kombo + gitara - neziaduci feedback
kombo + gitara - neziaduci feedback
zdravim,
kamarat mi dal otazku, co moze byt pricinou piskania pri zapojeni gitary do komba. skusal sa pohybovat gitarou /aj snimacmi/ od komba, za kombom,
hral sa s gainom, skusal menit kable a vraj mu to vzdy napiskava. ma dake kombicko peavey /zapojenie a/b/ a ibanezu s humbucker-mi.
za kazdu radu vdaka!
kamarat mi dal otazku, co moze byt pricinou piskania pri zapojeni gitary do komba. skusal sa pohybovat gitarou /aj snimacmi/ od komba, za kombom,
hral sa s gainom, skusal menit kable a vraj mu to vzdy napiskava. ma dake kombicko peavey /zapojenie a/b/ a ibanezu s humbucker-mi.
za kazdu radu vdaka!
Re: kombo + gitara - neziaduci feedback
Pokud to neni vykotlenym gainem a prilis velkou hlasitosti, tak ma asi spatne (nebo nijak) zavoskovane snimace... Coz s velkou pravdepodobnosti znamena, ze ma nejaky Ibanez stock snimace a ty je nejlepsi hodit po psovi a koupit neco poradnyho 
Kazdopadne by pomohlo, kdybys napsal, co presne ma a pripadne na jaky nastaveni hraje.
Kazdopadne by pomohlo, kdybys napsal, co presne ma a pripadne na jaky nastaveni hraje.
Je to kombo lampove?
a je to len kombo, nic ine nie je zapojene? lebo gitara moze napiskavat aj cez mikrofonovy okruh...
kombo je trandak, skusim ale zistit presny typ. hovoril mi, ze gitaru napajal priamo do komba.
takze kombo je nakoniec peavey valveking 112 a gitara je ibanez 320 SZ s povodnymi Duncan Ibanez snimacmi.
je to zle? ci este horsie?
je to zle? ci este horsie?
V tom pripade zkontrolovat mikrofonicnost lamp, pokud je moznost, tak vyzkouset i s jinou kytarou. Ty Duncan Designed nejsou zadna slava, ale furt lepsi, nez superduper stock snimac HB-1
Mimochodem doporucuju komplet prelampovat tak jako tak, pokud tam ma jeste tovarni elektronky. Dost to pomuze zvuku.
Mimochodem doporucuju komplet prelampovat tak jako tak, pokud tam ma jeste tovarni elektronky. Dost to pomuze zvuku.
wohma: a ako sa sa riesi mikrofonicnost lamp /tuto otazku na mna bezpodmienecne vyvali, kedze je to chlapik, co do toho "len řve"?/ 8O). dik
Reseni jsou v zasade dve: sehnat si O krouzky, coz jsou v podstate jen gumovy tlumitka, anebo novy lampy. Vzhledem k tomu, ze tam budou asi stock lampy, tak doporucuju prelampovat. Jinak mikrofonicnost se da zjistit poklepanim na elektronku pri provozu - pokud se v zesilovaci ozyvaji zvuky, tak je mikrofonicka a tim padem zpusobuje zpetnou vazbu.
Wohma: cize ak bude lampa trebars duniet, popripade rezonovat pri poklepe, tak pomoze vymena?
Dunet nebude, ale meli byste slyset nejaky zvuky. Vymena pochopitelne musi pomoct, protoze mikrofonicka je samotna lampa, zbytek jsou vicemene jen trafa a tistaky.
hlavne ak je to skusobna a ma to seriozne vypecene k hlastnemu bubenikovy a na skreslenom kanale, tak to piskat musi, to chceme a mame radimONOGRAm píše:zdravim,
za kazdu radu vdaka!
potom to mozu byt mikrofonicke snimace alebo mikrofonicke lampy, ako uz spominal Wohma.
teoreticky to moze byt aj kombo, co sa pre nejaku konstrukcno vyrobnu vadu (napriklad zle vedenie dratov v sasi zosiku) dostava do oscilacie...
mikrofonicke moze byt kadeco. zazil som uz mikrofonicke keramicke kondenzatory, uplne bezne su mikrofonicke polovodice, zvlast tranzistory v kovovych puzdrach. vo valvekingu to ale na 99% budu lampy v preampe. a tie budu zakrytovane a teda pojde zatlmit kryty niecim ako je sklena textilia (kupis v stavebninach ako napriklad tmeliacu pasku na rigips) alebo kruzky zo silikonu (zozenie sa tazsie). gumu by som vynechal, ta neznesie teplo
Na to se delaji specialni krouzky
http://cgi.ebay.com/8-Vacuum-Tube-Dampe ... 516wt_1137
Mozna by se to dalo sehnat i u nas, ale nevim, jestli za rozumny peniz.
JInak mas pravdu, guma to neni, ale silikon, nejsem fyzik
http://cgi.ebay.com/8-Vacuum-Tube-Dampe ... 516wt_1137
Mozna by se to dalo sehnat i u nas, ale nevim, jestli za rozumny peniz.
JInak mas pravdu, guma to neni, ale silikon, nejsem fyzik