Kompressor
-
sunkafleky
Kompressor
Ahojte rad by som sa opytal na rady skusenejsich, potreboval by som nejaky dobry channel strip s kompressorom tak do 8000 - 10 000sk, na nahravanie iba vokalov ( rap)
dakujem za rady
dakujem za rady
Re: Kompressor
v cene ~330 EUR moc DOBRY channel strip asi neni ..
tak mi skus dat ponuku tych lepsich a ked tak pritlacim na cene alebo to kupim neskor, ale uz nie lacne sunky, ja som pozeral po SPL TRACK ONE, ale cena je dost velka na mna momentalne
Tak si kup nejakej slusnej preamp, idealne z druhy ruky a komprimuj softwarove, to bude vyrazne lepsi, nez jakejkoliv channel strip v tyhle cenovy kategorii.
AMEN. Vytesat do kamene.Kermitak píše:Tak si kup nejakej slusnej preamp, idealne z druhy ruky a komprimuj softwarove, to bude vyrazne lepsi, nez jakejkoliv channel strip v tyhle cenovy kategorii.
Mimochodem, lze pořídit dobrý channel strip s finančním limitem řekněme dvojnásobným (20 000 Kč)? Anebo ještě jinak - jaký by byl skutečně DOBRÝ "all in one" (preamp, kompresor, ekvalizer, možno aj de-esser či enhancer)?
ja si myslim ze all in one neni dobre .. rozumnejsie je mat viac samostatnych krabic a kombinovat ich , ako si dana situacia vyzaduje ..
Tak třeba od ARTu - MPA Gold + Pro VLA, tam se do 20.000 CZK lze vejít. Ale Kermitakova poznámka byla velmi rozumná, koupit dobrej preamp a třeba základní UAD1, případně LA2A plugin, kterej si lidi ceněj na vokály... Nehledě na to, že v základě UAD1 je pěknej reverb a Pultec EQ.
Naposledy upravil(a) delay dne 12 led 2010 13:41, celkem upraveno 1 x.
All in one pokud to nestojí majlant (jako třeba pendulum Quartet II) je vždycky kompromisní řešení na ukor kvality. Lépe pořídit samostatné kousky.
SSL Alpha Link Channel je kvalitny preamp/channel strip/prevodnik
ale suhlas ze ak su veci samostatne tak mas podstatne flexibilnejsi setup
ale suhlas ze ak su veci samostatne tak mas podstatne flexibilnejsi setup
No koukam, ze se tu obnovuje stara diskuze. "Sunkafleky" tj originalniho tazatele evidentne vubec nezajimala.
Díky za názory. Používám jako preamp + kompresor Focusrite Penta (koupil jsem ho ojetý a oproti předzesilovači z mixpultu to byl opravdu skok). Teď jsem pošilhával po JOEMEEK OneQ, který na http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... =na&ban=na inzerují za akční cenu 8 867 Kč s DPH v setu s mikrofonem JM37DP. (Móóóc se mi líbí ta barva
a že je všechno tak pěkně pohromadě). Ale pak jsem došel k závěru, že žádný podstatný kvalitativní nárůst by to asi nebyl. Teď se nabízí otázka, zda třeba zmíněný ART MPA Gold nebo Goldmike by oproti Pentě takovým výrazným skokem byl.
To mi vsechno pripada jako placani se vicemene ve stejny louzi. Jednou vic v bahne jednou vic ve vode. Budto bud spokojenej s tim co mas, protoze ti to uplne vyhovuje a staci na to co delas... no a jestli mas puzeni a neda ti to nez vyzkouset neco fakt na urovni, tak proste setri. Jednokanal treba od Great River nebo dalsi hromada znacek, kde je cena za kanal okolo $1000 za kanal je neco, co vsechno cos napsal strci do kapsy. A neni to az tolik penez nakonec, este kdyz se ti podari to sehnat z druhy ruky, coz je dneska skoro jako jit do obchodu. Lidi prodavaj jak divy.
Dík za odpověď. Tušil jsem to
. Ono to puzení furt něco obměňovat a vylepšovat je fakt hrozný...