Mas na mixu nastavenej gain? Mas tape out z mixu pichnutej do inputu na zvukovce?
BTW jen tak bokem - kdyz sis koupil ten mixak, k cemu ho hodlas pouzivat? (na nahravani ho nepotrebujes)
BTW jen tak bokem - kdyz sis koupil ten mixak, k cemu ho hodlas pouzivat? (na nahravani ho nepotrebujes)
"Nefunguje to? znamená v mým případě že vlastně nevím jak udělat aby fungoval, mám ho na nahrávání a mixák je důležitej kvůli fantomovému napájení. CHci nahrávat v Cubase SX ale budu rád za jakejkoli program, s gainem na mixu sem nic nedělal, napojil sem z mixu dva kabely do zvukovky a ze zvukovky dva zase zpátky. Z OUT DO IN a naopak, takže celkem 4 kabely na propojení těchto dvou zařízení.
Zkoušel sem Cubase a nic nenahrává, sem v tomhle amatér tak mě ber s rezervou:)
Nastavený ASIO? Nevím pořádně co to je...
(:P
Zkoušel sem Cubase a nic nenahrává, sem v tomhle amatér tak mě ber s rezervou:)
Nastavený ASIO? Nevím pořádně co to je...

No ja to spis myslel tak, proc sis misto mixaku spis nekoupil zvukovku s mic vstupama. No to je fuk.
Hele kazdej je jednou zacatecnik, ale takova dobra zasada je nejdriv si precist navod (k cubase, karte a mixu) a tam by ses dozvedel vsechno co potrebujes. Jako treba ze bez nastaveni gainu, coz je ten cernej cudlik pod mic vstupem, tezko neco nahrajes. Nebo co je to ASIO a ze si musis nejdriv v preferencich v Cubase nastavit ASIO driver ty svy karty. Mas na audio stope vybranej vubec spravnej vstup? BTW pres co to poslouchas a kam to mas zapojeny?
Hele kazdej je jednou zacatecnik, ale takova dobra zasada je nejdriv si precist navod (k cubase, karte a mixu) a tam by ses dozvedel vsechno co potrebujes. Jako treba ze bez nastaveni gainu, coz je ten cernej cudlik pod mic vstupem, tezko neco nahrajes. Nebo co je to ASIO a ze si musis nejdriv v preferencich v Cubase nastavit ASIO driver ty svy karty. Mas na audio stope vybranej vubec spravnej vstup? BTW pres co to poslouchas a kam to mas zapojeny?
V cubase návodu sem o tom nic nenašel a u mixu je to stručně a mý otázky to bohužel nezodpoví, zítra to zkusím. Poslouchám přes repráčky který mam zapojený v interní zvukovce, s CUBASE taky moc neumim ale v nastavení sem už neco zkousel... Zítra na to znovu mrknu a dám vědět výsledek..
Kdyz si zvolis v Cubase ASIO, musis mit i repracky zapojeny v tom ASIO zarizeni, tedy v ty externi karte. Pripadne si do ni muzes pro kontrolu pichnout aspon sluchatka.
2Seventh: dovolím si oponovat - sice tvůj konkrétní případ opravdu asi nikde ve zmíněných manuálech nenajdeš, ale pravdu má Kermiták v tom, že v nich najdeš opravdu všechno to "gró" (=podstatu) znalostí, takže hned posléze si budeš moci sám bez jakýchkoli rad provést jak nastavení na straně PC (Cubase), tak i propojení (funkční!) Mic - pult - zvukovka - PC.
Opravdu nic proti, ale otázky tohoto typu by na diskusních fórech vůbec neměly padat; zavání to neochotou vlastní invence
P.
Opravdu nic proti, ale otázky tohoto typu by na diskusních fórech vůbec neměly padat; zavání to neochotou vlastní invence

P.
no to je ale chyba!Seventh píše:s gainem na mixu sem nic nedělal...

vsak si odsleduj signal, ze kde ho este mas a kde uz nie je... ked pichnes mikrofon do pultu - ide do neho signal ?
z pultu signal vychadza ? odkial beres signal z pultu ? z akeho vystupu ? kam ho posielas ? do zvukovky ? do akeho vstupu ? zvukovkou signal prechadza ? ked zapnes Cubase - co si nastavil v audio settings ? a co si nastavil ako input na stope ?
toto vsetko si prejdi, skontroluj to a nie je dovod, aby si to s trochou logiky a intuicie nerozbehal. lebo ked to nedas, tak zbytocne si asi kupoval nejake vybavenie, si myslim...
z pultu signal vychadza ? odkial beres signal z pultu ? z akeho vystupu ? kam ho posielas ? do zvukovky ? do akeho vstupu ? zvukovkou signal prechadza ? ked zapnes Cubase - co si nastavil v audio settings ? a co si nastavil ako input na stope ?
toto vsetko si prejdi, skontroluj to a nie je dovod, aby si to s trochou logiky a intuicie nerozbehal. lebo ked to nedas, tak zbytocne si asi kupoval nejake vybavenie, si myslim...
ozaj - phantom na pulte mas zapnuty ? 

Dyt pise ze jo.rastis píše:ozaj - phantom na pulte mas zapnuty ?
Zdravím takže právě jsem to vše zprovoznil, jediný co mi chybělo bylo GAIN a pořádné nastavení v CUBASE, nyní už to nahrává, jen nahrávky jsou docela dost potiché a kdyz zvýším GAIN tak je tam šum, nevíte jak zvuk "zesílit", ať už na mixpultu či v CUBASE? Díky moc.
Taky bych chtěl poděkovat především modrátorovi Kermitak! Rady byly velmi užitečné! Thank you man!
Taky bych chtěl poděkovat především modrátorovi Kermitak! Rady byly velmi užitečné! Thank you man!
co ocakavas od behringera ? ze ked zvysis gain , ze nebude sumiet ? i ty naivko ! 

To sem vůbec nenapsal, jen mě zajímá jak jinak zvětšit hlasitost nahrávky.