Konvoluce kytarovych aparatu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
kexik

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od kexik »

vasek píše:
kexik píše:jo takto... to mozem len doporucit... ja sosam "linku" zo sluchatkoveho vystupu, nakolko na fx loop ide signal len z preampu, kym na sluchatkac komplet aj s koncom. zataz neriesim, ked sa zastrci "sluchatkovy" jack, repro sa odpoji, ale zda sa ze koncaciku to vobec nevadi (...)
Tenhle poznatek jsem už taky někde zaznamenal. Máš GA15?
nas gitarista ma. a ja ho tocim...

delay

Příspěvek od delay »

vasek píše:delay: všechny Amplituby a Guitar Rigy mají vypínatelnej reprák. Nechápu, co řešíš :-)
Jo? Já nevim, zkoušel jsem to chvíli, tak sorry :)

Krtko

Příspěvek od Krtko »

delay píše:Je pravda, že by bylo super, kdyby se dala bedna v IK softech uplně vyhodit a nahradit jinou simulací vpodobě dalšího FX. Přeci jen mi ale přišlo, že s dobrým preampem ten Amplitube FENDER fakticky hraje, což GR (2,3) teda ani náhodou.
IK fender je na ciste zvuky skor, ja som myslel skreslene zvuky.. jasne ze sa da box bypassnut a dat zanho nejaku inu simulaciu boxu. lenze tu ide o soft za ktory si platis, nie je to trosku postavene na hlavu kupit si ten soft a pouzit z neho len preamp a zavesit zanho nejaky vst zdarma + impulzy postahovane zadarmo pretoze to zaco si platim, je nepouzitelne? ked tak potom nad tim uvazujem, tak aj ten preamp si viem stiahnut zdarma aj efekty tak na co mi vlastne je nejaky amplitube za prachy.. podla mna by mali byt v kazdom smere daleko pred freewarovymi simulaciami ale ono to zacina byt obratene

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Krtko: mam stejnej nazor. Nick Crow, LePou, Acmebargig (nezkousel jsem ale hodne se ted rozjeli)... nebo treba Softube Vintage/Metal amp room... Pak je tu taky Overloud TH1. Obavam se, ze Amplitube a NI tezce ujel vlak, ale je to jen muj nazor. Z freeware "preampu" s impulsem bedny jsem za par minut dostal vysledek, kterej se mi libil vic, nez cokoliv co jsem za x mesicu nakroutil na Sansampu PSA1 (o kterym jsem predtim leta snil). Nemluve o ty pohode, ze clovek muze upravovat a strihat cisty DI tracky kytary jeste pred zkreslenim, to je luxus (jasne, jde to i s aparatem, kdyz si nekdo koupi reamp, nebo ten Sansamp to taky umoznuje diky linkovym vstupum).

Krtko

Příspěvek od Krtko »

softy ako amplitube aj guitar rig budu mat stale svoje miesto, ale myslim si ze je to skor o brnkani si doma na pocitaci ako o nejakom serioznom nahravani.
skor ma v poslednej dobe trapy simulovanie bassgitary. dneska mi prisla domov nova basa, pomaly zaciname nahravat demo a ja som este stale nenasiel uspokojivu simulaciu na basu (hlavne skreslenu).. je to dost pozadu oproti moznostiam simulacie gitary.

vasek

Příspěvek od vasek »

Krtko píše:
delay píše:Je pravda, že by bylo super, kdyby se dala bedna v IK softech uplně vyhodit a nahradit jinou simulací vpodobě dalšího FX. Přeci jen mi ale přišlo, že s dobrým preampem ten Amplitube FENDER fakticky hraje, což GR (2,3) teda ani náhodou.
IK fender je na ciste zvuky skor, ja som myslel skreslene zvuky.. jasne ze sa da box bypassnut a dat zanho nejaku inu simulaciu boxu. lenze tu ide o soft za ktory si platis, nie je to trosku postavene na hlavu kupit si ten soft a pouzit z neho len preamp a zavesit zanho nejaky vst zdarma + impulzy postahovane zadarmo pretoze to zaco si platim, je nepouzitelne? ked tak potom nad tim uvazujem, tak aj ten preamp si viem stiahnut zdarma aj efekty tak na co mi vlastne je nejaky amplitube za prachy.. podla mna by mali byt v kazdom smere daleko pred freewarovymi simulaciami ale ono to zacina byt obratene
Je to tak. Když vyšel kdysi Amplitube 1, tak to byla pecka a od té doby už šly ty komerční značky do prdele... Ostatně zajímalo by mě, jak moc dobrej kšeft to je, protože mladí kytaristi si to ukradnou a komerční studia zase mají lepší možnosti. Tak nevím, kdo to vlastně platí...
Ale to už není o konvoluci. Tam není moc co řešit, akorát si vyměňovat impulsy :-)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Krtko: a co Ampeg SVT, to se ti nelibi?
Jinak navrhuju prejmenovat tema, ja na to tady nemam pravomoci. Dal bych "Simulace kytarovych aparatu" (v tom uz ta konvoluce obsazena je) nebo tak neco.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Cyril: no, kdybych to bral zostra, tak vygenerovani OT te opravnuje ke zmene tema tu jo? Ale v tomhle pripade mas asi pravdu i kdyz to puvodne melo byt o te konvoluci.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

I kdyz ba ne. Ted jsem si znova projel zacatek tematu a opravdu to bylo o konvoluci, takze to tak necham i nadale.

vasek

Příspěvek od vasek »

V balíku Recabinet 2.0 jsou docela zajímavý basový impulsy. Doporučuji vyzkoušet.
S basovýma simulantama jsem si obecně hrál taky a nenašel jsem nic, co by fungovalo. Ampeg SVX ten teda už vůbec ne.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

vasek: fakt se ti nelibi Ampeg SVX? Me prisel fakt dobrej... ale nejsem basak...

Krtko

Příspěvek od Krtko »

skusal som ampeg svt, ale vtedy mi to pripadalo uplne nepouzitelne, teraz som to skusal znova ale uz mam rozpadnuty komp takze som ho nespojazdnil ale myslim ze by som radikalne nezmenil nazor. jedina basova simulacia ktora za nieco stala z tych co som skusal je bass preamp v.1 ale ten je na ciste zvuky. skusal som za to hodit desiatky skreslovacov ale ku nicomu som sa nedopracoval. na webe okrem toho preampu som nic nenasiel.

edit: tak som spojazdnil ten ampeg a vobec mu nerozumiem, nie je tam jedine skreslenie a vsetko hra rovnako, hocicim krutim, stale to hra rovnako. toto je podla mna najvacsie fiasko ik multimedii.. ak mate nejake typy jak nahrat basu tak by som rad nieco skusil. mne sa zatial najviac osvedcil ten v.1 preamp a este gitarovy preamp (ma uz aj cab.sim.) aradaz green amp na skreslene zvuky.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Krtko: tak to to mas naky nefunkcni, jinak to normalne samozrejme zkresluje...

delay

Příspěvek od delay »

Cyril píše:Obavam se, ze Amplitube a NI tezce ujel vlak, ale je to jen muj nazor.
Mě třeba simulovaný zkreslení skoro vůbec nezajímá a když takhle házíte IK do žumpy, tak je potřeba v tom tvrzení zmínit, že tebe zase nezajímá čistej zvuk... jen taková poznámka. Jinak se omlouvám za OFF topic.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

delay: jo to mas pravdu, to se fakt omlouvam, me zajima jen higain zkresleni, to sem mel zminit... :roll:

Odpovědět