Jaký USB Midi Interface 8x8

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Jaký USB Midi Interface 8x8

Příspěvek od Ondrash » 26 led 2007 16:10

Ahoj. Plánuju upgradovat MIDI převodník a tak bych se vás rád zeptal, co používáte a jak jste spokojení? Myslím si, že moc možností asi mít nebudu. Rozmýšlím se nad Edirolem UM-880 (slyšel jsem na něj samou chválu, ale nedá se sehnat) a nebo pak něco od Emagicu. Používám Windows XP a Cubase4.

Taky mě zajímá jak je to s ovladači. Se software, který je k převodníku apod.

Díky moc.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 26 led 2007 17:05

Ten MOTU co mas ti nevyhovuje ? Jaky s nim mas zkusenosti ?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 26 led 2007 17:25

Nevyhovuje. Nedávno jsem se dočetl, že pokud ve Windows používáš síťové služby, tak se to dost hádá.... V praxi musím každou chvíli refreshovat MOTU v ClockWorksu. Při startu počítače musím dávat LPT Refresh. Na svém počítači používám RDP, kterým se připojuji k druhému počítači, kde mám internet. Když jsem RDP nepoužíval, bylo to v pohodě. Takže MOTU ano, ale jen tehdy pokud nepoužíváš síťové služby.

Takže bych přešel na něco novějšího a jednoduššího. (asi už nebudu potřebovat SMPTE atd.) Jinak co se týká přesnosti, nemám žádný problém.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 26 led 2007 17:36

ondrash : mozno skusit nieco ine ako RDP ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 26 led 2007 17:50

A co? :shock: Takhle mi to maximálně vyhovuje.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 26 led 2007 18:59

ondrash : trebars VNC ..

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 26 led 2007 20:33

Ahoj, osmička je fajn, ale zvaž, jestli by nebylo lepší mít dvě čtyřky - můžeš je umístit poblíž nástrojů, nemusí být tak dlouhý kabely, každý má vlastní USB port (lepší timing) atd.
Osobně používám Midiman Midisport 4x4 a ESI M4U (kterej je přímo přidělanej na stojanu Proel pro čtvery klávesy - který obsluhuje, ke stojanu pak jde jenom tenkej USB kablík) a dva výstupy plus jeden vstup má ještě BRC2000, kam je zapojenej MIR.
Počítač je neustále připojenej do internetu/domácí sítě, WXP SP2, seq. Logic a žádný problémy jsem nezaznamenal

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 led 2007 16:12

Ja mam midisporta 8x8 a bezi v pohode,instalace byla bez problemu,taky sem pripojenej k siti a vsechno bezi jak...ale byl problem ho sehnat docela,v cz eshopech ho maj vsude v nabidce ale kdyz sem tam volal tak mi vsude rekli ze uz se nedela coz mi prijde divny,nakonec mi ho dovez znamej z anglie...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 27 led 2007 16:31

mám midisporta 2x2, ale když použiju CC z Viruse do Cubase, kterej leze echem zase zpět, tak normálně regulérně zamrzne komp. Nic jsem s tim nedokázal udělat. Když používám jen MIDI IN tak je to pohoda, ale outy z něj raději nepoužívám (což je dost na nic).
Obecně mám pocit, že USB je k prdu a že bylo zlatý dobrý LPT.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 27 led 2007 16:51

mam Midisport 8x8 + 4x4 a zadny problem

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 27 led 2007 21:29

osobne si tiez myslim ze stare interfejsy na LPT a COM boli lepsie ako USBckove ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 led 2007 17:07

Já jsem měl Midisport 4x4 a never more, nestabilní, uprostřed práce přestával reagovat.

MOTU naprostá stabilita (pokud člověk překoná relativně komplikovanou instalaci), ale jedna ze základních věcí v dokumentaci je, že se LPT interface nemá rád s některými síťovkami. Síťovku jsem vyhodil, problémy se nevyskytují.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 led 2007 17:11

len taky napad, co tak skusit ten lpt interface na usb->lpt adapteri? ten stoji par kil a mozno sa problem vyriesi, dalsia moznost je skusit vymenit sietovku, aj to mi pride zmysluplne
za pokus nic nedas...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 28 led 2007 18:35

To kexik: když už jsme u těch USB, potřeboval bych víc portů, takže bych koupil nějaké USB HUB, co stabilita? Nedoporučíte mi nějaký dobrý kousek?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 led 2007 18:59

usb huby su zapeklita vec... neodporucam na rychle zariadenia (disky, zvukovky, atd). veci ako mys, klaveska, skener, atd, idu dobre... mam dva noname huby a oba idu dobre, najnovsie som kupil k laptopu toto:
http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/315500/ ... hub-h.html
je to fakt pidi

Odpovědět