Kapesni workstation

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Dreamgate » 03 čer 2009 21:36

Tak jsem s tím včera i dneska trápil a na nic jsem nepřišel.Pro jistotu jsem se i mrknul do návodu a taky nic.Asi to prostě není možné zaloopovat,aniž by to vynechalo to END event a hrálo to zase od začátku.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 03 čer 2009 22:15

Dreamgate píše:Tak jsem s tím včera i dneska trápil a na nic jsem nepřišel.Pro jistotu jsem se i mrknul do návodu a taky nic.Asi to prostě není možné zaloopovat,aniž by to vynechalo to END event a hrálo to zase od začátku.
Ke stejnymu nazoru jsem dospel taky - ze je to proste nedomyslenost. Ten END se tam hodi po vypnuti recordu a uz se s nim pak neda nijak hnout. No budu si muset zvyknout na ty funkce co ze songu udelaj pattern a naopak ... bude to asi schudnejsi cesta.

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Dreamgate » 03 čer 2009 22:33

No jo,není dokonalých mašin :(

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od EXCOM » 03 čer 2009 22:50

Jabba : a co keby si si do toho endu v ramci posledneho beatu spravil "tichu" notu natiahnutu po end? to by mohlo zafungovat...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od EXCOM » 03 čer 2009 23:06

na strane 90 v manuale sa pise nieco Repeat Playbacku, Measure Temp a Jump Function.. a v Jump Function je toto :
Top Jump:
In this mode the QY70 will automatically
jump to the specified measure
number when the sequencer (Top)
key is pressed and the current
measure number is greater than the
specified jump location. If the current
measure number is lower than the
specified jump location the QY70 will
jump to the top of the song (measure
001).

nedalo by sa to pouzit v spojeni s tym playbackom? a nasmerovat ho na ten jump? alebo to bude len button ktory posle curzor na dane miesto...

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 04 čer 2009 08:51

prave ze jakakoli uprava event v kanalu us tim ENDem nehne. Hlavne kdyz hrajes 4 takty, tak proste nejde vypnout recording tesne pred koncem 4tyho, aby se end hodil na konec 4tyho. Proste hrajes a kdyz mas volny ruce, tak zmacknes stop. To udelas nekde uprostred patyho - a tim padem se END hodi na konec patyho. Ale ty mas data jen v prvnich 4rech...

To v tom manualu, to je hrozne zajimava funkce (takovy jsou tam, mimochode, uplne vsechny. Nekdy kdyz to delal, tak fakt myslel hlavou, a na to jak to ma malo cudliku to fakt umi vsechno a celkem pohodlene). Jde o to ze Rewind button ma nekolik modu (6 - 3 normalni a 3 se shiftem).

Jako on me ten loop zas tak nedrasa. Stejne to pak loopuje podle nejdelsiho kanalu - zadna bozarna jako ma treba Korg, ze ma nezavislej loop point na kazdej kanal to nema. Ale clovek si zvykne delat vlastne patterny pro samohrajku a to ma i dalsi vyhody (ma porad 16 kanalu volnejch, protoze ty patterny maji svejch 8 mimo mixer) apod..

Spis me stvalo, ze nevim co s tim ;) Ze nad tim nemam kontrolu.
A ted me napadlo, jestli to treba nebude po exportu do nejakyho nornalniho softwarovyho sequenceru editovatelny ;) Ze by to clovek hodil do poce, umazal a zase vratil ;)

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Dreamgate » 04 čer 2009 10:03

EXCOM píše:Jabba : a co keby si si do toho endu v ramci posledneho beatu spravil "tichu" notu natiahnutu po end? to by mohlo zafungovat...
Právě když vložíš event,tak se ten END posune.S jumpem jsem to taky zkoušel,ale ten END "zahraje" prostě pokaždé.

stratil
Příspěvky: 8
Registrován: 30 pro 2009 19:52

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od stratil » 12 led 2010 03:07

Mam jeden zasadni problem, chtel bych pozadat o radu. Nedari se mi propojit QY70 s pocitacem pomoci USB-MIDI prevodniku. Je to urcite nejaka drobnost, ale kdyz jsem pouzival propojeni pomoci TO HOST nebyl zadny zadrhel. Nainstaloval jsem driver a chtel jsem pouzivat mikroklaviaturu pro vkladani tonu v hudebnim programu a nepodarilo se. Procetl jsem manual a tam se pise jen o zpusobu propojeni s externim MIDI zarizenim atd. K PC se uvadi jen TO HOST pripojeni...to bylo ale v dobe kdy se jelo v WIN 95 :-) Nevite jak se pohnout z mista?

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 12 led 2010 09:26

stratil píše:Nedari se mi propojit QY70 s pocitacem pomoci USB-MIDI prevodniku
Videl jsem Q70 i Q100 pripojeny pres MIDI i USB2MIDI jako klasiku i jako hosta. Nejdriv zkus jestli to funguje normalne (treba jeden kabel USB2MIDI co mam tak je takova divna atrapa a proste nefunguje ). Midi porty muzes zkusit mozna nejlip tak, ze to spojis normalnim midi kablikem s nejakejma klavesama a zkusis jestli to hraje.
Druhej krom by byl samozrejme ten DataFiller jakej pouzivas. Mimochodem aby fungoval, musis propojit oba kabely - IN i OUT (ale to asi vis).

Ted me tak napada ze vlastne pises ze normalne to fungovalo (jestli jsem to dobre pochopil) - v tom pripade bych se ujistil, ze ten USB2MIDI funguje na nejakym jinym zarizeni (jak jsem psal, jeden ze tri kabelu mi nefungoval, coz je celkem spatny cislo)

Odpovědět