Kapesni workstation

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 30 kvě 2009 13:59

Zdravim!
Taky se vam to stalo? Nejdriv hromada krabicek, modulu, klaves, dratu a uprostred pocitac, potom jenom pocitac a masterkeyboard a ke stari zase krabicky a pocitac nejradeji nemit?

Ja jsem ted na stary kolena objevil radu QY od Yamahy. Nejdriv jsem byl hrozne skeptickej, ale pak jsem tak po ruznu cetl kolik ruznejch lidi ji ma (treba Bjork jich ma nekolik a bere to vsude sebou). Je to All-in-one ... uzasnej sequencer (pry jeden z nejlepsich HW krome modernich workstation), zvukvej XG modul s 512 starejma, ale porad dobrejma zvukama, samohrajka s 5000 paternama a 128 stylama (klasika intro, A, B, filly mezi nima a ending), automatickou transpocici a to cely jede na baterky a vejde se to do kapsy. Co ocenite az posleze je napr. to, ze to nabehne po 3 sekundach a necekate roky ; ). Jsou jen dve veci, ktery me na tom stvou, a tou je nepodsvicenej display (v ty dobe by to byl zbytecnej luxus a krome toho baterky by to tenkrat sezralo zaziva) a nema to piano roll. Jinak jsem nenasel nic, co bych tomu mohl vytknout krome toho, ze to neni i sampler. Ma to 2 oktavovy gumovy cudliky jak ZX Spectrum, ale kupodivu se na ne da i docela hrat - az na to, ze nemaj dynamiku (to tenkrat nebylo normalni ani u normalnich synth-mechanik v klavesach).
No proste - prijdete na louku, zmacknete cudklik, a za 3 sekundy muzete do 24 stopyho sequenceru bouchat co vas napadne (16+8 doprovod, kterej si samozrejme taky muzete udelat sami).

Yamahy rady ANX maj na pravy strane takovej zarez... dela takovou plosinku. Ta je urcena prave pro tenhle sequencer ; )
No a nejlepsi na konec. Svoji QY70tku jsem koupil za 2500,- Kc. Sice to hraje jako trochu lepsi samohrajka (z dnesniho pohledu), ale vejde se vam do kapsy? ; )

A ted otazka: neexistuje neco podobnyho v dnesni dobe? Mam pocit, ze jsem nikde nic podobnyho nevidel a na nic podobnyho jeste nenarazil. Jsou tu ruzny BreakBeat makery s 4x4 padama nebo ruzny Electriby, ale je neco vylozene takhle univerzalniho a treba i na baterky (microKorg sice na baterky je, ale zase nema sequencer)?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od EXCOM » 30 kvě 2009 14:50

no nejaky smarphone, PDA, iPHONE... tam je uz celkom dost prijemnych sequencerov...

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 30 kvě 2009 15:16

EXCOM píše:no nejaky smarphone, PDA, iPHONE... tam je uz celkom dost prijemnych sequencerov...
Hmm... s tim mam bohate zkusenosti (vyzkousel jsem snad vsechno co existuje - i Nintendo DS mam). Spis mi slo prave o nejakej normalne dedikovanej HW equipment co ma v sobe nenakej synth ale zaroven i sequencer...

Zatim se QY jeste nic nevyrovnalo v rychlosti, spolehlivosti ;) a univerzalnosti.
Je to asi takovej rozdil, jako mit hromady softsynthu na pocitaci, nebo mit na stole M3, OASYS nebo Fantoma. Proste to zapnete a slape to.
Trochu postarsi, ale rozhodne vsestrana zasoba zvuku: Spis pro predstavu, jak to vypada v meritku k lidske bytosti: No a jako samohrajka ve finger-chod modu:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od EXCOM » 30 kvě 2009 21:22

Jabba : ja som velmi dlho poskuloval po QY100 a stale poskulujem ale uz ma ta euforia opadla.. myslim, ze nic lepsie neexistuje a ani dlho existovat vreckove nebude...

aj o RM1X sa hovori ako o skvelom sequencery, ale to uz nie je moc vreckove :)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 30 kvě 2009 23:16

EXCOM píše:ja som velmi dlho poskuloval po QY100 a stale poskulujem ale uz ma ta euforia opadla..
No ja jsem celkem dlouho vahal. Rikal jsem si, ze takovahle hracicka pro deti mi nechybi a nedokazal jsem si predstavit, jak by mi mohla pomoct v cemkoli, ale jestli te QY100 odradila cenou, tak se poohlidni po QY70. Jak jsem psal, ja jsem tu svoji herku sehnal za 2500,- Kc a za ty penize je to naprosto neoddiskutovatelne nejlepsi investive do HW jakou jsem kdy udelal. Sice to neni uplne cena, protoze jsem jeste koupil nabijecku a 6 baterek, ale jsou dny (i tydny), kdy ve volnych chvilich pouzivam uz jen QY. Obstojne se na to hraje (coz neni videt ani na jednom tom videu) a slouzi to presne k tomu, co jsem si myslel - jako zaznamnik napadu. Vozim to vsude sebou a dokonce jsem to ted z hecu nosil celej den v kapse u kapsacu, abych kamaradum dokazal, ze to je kapesni ; ). Nakonec to vecer krasne poslouzilo jako zdroj zabavy ; )
Za ty prachy ...
EXCOM píše:myslim, ze nic lepsie neexistuje a ani dlho existovat vreckove nebude...
Skoda. Kdyby nekdo udelal neco podobnyho, ale s USBckem, moznosti pridat si vlastni sampliky (byt omezene) a dynamikou na tlacitkach a stalo to do 12.000,- nebudu po zkusenostech s timhle vahat ani minutu ; (

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od delay » 01 čer 2009 11:54

Kámoš má QY70 s poškozeným displayem, nevíte, jeslti to ještě jde opravit a kdo to dělá?

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Dreamgate » 01 čer 2009 12:15

QY 100 mám asi už rok.Kupoval jsem jí úplně novou za plnou cenu(asi okolo 15 tisíc).Je to opravdu bomba na nápady.Teda pokud člověk nechce kroutit knobama :wink:
Když jsem si jí kupoval,tak jsem ani nečekal,že kvalita zvuků bude tak velká.Docela mě to překvapilo.Sekvencer je taky v pohodě.Podobný jako na RM1x.Akorát se na ní snažím najít vhodný přepravní obal.Asi to nakonec zadám manželce,aby mi to ušila. :D
Škoda že Korg Micro X nemá sekvencer,pak by to byl taky All-in-one.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 01 čer 2009 21:32

Dreamgate píše:QY 100 mám asi už rok
Uff... jak jsem psal, ja jsem svoji QY70 koupil za 2500,-.
Kazdopadne bych mel dotaz. Protoze si asi prvni kdo se priznal ze QY ma ... kdyz neco nahrajes do kanalu, v event listu (edit mode) vidis jednotlivy eventy a uplne dole je event "END", kterej se hodi automaticky na nejblizsi vyssi bar. Bohuzel ale podle nej se pak bere misto, kde chces aby song loopoval (pokud ho pustis pres Shift+Play. Problem je, ze nedokazu prijit na to, jak editovat prave ten posledni "End" event v kanalu. Kdyz naboucham rucne nejakej kanal (treba basu) a chci loopovat pri 4 takty a hrat si s dalsima nastrojema, pokud nepouziju step sequencer, vzdycky se mi hodi ten END na konec 4tyho (takze to loopoje na 5 taktu), protoze neni v lidskejch silach hrat 4 takty a zastavit nahravani teste na konci pred tim, nez se to prehoupne ;)

Neprisel si na to jak to udelat? Nejakej shortcut? Neco v menu? Dik.

Jinak s tim microKorgem souhlas. Na druhou stranu microKorg je taky na baterky... problem je, ze nema midi ale jen USB (teda alespon myslim), takze si clovek muze vzit v klidu na deku jak QY jako sequencer tak mKorg ale nijak je na ty louce nepropoji ;(

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

QY70 Owner Manual

Příspěvek od EXCOM » 01 čer 2009 23:21


Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: QY70 Owner Manual

Příspěvek od Jabba » 02 čer 2009 00:37

EXCOM píše:ObrázekQY70 Owner Manual
Ja mel manual prectenej jeste driv nez jsem to koupil ;) (tak moc jsem se tesil) ale ok - dam na tebe. Sosam znova a zkusim stesti. Jestli to tam opravdu je, tak se chytim za nos a verejne se budu kat, ale mam pocit, ze to proste v manualu neni...

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 02 čer 2009 00:40

delay píše:Kámoš má QY70 s poškozeným displayem, nevíte, jeslti to ještě jde opravit a kdo to dělá?
Bohuzel nevim ani co je tam za typ, tim padem ani nevim, jestli se da koupit jak nahradni dil. Kazdopadne od Yamahy nic nedostanes. Snazil jsem se otravovat Cesko (Nemecko, Evropu), US i Japonsko s tim, ze bych potreboval kryt baterii a ani me neposlali do riti (s cim jsem na 100% pocital) - vubec nikdo mi nikdy neodpovedel.
Kazdopadne az budu mit trochu casu, chci si dobastlit podsviceni displaye, tak se juknu co tam je ;)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Acid Punk » 02 čer 2009 06:27

Jabba píše:
EXCOM píše:ja som velmi dlho poskuloval po QY100 a stale poskulujem ale uz ma ta euforia opadla..
No ja jsem celkem dlouho vahal. Rikal jsem si, ze takovahle hracicka pro deti mi nechybi a nedokazal jsem si predstavit, jak by mi mohla pomoct v cemkoli, ale jestli te QY100 odradila cenou, tak se poohlidni po QY70. Jak jsem psal, ja jsem tu svoji herku sehnal za 2500,- Kc a za ty penize je to naprosto neoddiskutovatelne nejlepsi investive do HW jakou jsem kdy udelal. Sice to neni uplne cena, protoze jsem jeste koupil nabijecku a 6 baterek, ale jsou dny (i tydny), kdy ve volnych chvilich pouzivam uz jen QY. Obstojne se na to hraje (coz neni videt ani na jednom tom videu) a slouzi to presne k tomu, co jsem si myslel - jako zaznamnik napadu. Vozim to vsude sebou a dokonce jsem to ted z hecu nosil celej den v kapse u kapsacu, abych kamaradum dokazal, ze to je kapesni ; ). Nakonec to vecer krasne poslouzilo jako zdroj zabavy ; )
Za ty prachy ...
EXCOM píše:myslim, ze nic lepsie neexistuje a ani dlho existovat vreckove nebude...
Skoda. Kdyby nekdo udelal neco podobnyho, ale s USBckem, moznosti pridat si vlastni sampliky (byt omezene) a dynamikou na tlacitkach a stalo to do 12.000,- nebudu po zkusenostech s timhle vahat ani minutu ; (
Presne hrebik na hlavicku, kdyby k tomu nekdo pridal sampler, bici by se daly snadno nahradit a nacpat tam jeste treba libovolnou sample library :)

Ovsem neco v tomhle ohledu existuje MPC500 je na baterie, tak mozna propojit ty dve masinky :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: QY70 Owner Manual

Příspěvek od Jabba » 02 čer 2009 09:15

Ehm... asi je to blbost, ale v manualu to neni, tak zkusim pikcr - treba to nekdo znate z nejaky jiny Yamahy?
Obrázek
Prvni radek je normalni event v event listu. Nahore je videt aktualni bar. Editem to jde normalne zmenit. Posledni radek v kanalu je automaticky pridanej "END" event. Nema vlastni parametry, ale nahore se presto ukazuje jeho umisteni v case - bohuzel vzdycky na nejblizsi vyssi bar. Co s tim? Nemate nekdo neco podobnyho?
EDIT: Jeste doplnim ze to je problem kdyz clovek jen tak blbne, nahraje si treba 4 nebo 8 taktu a chce si to zaloopovat. QY umi aktualni song pustit v loopu, ale jako loop point bere prave ten end (kterej je pri nahravani ruco vzdycky o jeden dal). Jinak samozrejme na tohle jsou na QY ty paterny (kde si clovek specifikuje delku), ale stejne me to toci ; )

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Dreamgate » 02 čer 2009 12:09

Nikdy jsem songy neloopoval,takže vůbec netuším.Zkusím se ale na to večer doma podívat a dám Ti vědět.Ale pochopil jsem o co Ti jde.Prostě když loopuješ tak ten pátý takt máš hluchý.Zkoušel jsi přes job umazat ten poslední END event?Nebo se tam nezobrazuje?

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Kapesni workstation

Příspěvek od Jabba » 02 čer 2009 15:37

Dreamgate píše:Zkusím se ale na to večer doma podívat a dám Ti vědět.Ale pochopil jsem o co Ti jde.Prostě když loopuješ tak ten pátý takt máš hluchý.Zkoušel jsi přes job umazat ten poslední END event? Nebo se tam nezobrazuje?
Dik, treba na to prijdes. Problem je ze on nejde nejenom editovat ale ani smazat. Prida se na konec automaticky a kdyz smazes eventy, tak uz se neposouva (za posledni) ale sedi tam, kam se pridal. Podle me je to proste chyba (nebo nedomyslenost).

Kazdopadne je to zatim jedina nevychytanost na kterou jsem prisel ;)

Jinak bych rad opravil chybu z jednoho meho drivejsiho prispevku - MicroKorg XL MA midi (psal jsem, ze ma asi jen USBcko). Tzn. ze protoze je na baterky taky, muzete lezet na dece na koupalisti a ridit a nahravat MicroKorg QYnem a naopak ;) Sice to jeste neni "sampler", ale mit na dece Radias synth engine a poradnej sequencer a to vsechno na baterky taky neni k zahozeni ;)

Odpovědět