Konvoluce kytarovych aparatu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Wohma

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Wohma »

Tak podle me je mnohem jednodussi udelat pouzitelnej cistej zvuk nez higain... U cistyho je to vice ci mene jen otazkou ekvalizace a pripadne trochu komprese, kdezto zkresleni se simuluje blbe - a podle mych zkusenosti cim vic gainu, tim je to vetsi problem. Teda pokud to ma byt citelny :)

vasek

Příspěvek od vasek »

Cyril píše:vasek: fakt se ti nelibi Ampeg SVX? Me prisel fakt dobrej... ale nejsem basak...
Cyrile, tady nejde o to, jestli je někdo basák nebo ne, ale jestli někdy nahrál celou skladbu se všema nástrojema a pak se to pokusil smíchat :evil: :evil:

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Wohma píše:Tak podle me je mnohem jednodussi udelat pouzitelnej cistej zvuk nez higain... U cistyho je to vice ci mene jen otazkou ekvalizace a pripadne trochu komprese, kdezto zkresleni se simuluje blbe - a podle mych zkusenosti cim vic gainu, tim je to vetsi problem. Teda pokud to ma byt citelny :)
Tak to bych se velmi hádal. Kupříkladu takovej lehce přiostřenej blůzovej zvuk co leze z Voxíka ze simulací nedostaneš ani náhodou.. Toho se mimochodem nedá vůbec uspokojivě docílit ani na tranzistorovym a dokonce ani na hybridním (lampa v preampu) kombu. Naopak mi přijde, že čím větší Hi-gainovej prskolet tím víc je to jedno (ale možná je to taky tím, že hi-gain moc nemusím - a to ani na dobrým aparátu...)

Krtko: tak esli se ti nelíbí NI simulace ampega, tak se ti rozhodně nebude líbit ani originál Ampeg :mrgreen: (Měl jsem možnost to slyšet vedle sebe a ta simulace je dost blízko...) Tohle bych řek že je hodně otázka vkusu co se komu líbí za zvuk. Já třeba Ampegy hodně můžu, SWR (bo jak se to menuje) mě nechává chladným a na Trace Elliota bych nešáh ani laboratorní tyčinkou :roll:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

hehe, ja zas vzdycky kdyz slysim ampeg, tak mam pocit, ze mi to hejbe nohavicema, ale neslysim nic:)

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

Mě docela příjemě překvapil Amplitube Fender, na čistý a lehce nakřápnutý zvuky se mi to líbí. Jasně že s originálem to je nesrovnatelný, ale ten zvuk funguje a je v mixu použitelnej. Na druhou stranu amplitube metal na higainy mi příde docela otřesnej a ne moc použitelnej.

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

mě se zvuk ampegu taky nelíbí, pokaždý, když na něj hraju, tak mi jeho zvuk příde hrozně nekonkrétní. Mam vyzkoušený, že na podiu hraje moje starý 100w peavey kombo mnohem líp.

Krtko

Příspěvek od Krtko »

bavit sa o simulovani higain vs. cisty zvuk je nezmysel, oboje je tazko nasimulovat tak aby to bolo dobre.. ked som hladal nejaky cisty zvuk do nahravky tak som nenasiel uspokojivu simulaciu.
ten ampeg svx mozno simuluje dobre par zvukov, ale o nejakych moznostiach sa tam neda hovorit. mna praveze zacina prekvapovat guitar rig hlavne na basu, sa skreslenim sans-amp a rozhodenim 2 aparatov do sterea sa daju dostat slusne vysledky len to treba poriadne vystelovat

c9000

Příspěvek od c9000 »

To že s originálem je to nesrovnatelny bych netvrdil, jelikož originály jsem slyšel, tedy většinou v Reissue provedení ale i tak, Navíc Fender nedá svoji hlavičku jen tak někomu. Stejně jako třebas Moog. Na zkreslenej zvuk je to strašný to nepopírám ale zkoušel jsem IK modely vs Orig. fender na telecasteru a na kopiji gipsona s rozepínatelnejma cívkama a bylo to hodně blízko, strašně tam záleží na poměrech hlasitosti vstupu kytary , komba a výslednýho výstupu. (myšleno na IK)

delay

Příspěvek od delay »

Add Ampeg - Nemám žádnou oblíbenou značku, ale kamárd má hlavu Classic a skvělej box a hraje mu to prostě parádně + JazzBass nebo Preclík. Hlava má i skvělej linkovej out, a preamp byl pro mě nej z 10-ti co sem testoval (mj. SansAmp, MXR, EBS i drahej Aguilar). Neřekl bych, že to lze obecně shodit jednoduše do koše, ne nadarmo na to sposta muzikantů hraje.

Jinak jsem do jedné věci použil Bassmana z IK přimo na basu, není to ono, ale lepší než suchej DI, uvidíme podle komentářů v budoucnosti...

Wohma

Příspěvek od Wohma »

jeany_jeany_jeany píše:Tak to bych se velmi hádal. Kupříkladu takovej lehce přiostřenej blůzovej zvuk co leze z Voxíka ze simulací nedostaneš ani náhodou.. Toho se mimochodem nedá vůbec uspokojivě docílit ani na tranzistorovym a dokonce ani na hybridním (lampa v preampu) kombu. Naopak mi přijde, že čím větší Hi-gainovej prskolet tím víc je to jedno (ale možná je to taky tím, že hi-gain moc nemusím - a to ani na dobrým aparátu...)
Tak ono je uplne jedno, jestli jde o trandak nebo hybrid, protoze krome par hodne drahych apecu treba od Randallu nebo Peavey (ktery uz se nedelaji) spocivaji hybridy v tom, ze tam je jedna elektronka, ktera je tam spis pro vizualni efekt. A kdyz hi-gain nemusis, tak asi muzes tezko rozlisit rozdily mezi pravou Buginou nebo 5150 a simulaci...

Mimochodem dobry bluesovy zvuky a la Vox jdou vytahnout treba z novejsich PODu.

delay

Příspěvek od delay »

OT.
Naposledy upravil(a) delay dne 22 zář 2009 14:18, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

hosi, robite tu pekny mrdnik. je to zaujimavy thread, ale riesia sa tu sucasne konvolucia, sw gitarove efektaky obecne, reamping, diboxy, basove aparaty... skuste zakladat samostatne thready inak sa v tomto nik v buducnosti hrabat nebude. uz to ma 9 stran a pribuda to hodne rychlo

rastis

Příspěvek od rastis »

Wohma píše:Tak podle me je mnohem jednodussi udelat pouzitelnej cistej zvuk nez higain... U cistyho je to vice ci mene jen otazkou ekvalizace a pripadne trochu komprese, kdezto zkresleni se simuluje blbe - a podle mych zkusenosti cim vic gainu, tim je to vetsi problem. Teda pokud to ma byt citelny :)
suhlasim s jeany_jeany_jeany, dobre ciste zvuky a polostavy su vacsi problem aj pri realnych lampacoch, aj pri simulaciach... vysoke skreslenia sa simuluju lepsie, aj v beznych modernych aparatoch hraju lepsie... v podstate vacsina modernych higaiovych aparatov hra dobre a navyse aj docela podobne :)

aby som nebol uplne OT, tak si myslim, ze aj pri snimani realneho zosiku, aj pri SW simulacii, aj pri konvolucii boxu je pre vysledok dolezitejsie nez konkretny aparat / plugin spravne zamixovanie do tej nahravky... oni tie moderne skreslene beglajty v nahravkach okrem toho, ze maju chlpate skreslenie a rychly nabeh tonu, tak hraju vo svojich typickych frekvenciach, inych ako v 90tych a inych ako v 80tych rokoch (lebo vsak aj vtedy sa pouzivali vysoke skreslenia)... navyse sa dnes velmi podladuje. + to cele este chce aj adekvatnu hru na tu gitaru a to robi cely ten vysledok viac, ako to, aky sa pouzije aparat alebo plugin alebo impulz... to trochu pisem aj na margo toho Cyriloveho pokusu hodit nejaky plugin na gitaru zahratu niekym z netu...

Krtko - podla mna dobra kvalitna basa cez kvalitny dibox sa musi dat pouzit aj sama o sebe bez nejakej simulacie cohosi... takto sa basy aj casto nahravaju (aj ked neviem, ci aj v dnesnom modernom metale)... ja som ten Ampeg plugin par razy skusal, ale nikdy ma moc nepresvedcil, so zvysokm to moc nehralo a ked som pouzival linku, tak zvacsa uplne cistu + iba nejake EQ v kompe...

Krtko

Příspěvek od Krtko »

rastis píše:
Wohma píše:Krtko - podla mna dobra kvalitna basa cez kvalitny dibox sa musi dat pouzit aj sama o sebe bez nejakej simulacie cohosi... takto sa basy aj casto nahravaju (aj ked neviem, ci aj v dnesnom modernom metale)... ja som ten Ampeg plugin par razy skusal, ale nikdy ma moc nepresvedcil, so zvysokm to moc nehralo a ked som pouzival linku, tak zvacsa uplne cistu + iba nejake EQ v kompe...
jasne, na basu nejake extra simulovanie aparatu nie je potrebne, ale ja som hladal nieco na skreslenie.. v guitar rigu sa mi zatial podarilo najschopnejsie skreslenia spravit

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

zkousel jsem dneska nejaky kytarovy simulace a mam pocit, ze vysledek je docela zajimavej:)

http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/amorph/ts-sharp2-2.mp3 kytara primo do zvukovky a za tim simulanalog guitarsuite - tube screamer hozenej pred nick crow - wagner sharp mkII a za tim smichany dva impulsy stazeny z noisevaultu. No a za tim uad neve 1081.Ten tubescreamer hozenej pred zesik dela fakt divy.

Odpovědět