JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Seventh
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2010 18:44

JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Seventh » 30 lis 2010 19:07

Zdravím všechny co se dostali sem, mám jednu důležitou otázku.
Koupil jsem si asi před měsícem studiový mikrofon RODE NT1-A ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -22718.php ) a k tomu mixážní pult BEHRINGER XENYX 1202FX ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... x-25065.php ) . Mám starší PC a zvukovka se nedala propojit s MIXPULTEM tak sem koupil externí zvukovou kartu BEHRINGER UCA 202 ( http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... uca202.htm ) jenže nedokážu to vše propojit tak aby to fungovalo.
Mikrofon jsem zapojil do pultu, pult dal na fantom napájení, externí zvukovku jsem propojil do PC přes USB a propojil čtyřmi kabely do té externí zvukovky mixpult ( 2bílý 2červený, OUT IN) a stále to nefunguje.
Potřeboval bych návod jak na to, a popřípadě jaký program pro nahrávání nainstalovat.

Děkuju za každou radu která mi ať pomůže či nepomůže.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Kermitak » 30 lis 2010 19:47

Co znamena "nefunguje to"? Nic se nenahraje? V jakym programu to nahravas? Mas tam nastaveny ASIO? Mas na mixu nastavenej gain? Mas tape out z mixu pichnutej do inputu na zvukovce?
BTW jen tak bokem - kdyz sis koupil ten mixak, k cemu ho hodlas pouzivat? (na nahravani ho nepotrebujes)

Seventh
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2010 18:44

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Seventh » 30 lis 2010 20:39

"Nefunguje to? znamená v mým případě že vlastně nevím jak udělat aby fungoval, mám ho na nahrávání a mixák je důležitej kvůli fantomovému napájení. CHci nahrávat v Cubase SX ale budu rád za jakejkoli program, s gainem na mixu sem nic nedělal, napojil sem z mixu dva kabely do zvukovky a ze zvukovky dva zase zpátky. Z OUT DO IN a naopak, takže celkem 4 kabely na propojení těchto dvou zařízení.
Zkoušel sem Cubase a nic nenahrává, sem v tomhle amatér tak mě ber s rezervou:)
Nastavený ASIO? Nevím pořádně co to je...:((:P

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Kermitak » 30 lis 2010 21:31

No ja to spis myslel tak, proc sis misto mixaku spis nekoupil zvukovku s mic vstupama. No to je fuk.
Hele kazdej je jednou zacatecnik, ale takova dobra zasada je nejdriv si precist navod (k cubase, karte a mixu) a tam by ses dozvedel vsechno co potrebujes. Jako treba ze bez nastaveni gainu, coz je ten cernej cudlik pod mic vstupem, tezko neco nahrajes. Nebo co je to ASIO a ze si musis nejdriv v preferencich v Cubase nastavit ASIO driver ty svy karty. Mas na audio stope vybranej vubec spravnej vstup? BTW pres co to poslouchas a kam to mas zapojeny?

Seventh
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2010 18:44

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Seventh » 30 lis 2010 22:05

V cubase návodu sem o tom nic nenašel a u mixu je to stručně a mý otázky to bohužel nezodpoví, zítra to zkusím. Poslouchám přes repráčky který mam zapojený v interní zvukovce, s CUBASE taky moc neumim ale v nastavení sem už neco zkousel... Zítra na to znovu mrknu a dám vědět výsledek..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Kermitak » 30 lis 2010 22:27

Kdyz si zvolis v Cubase ASIO, musis mit i repracky zapojeny v tom ASIO zarizeni, tedy v ty externi karte. Pripadne si do ni muzes pro kontrolu pichnout aspon sluchatka.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od pavlii » 01 pro 2010 00:42

2Seventh: dovolím si oponovat - sice tvůj konkrétní případ opravdu asi nikde ve zmíněných manuálech nenajdeš, ale pravdu má Kermiták v tom, že v nich najdeš opravdu všechno to "gró" (=podstatu) znalostí, takže hned posléze si budeš moci sám bez jakýchkoli rad provést jak nastavení na straně PC (Cubase), tak i propojení (funkční!) Mic - pult - zvukovka - PC.

Opravdu nic proti, ale otázky tohoto typu by na diskusních fórech vůbec neměly padat; zavání to neochotou vlastní invence :wink:

P.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Fractal » 01 pro 2010 04:49

Seventh píše:s gainem na mixu sem nic nedělal...
no to je ale chyba! :) :roll:

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od rastis » 01 pro 2010 11:24

vsak si odsleduj signal, ze kde ho este mas a kde uz nie je... ked pichnes mikrofon do pultu - ide do neho signal ?

z pultu signal vychadza ? odkial beres signal z pultu ? z akeho vystupu ? kam ho posielas ? do zvukovky ? do akeho vstupu ? zvukovkou signal prechadza ? ked zapnes Cubase - co si nastavil v audio settings ? a co si nastavil ako input na stope ?

toto vsetko si prejdi, skontroluj to a nie je dovod, aby si to s trochou logiky a intuicie nerozbehal. lebo ked to nedas, tak zbytocne si asi kupoval nejake vybavenie, si myslim...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od rastis » 01 pro 2010 11:25

ozaj - phantom na pulte mas zapnuty ? :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Kermitak » 01 pro 2010 11:49

rastis píše:ozaj - phantom na pulte mas zapnuty ? :)
Dyt pise ze jo.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od rastis » 01 pro 2010 11:51

pardon :oops:

Seventh
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2010 18:44

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Seventh » 01 pro 2010 17:00

Zdravím takže právě jsem to vše zprovoznil, jediný co mi chybělo bylo GAIN a pořádné nastavení v CUBASE, nyní už to nahrává, jen nahrávky jsou docela dost potiché a kdyz zvýším GAIN tak je tam šum, nevíte jak zvuk "zesílit", ať už na mixpultu či v CUBASE? Díky moc.
Taky bych chtěl poděkovat především modrátorovi Kermitak! Rady byly velmi užitečné! Thank you man!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Pytkin » 01 pro 2010 18:13

co ocakavas od behringera ? ze ked zvysis gain , ze nebude sumiet ? i ty naivko ! :)

Seventh
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2010 18:44

Re: JAK ZAPOJIT DO PC MIXPULT + MIKROFON ABY PRACOVAL

Příspěvek od Seventh » 01 pro 2010 21:52

To sem vůbec nenapsal, jen mě zajímá jak jinak zvětšit hlasitost nahrávky.

Odpovědět